Header

banner_top

10/10 (ΕΦΗΒ) ΒΑΟΛ - ΝΗΡΕΑΣ 74 - 50

Σπουδαία νίκη πέτυχε η εφηβική ομάδα του ΒΑΟΛ απέναντι στον πολύ καλό ΝΗΡΕΑ Καρδαμύλων το απόγευμα της Κυριακής στο Βούρειο με σκορ 74 - 50. Αποδίδοντας κατά διαστήματα αρκετά όμορφο μπάσκετ, αλλά και με κάποια διαστήματα ανώριμων επιθετικών επιλογών, η ομάδα μας έφτασε δίκαια στη νίκη. Στο α΄ ημίχρονο, οι κακές επιθετικά επιλογές, η μέτρια ημέρα που βρέθηκαν κάποια από τα βασικά στελέχη της ομάδας και το γεγονός πως και οι 5 από τους αθλητές που ξεκίνησαν τον αγώνα για τον ΒΑΟΛ είχαν τουλάχιστον 3 φάουλ ο καθένας, δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Κώστα Αμέντα να πάρει μια διαφορά ασφαλείας. Έτσι φτάσαμε στο ημίχρονο με σκορ 36 - 33 με την ομάδα μας να μη μπορεί να βρει έναν καλό ρυθμό για να "καθαρίσει" τον αγώνα. Στο β΄ μέρος τα πράγματα άλλαξαν. Ανεβάζοντας στροφές σιγά σιγά, ελέγχοντας απόλυτα τα ριμπάουντ (υπήρχε πρόβλημα σ' αυτόν τον τομέα στο α΄ μέρος), αλλά κυρίως με σαφώς πιο ώριμες επιλογές στην επίθεση ο ΒΑΟΛ έκτισε μια διαφορά 15 πόντων στο τέλος της γ΄ περιόδου βάζοντας ουσιαστικά τέλος στην υπόθεση νίκη. Μέχρι εκείνο το σημείο η καλοδουλεμένη ομάδα του Μανώλη Χατζηλάμπρου έδειχνε πως θα μπορούσε να κάνει ακόμα και την έκπληξη. Στο τελευταίο δεκάλεπτο τίποτα δεν άλλαξε και παρά τη γρήγορη αποβολή (με 5 φάουλ) των κορυφαίων για την ομάδα μας Δημήτρη Αργυρούδη (28π. 2τρ.) και Λεωνίδα Μπουμπάρη (14π.) ο ΒΑΟΛ έφτασε δίκαια στη νίκη με σκορ 74 - 50. Από την ομάδα μας εκτός από τους προαναφερθέντες, ξεχώρισε και ο Ξενοφώντας Κατσαρός (8π.) κυρίως οργανωτικά. Από τον ΝΗΡΕΑ καλύτεροι οι Ποδιάς, Τζουλιάνο και Μιχαλιος.

Τα δεκάλεπτα: 20 - 18, 36 - 33, 60 - 45, 75 - 50.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία των Β. Κοντίλη και Α. Λοΐζου.

ΒΑΟΛ (Αμέντας) Τριπολίτης, Πνευματικούδης 2, Σουλίκας 10, Μπίτσι, Γρηγοριάδης, Σακελλάρης 10, Γκλώτσος 2, Κατσαρός 8, Αυγερινός, Αργυρούδης 28 (2), Μπουμπάρης 14.

ΝΗΡΕΑΣ (Χατζηλάμπρου) Κύλης 5 (1), Τζουλιάνο 15 (3), Κοκολιάς 2, Ποδιάς 16 (1), Μιχαλιός 12, Μυλωνάς, Σπετσιώτης, Στογιάνος.