Header

banner_top

29/04 ...ΤΑ 5 ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ

thodoris tripolitis

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2014 ο χρόνος σταματά για τον 19χρονο αθλητή του Βούρειου Θοδωρή Τριπολίτη που πέφτει θύμα τροχαίου... Ένα χρόνο μετά, ο ΒΑΟΛ Χίου σε συνεργασία με την οικογένειά του, τους ακούραστους γονείς του Γιάννη και Μαρίνα, ξεκινούν τη διοργάνωση του 1ου Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης Ανδρών "Θοδωρής Τριπολίτης" στη μνήμη του χαμογελαστού, πολυτάλαντου Θοδωρή. Στο αθλητικό κομάτι του Τουρνουά, οι 4 πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος Α΄ Ανδρών ης ΤΕ Χίου, δίνουν για ένα 3ήμερο αγώνες με σύστημα ένας προς όλους. Ετσι κυλούν τα 2 πρώτα Τουρνουά... Η Άνοδος του ΒΑΟΛ στη Γ΄ Εθνική αλλάζει ρότα στους αγώνες, με τη συμμετοχή ισχυρών ομάδων (συνήθως εθνικών κατηγοριών) από την Αθήνα και την ηπειρωτική Ελλάδα γενικότερΑ, στις επόμενες 3 διοργανώσεις. Πλέον μετά από 5 χρόνια ζωής, τα Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης Ανδρών "Θοδωρής Τριπολίτης" έχουν γίνει θεσμός...

th tripolitis 2017 a

Παράλληλα με τους αγώνες, σε όλα τα Τουρνουά, λειτουγεί στο χώρο του Κλειστού φωτογραφική έκθεση από τη σύντομη αλλά πολυδιάστατη ζωή του Θοδωρή, ενώ κάθε χρόνο συγκεντρώνεται χρηματικό ποσό, στη μνήμη του, για τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης - Νεοχώρι Χίου. Πάμε λοιπόν να θυμηθούμε τα 5 Τουρνουά του Θοδωρή που έφεραν στο Κλειστό της Χίου σπουδαίες ομάδες και αθλητές, ενδυνάμωσαν σχέσεις και φιλίες και διατήρησαν άσβεστη τη μνήμη του Θοδωρή...

1ο Τουρνουά Θοδωρής Τριπολίτης

2-4 Οκτωβρίου 2015

tripolfb

1η μέρα

Mέσα σε μια φορτισμένη συναισθηματικά, αλλά και πολλή όμορφη ατμόσφαιρα ξεκίνησε το 1ο Τουρνουά Μπάσκετ Ανδρών "Θοδωρής Τριπολίτης". Πλήθος κόσμου είδε με σφιγμένη καρδιά, εικόνες από την ζωή του Θοδωρή στην έκθεση φωτογραφίας και στην προβολή βίντεο στο Κλειστό, την ώρα που η νεανική μορφή του αδικοχαμένου αθλητή χαμογελούσε στους θεατές από το μπάνερ που δέσποζε απέναντι από τις κερκίδες. Στα αγωνιστικά ο ΒΑΟΛ Χίου επικράτησε στην πρεμιέρα του ΦΟ Βροντάδου με 64 - 58. Η ομάδα του Παντελή Βούλικα είχε τον έλεγχο του σκορ σε ολόκληρο τον αγώνα και δεν έχασε το προβάδισμα παρά μόνο στο Α΄ δεκάλεπτο για ένα δίλεπτο. Καλή περιφερειακή λειτουργεία και αρκετή πίεση υπήρξαν τα στοιχεία που ήταν αρκετά για να δώσουν τη νίκη στους Κυπελλούχους. Ο Μιχάλης Σουλίκας οδήγησε το σκορ με 22π. με τον Τάσο Τροβά να σφραγίζει την ...επιστροφή στο σπίτι με 17(1). 12π. με 2τρ. για τον Μανώλη Χατζηλάμπρου με ένα πόδι ακόμη και εξαιρετικό ντεπούτο για τον 18χρονο φοιτητή Παναγιώτη Κωνσταντινάκο που τελείωσε το ματς με 2π. αλλά διψήφιο αριθμό ριμπάουντ. Παρθενική εμφάνιση με τη γαλανόλευκη για τους Μιχάλη Κοκολιά, Μένιο Κύλλη και Δημήτρη Σκούρο ενώ είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως με τις προσθήκες των 4 που έλειπαν σήμερα ο Βούρειος θα έχει μια πλήρη σύνθεση. Έστω και έτσι πάντως ο ΒΑΟΛ έδειξε πως βαδίζει στο σωστό δρόμο και πως με δουλειά και συγκέντρωση θα είναι έτοιμος και για το φετινό "σαφάρι" διακρίσεων. Ο ΦΟΒ από την άλλη παρέταξε μια ομάδα με ζηλευτή Front line, πολλά νέα πρόσωπα και 2 ηγετικές μορφές που δεν ήταν άλλες από τον Σταμάτη Λεγάτο 18(2) και Δημήτρη Καρύδα 17(2). Γενικά στον αγώνα ο Βούρειος διατήρησε το προβάδισμα με μια διαφορά 5 - 10π. και επικράτησε ελέγχοντας τον ρυθμό του αγώνα σε ολόκληρη τη διάρκειά του.

Τα δεκάλεπτα: 25-18, 36-36, 52-46, 64-58.

Διαιτητές: Γιάννης Λουκαράκης - Μιχάλης Γιακούμας.

ΒΑΟΛ Χίου (Βούλικας - Τάγκαλης) Κύλλης, Κοκκολιάς 2, Σουλίκας 22, Χιωτέλλης, Κωνσταντινάκος 2, Χατζηλάμπρου 12(2), Καλαμάρης, Τσιριγώτης 3(1), Νακόπουλος 2, Τροβάς 17(1), Σκούρος, Μιχαλιός 4.

ΦΟ Βροντάδου (Αμέντας - Μπατής) Γιαννακός 3, Κόκκοτας, Πνευματικούδης, Λεγάτος 18(2), Κέλογλου 10(1), Μυλωνάς, Γραικός, Κοϊνάρης, Καρύδας 17(2), Στάικος 6(1), Υπτζόγλου 2, Κωστάκης.

ΟΜΗΡΟΣ Καλλιμασιάς - ΝΟ Θυμιανών 63 - 47.

2η μέρα

Με γεμάτες κερκίδες, ενδιαφέροντες αγώνες και τη δέουσα τιμή στον αδικοχαμένο 19χρονο αθλητή του ΒΑΟΛ, ολοκληρώθηκε και η 2η ημέρα του 1ου Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης Ανδρών "Θοδωρής Τριπολίτης", που διοργανώνει ο ΒΑΟΛ Χίου στο Κλειστό. Στον πρώτο αγώνα της ημέρας ο ΝΟ Θυμιανών έκανε την έκπληξη και επικράτησε δίκαια με 54 - 58 επί του κακού ΒΑΟΛ Χίου. Η ομάδα του Πέτρου Συμιακάκη σημείωσε με τον τρόπο αυτό μία "ιστορική" νίκη καθώς, έστω και σε φιλικό, επικρατεί του Βούρειου μετά από 19 χρόνια... Ο ΒΑΟΛ είχε μια πολύ μέτρια απόδοση, ίσως και να υποτίμησε τον αντίπαλο ο οποίος έπαιξε έξυπνα, εκματαλεύθηκε τις απουσίες των διοργανωτών (Χατζηλάμπρου, Νακόπουλος) και έφτασε άξια στη νίκη. Η ομάδα του Παντελή Βούλικα δεν κατάφερε να κρατήσει τη διαφορά +10 που πήρε στο 1ο μέρος και έδωσε δικαίωμα στην ομάδα των Θυμιανών να ξαναμπεί στον αγώνα και να διεκδικήσει τη νίκη. Καταδικαστικές οι 18 (!!!) χαμένες βολές του ΒΑΟΛ ενώ πολύ κακή υπήρξε η επιθετική συγκομιδή των 3 τελευταίων 10λέπτων που περιορίστηκε στους 35π. Ο Μιχάλης Σουλίκας οδήγησε επιθετικά τον Βούρειο με 17(1) ακολουθούμενος από τον Τάσο Τροβά (16(1)) και τον Παναγιώτης Κωνσταντινάκο που σημείωσε 15π. (3τρ.) όλους στο 1ο ημίχρονο. Από τους νικητές καλύτεροι οι "ψηλοί" της ομάδας (Γιώργος Πατελίδας και Μιχάλης Κοκολάκης) που πέτυχαν από 13π. ο καθένας ενώ πολύ καλή δουλειά έκανε και ο Ζηλιασκούδης 7π.

Διαιτητές: Στέλιος Μυλωνάς - Παντελής Φλωράδης

Τα δεκάλεπτα: 19-10, 10-22, 15-10, 10-16.

ΒΑΟΛ Χίου (Βούλικας - Τάγκαλης) Κύλλης, Παπαγιαννάκης, Τσιριγώτης, Σουλίκας 17(1), Κοκολιάς 1, Ντούλης, Χιωτέλλης, Καλαμάρης 1, Κωνσταντινάκος 15(3), Τροβάς 16(1), Σκούρος 3, Μιχαλιός 1.

ΝΟ Θυμιανών (Συμιακάκης - Βαρριάς) Τζανέτος, Πορτολάκης 5(1), Ζηλιασκούδης 7, Εκατομμάτης, Πατελίδας 13, Παπαδάμ 4, Χατζηλαμπρου 5(1), Κακάτσιος 4, Απέσσος 1, Κωνσταντάς 6, Λιούνης, Κοκολάκης 13.

Στον άλλο αγώνα της ημέρας ο ΦΟ Βροντάδου συνέτριψε τον ΟΜΗΡΟ Καλλιμασιάς με 44-69 και πλέον και οι 4 ομάδες του Τουρνουά ισοβαθμούν με 1 νίκη και 1 ήττα έκαστη. Έτσι οι Κυριακάτικες αναμετρήσεις 18:30 ΝΟΘ - ΦΟΒ και 20:30 ΒΑΟΛ - ΟΜΗΡΟΣ θα ξεκαθαρίσουν την κατάσταση και θα δώσουν την τελική κατάταξη, ενώ αναλυτικά για όλα τα σενάρια της τελευταίας ημέρας θα αναφερθούμε στην αυριανή μας ανάρτηση... Για την ώρα ας κρατήσουμε το χαμόγελο των 3 παιδιών από τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Χίου που βρέθηκαν στο Κλειστό. Κι ας θυμηθούμε πως τόσο αυτές τις όμορφες στιγμές γι αυτά τα δοκιμαζόμενα παιδιά όσο και την σημαντική οικονομική βοήθεια που συγκεντρώνεται καθημερινά από τους φιλάθλους του Τουρνουά, τα προσφέρει ο Θοδωρής από κει ψηλά...

3η μέρα

Με πολλή μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ολοκλήρωθηκε το βράδυ της Κυριακής (4/10) το 1ο Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης Ανδρών "Θοδωρής Τριπολίτης" που διοργάνωσε ο ΒΑΟΛ Χίου. Εκατοντάδες άνθρωποι κράτησαν ζωντανή τη μνήμη του 19χρονου αθλητή του Βούρειου που έναν περίπου χρόνο πριν, ξεκινούσε το ταξίδι του για τη γειτονιά των αγγέλων μετά από τροχαίο. Στις 3 ημέρες του Τουρνουά οι άνθρωποι που τίμησαν με την παρουσία την μνήμη του Θοδωρή γνώρισαν τις δράσεις της σύντομης αλλά πολύπλευρης ζωής του μέσα από την έκθεση φωτογραφιών και τις προβολές βίντεο που συμπλήρωσαν τους ιδιαίτερα ενδιαφέροντες αγώνες στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Χίου. Παράλληλα, αντί εισιτηρίου, συγκεντρώθηκε ένα σεβαστό ποσό το οποίο δόθηκε εξ ολοκλήρου στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Διονύσειο Οικοτροφεία - Νεχώρι, Χίος). Το τέλος του Τουρνουά βρήκε τον ΒΑΟΛ Χίου στην θέση, τον ΦΟ Βροντάδου στη , τον ΑΣ ΟΜΗΡΟΣ Καλλιμασιάς στην και τον ΝΟ Θυμιανών στην . Τις απονομές στις 4 ομάδες έκαναν οι 2 αδελφές του Θοδωρή, Μαρκέλλα και Ελένη καθώς και οι γονείς του Γιάννης και Μαρίνα Τριπολίτη. Πλακέτα στη μνήμη του παρέδωσε στην οικογένεια του Θοδωρή ο Σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Χίου, ενώ τις φανέλες που φορούσε ως καλαθοσφαιριστής του ΑΟ ΙΩΝΕΣ και του ΒΑΟΛ χάρισαν στην οικογένεια του Θοδωρή ο κ. Μιχάλης Μουζακίτης και ο κ. Μάρκος Ψώρρας αντίστοιχα. Τη φανέλα του αθλητή του τμήματος στίβου του ΦΟΒ απένειμε ο κ. Πολύδωρος Στείρος ενώ αναμνηστικό απένειμε και ο ΝΟ Θυμιανών. Με τις ευχαριστίες του ΒΑΟΛ Χίου και του Γιάννη Τριπολίτη εκ μέρους της οικογένειςας, προς όλους όσους βοήθησαν στην επιτυχία του τουρνουά και σε ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα ολοκληρώθηκε η εκδήλωση και ανανεώθηκε το ραντεβού για την επόμενη χρονιά σε μια διοργάνωση ακόμη πιο λαμπρή αντάξια του χαμόγελου του Θοδωρή που κυριάρχησε μαζί με τις όμορφες στιγμές της ζωής του αυτό το 3ήμερο στο Κλειστό...

TR1LABROS

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι της τελευταίας ημέρας ο ΒΑΟΛ Χίου επικράτησε σχετικά άνετα με 59-70 επί του ΟΜΗΡΟΥ Καλλιμασιάς και κατέκτησε την 1η θέση του Τουρνουά. Το άτυπο "Σούπερ Καπ" (Πρωταθλητής εναντίον Κυπελλούχου) εξελίχθηκε με την ομάδα του Παντελή Βούλικα να κρατά από την αρχή μια διαφορά η οποία κυμάνθηκε από 4 έως 11 πόντους. Με την επιθετική του τριπλέτα: Τροβάς (23(1)), Σουλίκας (17(1)) και Χατζηλάμπρου (16(4)) να έχει μεγάλα κέφια, ο Βούρειος έτρεξε το παιχνίδι και κτύπησε κυρίως από την περιφέρεια τους Πρωταθλητές που έδειξαν να μην μπορούν να ακολουθήσουν. Στην επανάληψη η βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας των Κυπελλούχων άνοιξε τη διαφορά στο +19 για να καταλήξουμε δίκαια στο τελικό 59-70. Καλή παρουσία από το σύνολο των παικτών των νικητών ενώ από την ομάδα της Καλλιμασιάς το σκοράρισμα οδήγησαν 3 πρώην αθλητές των ΙΩΝΩΝ (Μενδώνης 10, Αλεξάκης 9 και Καρούσης 9).

Διαιτητές: Αντώνης Συμιακάκης - Παντελής Αναστασάκης.

Τα δεκάλεπτα: 13-21, 28-32, 40-57, 59-70.

ΟΜΗΡΟΣ Καλλιμασιάς (Μπόλιας) Τριτάκης 4, Μοσχούρης 6, Λαμπρινούδης, Καρούσης 9, Φεγκουδάκης 4, Κουϊμτζής 6, Μακρίδης 6, Αλεξάκης 9, Βέρδης 2, Φουντουλάκος 3(1), Μενδώνης 10, Κέμος.

ΒΑΟΛ Χίου (Βούλικας) Κύλλης, Κωνσταντινάκος 2, Τσιριγώτης 1, Σουλίκας 17(1), Χιωτέλλης, Κοκκολιάς 1, Χατζηλάμπρου 16(4), Καλαμάρης, Νακόπουλος 7, Τροβάς 23(1), Σκούρος 3, Μιχαλιός.

Στον πρώτο αγώνα της ημέρας ο ΦΟΒ νίκησε εύκολα τον ΝΟΘ με 81-59.

Μετά και τα σημερινά αποτελέσματα η τελική βαθμολογία του 1ου Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης Ανδρών "Θοδωρής Τριπολίτης" είναι η εξής:

1. ΒΑΟΛ 5 2-1 (2β.) 188-175 +13

2.ΦΟΒ 5 2-1 (1β.) 208-167 +41

3.ΟΜΗΡΟΣ 4 1-2 (2β.) 166-186 -20

4.ΝΟΘ 4 1-2 (1β.) 164-198 -34

TR1PSORRAS

Για άλλη μια φορά ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν (θα ακολουθήσει ξεχωριστή ανάρτιση με τις ευχαριστίες) στην απόλυτη επιτυχία του Τουρνουά του Θοδωρή. Καλή χρονιά σε όλους...

Δείτε εδώ βίντεο και φωτογραφίες του politis.gr πατώντας εδώ

Ρεπορτάζ & φωτογραφίες του sportschios.gr πατώντας εδώ

Δείτε το ρεπορτάζ της chiospress.gr πατώντας εδώ

2ο Τουρνουά "Θοδωρής Τριπολίτης"

30/9 - 2/10 2016

trip2016 

1η μέρα

Με συγκίνηση και όμορφους αγώνες στο παρκέ ολοκληρώθηκε η 1η ημέρα του 2ου Τουρνουά Μπάσκετ Ανδρών "Θοδωρής Τριπολίτης". Στον προθάλαμο της σάλας του Κλειστού μια σύντομη αλλά περιεκτική έκθεση φωτογραφίας θύμιζε στους φίλους του αδικοχαμένου αθλητή του ΒΑΟΛ, τις σημαντικότερες στιγμές της σύντομης αλλά με πολλές δράσεις ζωής του Θοδωρή. Παράλληλα πολλοί ήταν εκείνοι που ενίσχυσαν με τον οβολό τους την Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Νεοχώρι, Χίου) παιδιά της οποίας παρακολούθησαν τους αγώνες της πρώτης ημέρας.

ΒΑΟΛ - ΦΟΒ 77-72

Στα αγωνιστικά ο ΒΑΟΛ Χίου επικράτησε με 77-72 του ΦΟ Βροντάδου στον αγώνα που άνοιξε το Τουρνουά. Οι πρωταθλητές μπήκαν μουδιασμένα στον αγώνα και βρέθηκαν πίσω ακόμη και με 14π. διαφορά, πριν το 33-40 της ανάπαυλας. Στην επανάληψη η ομάδα του Παντελή Βούλικα εμφανίστηκε μεταμορφωμένη προς το καλύτερο και πήρε να ηνία του αγώνα. Στην τελευταία περίοδο ξέφυγε με 9π. διαφορά για να καταλήξουμε, μετά την αντεπίθεση του ΦΟΒ στο δίκαιο τελικό 77-72. Αναμενόμενα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του Βούρειου που στερήθηκε συν τοις άλλοις τις υπηρεσίες τoυ Λέκκα Τσιριγώτη (φοιτητικές υποχρεώσεις), αλλά και διαστήματα με όμορφο μπάσκετ υπήρξαν τα χαρακτηριστικά των νικητών σε έναν όμορφο αγώνα που κράτησε ψηλά το ενδιαφέρον του πολύ κόσμου που βρέθηκε στις κερκίδες του Κλειστού. Πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων είχε ο ΒΑΟΛ στη σημερινή σύνθεσή του με τον Μανώλη Χατζηλάμπρου να οδηγεί (19π. με 5 τρ. 4 εκ των οποίων στην 4η περίοδο) και τους Τάσο Τροβά (14π.), Παναγιώτη Κωνσταντινάκο (12(2)), Μιχάλη Σουλίκα (10(2)) και Γιώργο Κέλογλου (10π.) να ακολουθούν. Από την αξιόμαχη ομάδα του Βροντάδου ξεχώρισαν οι Σταμάτης Λεγάτος και Δημήτρης Καρύδας από 21π. έκαστος και ακολούθησε ο Δημήτρης Αργυρούδης με 11(1).

Τα δεκάλεπτα: 12-23, 33-40, 55-54, 77-72.

Διαιτητές: Ι. Λουκαράκης - Μ. Γιακούμας

ΒΑΟΛ Χίου (Βούλικας - Συμιακάκης) Παπαγιαννάκης, Χιωτέλλης 2, Σουλίκας 10(2), Κέλογλου 10, Ναλμπάντης 2, Χατζηλάμπρου 19(5), Καλαμάρης 2, Νακόπουλος 6, Τροβάς 14, Αγγελής, Κωνσταντινάκος 12(2).

ΦΟ Βροντάδου (Αμέντας - Μπατής) Κιρκινέζης, Φραγκομίχαλος 4(1), Στείρος, Λεγάτος 21, Πατελίδας 6, Μπουλούκης, Γιαννακός 7, Μαμαλής, Καρύδας 21(1), Στεφάνου 2, Αργυρούδης 11(1), Καραβοκυράκης.

ΝΟΘ - ΟΜΗΡΟΣ 73-80

Στον άλλο αγώνα της 1ης ημέρας ο ΟΜΗΡΟΣ Καλλιμασιάς επικράτησε του ΝΟ Θυμιανών μετά από έναν αγώνα ντέρμπι με 73-80. Ο αγώνας ξεκίνησε με του Θυμιανούσους να μπαίνουν καλύτερα και να φτάνουν σε διψήφια επίπεδα τη διαφορά κυρίως χάρη στη μεγάλη παραγωγικότητά τους, που τους επέτρεψε να πετύχουν σχεδόν 30π. στο 1ο Δεκάλεπτο (29-21). Οι Κυπελλούχοι στη συνέχεια πλησίασαν στο σκορ και πήραν τα ηνία στην επάναληψη χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να ξεφύγουν. Έτσι φτάσαμε στα τελευταία λεπτά με τον αγώνα στην ...κόψη του ξυριαφιού. Εκεί η ομάδα της Καλλιμασιάς πιο έμπειρη και αποτελεσματική πήρε δίκαια το ροζ φύλλο αγώνα, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έδειξε ότι θα αποτελέσει τον ισχυρό μνηστήρα της κορυφής στο φετινό πρωτάθλημα. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα το ντεπούτο των 2 αντιπάλων προπονητών στους πάγκους των ομάδων τους με τον Βαγγέλη Δέδε να οδηγεί τον ΟΜΗΡΟ και τον Γιάννη Καράπουρνο να κοουτσάρει την ομάδα των Θυμιανών.

Τα δεκάλεπτα: 29-21, 42-39, 59-58, 73-80.

Διατητές: Α. Συμιακάκης - Π. Αναστασάκης.

ΝΟ Θυμιανών (Καράπουρνος - Ξυνταριανός) Τριτάκης 10(1), Καμπούρης, Παπαδάμ 2, Κουϊμτζής 3, Κωνσταντάς, Γεωργίου 1, Χατζηλάμπρου 17(2), Κακάτσιος 2, Απέσσος 5, Στουπάς, Καΐτης 27(1), Κοκολάκης 6.

ΟΜΗΡΟΣ Καλλιμασιάς (Δέδες) Αλεξάκης 9(1), Μοσχούρης 7, Λαμπρινούδης 2, Καρούσης 2, Φεγκουδάκης 5, Τζανέτος, Μακρίδης 1, Τσουρής 32(1), Αγγελίδης, Φουντουλάκος 9(3), Μενδώνης 2, Στρουμπάκης 2, Γραικός 7.

Δείτε φωτογραφίες της 1ης ημέρας από το sportschios.gr

2η μέρα

Με νίκες του ΟΜΗΡΟΥ και του ΒΑΟΛ ολοκληρώθηκε η 2η ημέρα του Τουρναουά του Θοδωρή παρουσία πολύ κόσμου στο Κλειστό.

ΒΑΟΛ - ΝΟΘ 64-59

Το 2 στα 2 έκανε ο Βούρειος καθώς στο 2ο χρονικά παιχνίδι της ημέρας επικράτησε, πιο εύκολα από ότι μαρτυρά το τελικό +5, τον μαχητικό ΝΟΘ με 64-59. Ο Παντελής Βούλικας, που παρέταξε τους πρωταθλητές χωρίς τον Μανώλη Χατζηλάμπρου (τραυματίας) και με 4 ...παιδοέφηβους στη σύνθεσή του, είδε τους αθλητές του να παίρνουν από νωρίς τα ηνία του αγώνα και να κλείνουν το ημίχρονο προηγούμενοι με 34-24. Στην επανάληψη η ψαλίδα άνοιξε κι άλλο καθώς ο ΒΑΟΛ έφθανε πιο συχνά σε αιφνιδιασμούς ενώ από την άλλη είχε μπλοκάρει τα επιθετικά ατού των Θυμιανούσων. Έτσι η διαφορά ξεπέρασε τους 20 πόντους (+22 το ζενίθ της) με τον Βούρειο να κυριαρχεί σε άμυνα και επίθεση. Στη συνέχεια οι πολλές αλλαγές στη σύνθεση των πρωταθλητών, σε συνδιασμό με τη μαχητικότητα του ΝΟΘ μείωσαν σταδιακά τη διαφορά γύρω στους 10π. για να καταλήξουμε στο τελικό 64-59. Ο Τάσος Τροβάς (17(1)) οδήγησε την επίθεση των νικητών με τους Γιώργο Κέλογλου (11π.) και Λέκκα Τσιριγώτη (10π.) να ακολουθούν. Από τον ΝΟΘ ξεχώρισαν οι Κοκολάκης (17π.) και Καΐτης (11π.).

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 34-24, 53-42, 64-59.

Διαιτητές: Λουκαράκης - Γιακούμας.

ΒΑΟΛ Χίου (Βούλικας) Παπαγιαννάκης, Χιωτέλλης 1, Τσιριγώτης 10(1), Σουλίκας 7(1), Κέλογλου 11, Ναλμπάντης 2, Αγγελής, Καλαμάρης 2, Νακόπουλος 4, Τροβάς 17(1), Παπαδόπουλος 3(1), Κωνσταντινάκος 7.

ΝΟ Θυμιανών (Καράπουρνος) Χατζαργυρός 5(1), Παπαδάμ 5(1), Γεωργίου, Τριτάκης 2, Κωνσταντάς 2, Κουϊμτζής 6, Χατζηλάμπρου, Κακάτσιος 3, Απέσσος 6, Καμπούρης, Καΐτης 11, Κοκολάκης 17.

ΟΜΗΡΟΣ - ΦΟΒ 85-80

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας ο ΟΜΗΡΟΣ νίκησε τον ΦΟΒ μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα με συχνές εναλλαγές, με 85-80.

Δεκάλεπτα : 23-25, 18-14, 24-30, 15-11


ΟΜΗΡΟΣ (Δεδες) Αλεξακης 4, Μοσχουρης 9, Λαμπρινουδης 11, Φεγκουδακης 7 (1), Τζανετος 3, Τσουρής 11(1), Μακριδης 11, Αγγελιδης, Φουντουλακος, Μενδωνης 11, Γραικος 14, Καρουσης 2


ΦΟΒ (Αμεντας) Κιρκινεζης 7, Φραγκομιχαλος 2, Καρυτης, Λέγατος 17 (1), Πατελιδας 8, Μπουλουκης,Γιαννακος 4, Μαμαλης, Καρύδας 16 ( 3), Στεφανου 8 (1), Αργυρουδης 11 (2), Καραβοκυρακης 7

Δείτε φωτογραφίες της 2ης ημέρας (sportschios.gr)

3η μέρα

Μέσα σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα και με μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Τουρνουά Μπάσκετ Ανδρών "Θοδωρής Τριπολίτης". Νικητής, όπως και πέρυσι, αναδείχθηκε ο διοργανωτής ΒΑΟΛ Χίου που επικράτησε με 82-73 του ΟΜΗΡΟΥ στον άτυπο τελικό των αγώνων και με 3 νίκες σε ισάριθμους αγώνες συγκέντρωσε 6β. Στη θέση η ομάδα της Καλλιμασιάς με 2 νίκες και 1 ήττα (5β.). Την θέση κατέλαβε ο ΦΟ Βροντάδου που νίκησε με 78-59 τον ΝΟΘ αφήνοντας τους Θυμιανούσσους στην θέση. Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων ακολούθησαν οι απονομές στις ομάδες του Τουρνουά από τα μέλη της οικογένειας του Θοδωρή, ενώ σύντομο αλλά ουσιώδη χαιρετισμό απεύθηνε ο Διοικητής της Τροχαίας Χίου κ. Αραμπατζής εφιστώντας την προσοχή στους οδηγούς ώστε ο Θοδωρής να είναι το τελευταίο θύμα τροχαίου που θρηνεί η χιακή κοινωνία. Ένα σημαντικό ποσό συγκεντρώθηκε από τις προσφορές των φιλάθλων στη διάρκεια του Τουρνουά του Θοδωρή το οποίο παρέλαβε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Νεοχώρι, Χίος) κ. Κώσταλου, η οποία ευχαρίστησε τους διοργανωτές και την οικογένεια του Θοδωρή, ενώ στο χαιρετισμό του ο πατέρας του Θοδωρή κ. Γιάννης Τριπολίτης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν και συμμετείχαν στο 3ήμερο Τουρνουά που κρατά ζωντανή τη μνήμη του παιδιού του...

tr2lampros

Στο αγωνιστικό μέρος και όσον αφορά στον αγώνα ΒΑΟΛ - ΟΜΗΡΟΣ (82-73) ο Βούρειος μπήκε καλύτερα στο παρκέ και ήταν μπροστά στο σκορ τόσο στην περίοδο (18-15) όσο και στην ανάπαυλα (35-28). Καλή εμφάνιση για τους αθλητές του Παντελή Βούλικα που βελτίωσαν την αγωνιστική τους εικόνα με όσο κυλούσαν οι μέρες του Τουρνουά με αποκορύφωμα τον "τελικό" με τον ΟΜΗΡΟ όπου έχασαν την πρωτοπορεία στο σκορ για μία και μοναδική φορά. Ο Βούρειος καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα έδειχνε να ελέγχει το ρυθμό χωρίς ωστόσο να μπορέσει να διατηρήσει τις διψήφιες διαφορές που είχε σε 2 σημεία του αγώνα. Με τους πάντα επικίνδυνους Καλλιμασιώτες σε απόσταση βολής μπήκαμε στα τελευταία λεπτά όπου πιο ψύχραιμος και αποτελεσματικός ο Βούρειος κράτησε τα ηνία του αγώνα και αύξησε τη διαφορά στο τελικό +9. Πολύ καλός γενικά ο αγώνας με όμορφες φάσεις εκατέρωθεν αλλά και πολύ πάθος και στιγμές έντασης. Από τους νικητές του Τουρνουά παραγωγικότερος ο Τάσος Τροβάς (22(3)) και ακολούθησαν οι Παναγιώτης Κωνσταντινάκος (18(2)), Μανώλης Χατζηλάμπρου (12(3)) (αγωνίστηκε μόνο στην επανάληψη) και Μιχάλης Σουλίκας (11(2)). Από τον ΟΜΗΡΟ καλύτεροι οι Φεγκουδάκης (17(3)), Τσουρής (16(1)) και Γραικός (12π.).

Διαιτητές: Κοντίλης - Αναστασάκης.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 35-28, 60-55, 82-73.

ΒΑΟΛ Χίου (Βούλικας - Συμιακάκης) Παπαγιαννάκης, Καλαμάρης 4, Τσιριγώτης 2, Σουλίκας 11(2), Κέλογλου 5, Ναλμπάντης 4, Χατζηλάμπρου 12(3), Χιωτέλλης, Νακόπουλος 3, Τροβάς 22(3), Αγγελής, Κωνσταντινάκος 18(2).

ΟΜΗΡΟΣ Καλλιμασιάς (Δέδες) Αλεξάκης 2, Μοσχούρης 6, Λαμπρινούδης 4, Καρούσης 2, Φεγκουδάκης 17(3), Τζανέτος, Μακρίδης 4, Τσουρής 16(1), Αγγελίδης, Φουντουλάκος 8(2), Γραικός 12, Στρουμπάκης 2.

ΦΟΒ - ΝΟΘ 78-59

Δεκάλεπτα :15-20,34-16, 08-19, 21-04


ΦΟΒ (Αμέντας) Κιρκινέζης 3(1), Φραγκομίχαλος, Στείρος, Λεγάτος 26(1), Πατελιδας 9, ,Μπουλούκης , Γιαννακός 9, Μαμαλής, Καρύδας 16(2), Στεφάνου 4, Αργυρούδης 11(2), Καραβοκυράκης


ΝΟΘ (Καράπουρνος) Τριτάκης 8(1), Παπαδάμ, Γεωργίου 14, Κουιμτζής 6, Κωσταντάς 4, Χονδρέλλης, Χατζηλάμπρου, Αθανασιάδης, Απέσσος 12, Χατζαργυρός 2, Καϊτης 5(1), Κοκολάκης 6

Μετά και τα σημερινά αποτελέσματα η τελική κατάταξη είχε ως εξής:

1. ΒΑΟΛ (3-0) 6 223-204 (+19)

2. ΟΜΗΡΟΣ (2-1) 5 238-235 (+3)

3. ΦΟΒ (1-2) 4 230-221 (+9)

4. ΝΟΘ (0-3) 3 191-222 (-31)

tr2all

Ευχαριστούμε πολύ την οικογένεια του Θοδωρή, τις ομάδες που συμμετείχαν καθώς και όλους όσους βοήθησαν στην άψογη διεξαγωγη του Τουρνουά. Ευχόμαστε σε όλους υγεία, καλή αγωνιστική περίοδο και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 3ο Τουρνουά Μπάσκετ Ανδρών "Θοδωρής Τριπολίτης" το Φθινόπωρο του 2017. Να είστε όλοι καλά...

Δείτε φωτογραφίες (sportschios.gr) πατώντας εδώ

 

3ο Τουρνουά "Θοδωρής Τριπολίτης"

29/9 έως 1/10 2017

2017tripolitis

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και με το ζωντανό χαμόγελο του Θοδωρή να δεσπόζει στο Κλειστό Γυμναστήριο της Χίου και το φωτογραφικό ταξίδι της σύντομης ζωής του να υποδέχεται το φίλαθο κοινό, ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής (29/9) το αναβαθμισμένο 3ο Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης Ανδρών του ΒΑΟΛ Χίου στη μνήμη του Θοδωρή Τριπολίτη...

1η μέρα

ΟΜΗΡΟΣ - ΜΕΛΙΣΣΙΑ 38 - 77

Στον αγώνα που άνοιξε τη διοργάνωση ο ΚΑΟ Μελισσίων επικράτησε εύκολα του ΟΜΗΡΟΥ Καλλιμασιάς που αγωνίστηκε με απουσίες. Η αθηναϊκή ομάδα πήρε από την αρχή το προβάδισμα και δε δυσκολεύτηκε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα παρατάσσοντας μία συμπαγή ομάδα με προσανατολισμό στο παιχνίδι της και ιδιαίτερο βάθος πάγκου. Μάλιστα η ομάδα του Δήμου Μελισσίων δεν χρησιμοποίησε όλα τα όπλα της κάτι που αναμένεται να κάνει στη συνέχεια του τουρνουά. Από την ομάδα της Καλλιμασιάς το σκορ οδήγησε ο Μανώλης Χατζηλάμπρου με 14(1) στην πρώτη του εμφάνιση με τα χρώματα της ομάδας του Δημήτρη Μπόλια.

Δεκάλεπτα:14-23, 03-23, 13-11,08-20

Διαιτητές: Λουκαράκης - Γιακούμας
ΟΜΗΡΟΣ Καλλιμασιά (Μπόλιας) Μοσχούρης 6, Λαμπρινούδης 3, Χατζηλάμπρου 14(1), Φεγκουδάκης 2, Μακρίδης 3, Αλεξάκης 4, Φουντουλάκος, Αγγελίδης, Μενδώνης 2, Μιχαλιός 4
ΚΑΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ (Σταϊκόπουλος) Παππάντζας 6(1), Τζωρτζόπουλος 16(3) , Ζήρος 11(1), Βαρθακοκοίλης , Κοντός 7(1), Καλογερόπουλος 6(2), Καραχάλιος 12, Πανταζής 5(1), Σταμέλος 2, Βούλγαρης , Κύριος 3, Κυπαρίσης 9 (1)

ΒΑΟΛ Χίου - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΣ 75 - 70

th tripolitis 2017 vaol pgs 75 70Με νίκη ξεκίνησε το τουρνουά ο ΒΑΟΛ Χίου καθώς μπροστά σε αρκετό κόσμο, επικράτησε με 75-70 του Πανελληνίου μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα, ντέρμπι στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Η ομάδα του Παντελή Βούλικα πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση και έφτασε δίκαια στη νίκη απέναντι στον ισχυρό αντίπαλό της. Πιεστική άμυνα, έλεγχος του ρυθμού, γρήγορο μπάσκετ αλλά και περιφερειακή ευστοχία (9 τρίποντα) ήταν τα χαρακτηρηστικά για τον Βούρειο με σημαντικότερο όλων τον πλουραλισμό στην επίθεση όπου είχε ...σχεδόν 5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Ο αγώνας υπήρξε ντέρμπι στη μεγαλύτερη διάρκειά του με τους πρωταθλητές Αιγαίου να ξεφεύγουν με +11 στην 3η περίοδο και από κει και πέρα να φτάνουν ψύχραιμα στην τελική επικράτιση. Ο Βούρειος που αγωνίσθηκε χωρίς τον τραυματία Μιχάλη Γεωργαντά και τον απόντα Μάκη Αγγελίδη, εκμεταλεύθηκε την κυριαρχία του Λεωνίδα Μπουμπάρη (17π.) μέσα στη ρακέτα και χειροκροτήθηκε για την προσπάθειά του από τον κόσμο που παρακολούθησε τον αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 16-18, 23-19, 27-21, 09-12.

Διαιτητές: Λουκαράκης - Αναστασάκης.

ΒΑΟΛ Χίου (Βούλικας - Συμιακάκης) Βούτας 3(1), Χριστοβασίλης, Ανδρουλάκης 11(3), Σουλίκας 2, Καραφαντής, Μπουμπάρης 17, Τσουρής 10(1), Σαμιώτης 7, Νακόπουλος 2, Τροβάς 14(3), Δ. Κωνσταντινάκος, Π. Κωνσταντινάκος 9(1).

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΣ (Μπουλιάκης - Λαμπράκης) Σακελαρόπουλος 5(1), Χριστοφίδης, Τίμον Χατζής, Μπαστέκης 12, Ξύδης 4, Φωτόπουλος 8(1), Μπουργανός 8(1), Σπυριδάκης 10, Οκουνκμπούα, Θεοδωσίου.

2η μέρα

Με νίκες του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ και των ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ συνεχίστηκε η 2η ημέρα του 3ου Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης Ανδρών "Θοδωρής Τριπολίτης" παρουσία αρκετού κόσμου στο Κλειστό Γυμναστήριο της Χίου.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ - ΟΜΗΡΟΣ 65-47

Στον πρώτο αγώνα της ημέρας ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ επικράτησε εύκολα με 65-47 επί του ΟΜΗΡΟΥ Καλλιμασιάς που πάντως πραγματοποίησε αρκετά καλύτερη εμφάνιση από αυτή της πρεμιέρας. Με απώλειες παρατάχθηκαν και οι δύο ομάδες που έπαιξαν όμορφο μπάσκετ κατά διαστήματα με τον σύλλογο των ολυμπιονικών να ξεφεύγει από νωρίς και να φτάνει χωρίς προβλήματα στη νίκη.

Διαιτητές: Γιακούμας - Λουκαράκης.

Τα δεκάλεπτα: 22-10, 18-03, 13-20, 12-14
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΣ (Μπουλιάκης – Λαμπράκης) Σακελαρόπουλος 10, Χριστοφίδης 2, Τίμον Χατζής 2, Μπαστέκης , Ξύδης 8, Φωτόπουλος 6, Μπουργανός , Σπυριδάκης 17, Οκουνκμπούα 13, Θεοδωσίου 7.
ΟΜΗΡΟΣ Καλλιμασιάς(Μπόλιας) Χατζηλάμπρου 14(1), Μοσχούρης 2, Λαμπρινούδης 12(2), Μαμαλής 2, Φεγκουδάκης 3, Αλεξάκης 6(2), Μακρίδης 3, Ζυγούρης , Σιδέρης, Φουντουλάκος , Μιχαλίος 5(1)

ΒΑΟΛ - ΜΕΛΙΣΣΙΑ 62-72

Στον άλλο αγώνα της ημέρας ο ΒΑΟΛ Χίου ηττήθηκε από τον ΚΑΟ Μελισσίων με 62-72. Οι διοργανωτές εμφανίστηκαν χωρίς την ενέργεια της πρεμιέρας και κάνοντας αρκετά αβίαστα λάθη ηττήθηκαν δίκαια από τους φιλοξενούμενους που παρουσιάστηκαν με πολύ πιο γεμάτο ρόστερ και λύσεις μέσα και έξω από τη ρακέτα. Ο ΚΑΟ Μελισσιών πήρε από την αρχή το προβάδισμα εκμεταλλευόμενος το μουδιασμένο ξεκίνημα της ομάδας του Παντελή Βούλικα. Η διαφορά ξέφυγε λίγο πιο πάνω από τους 10π. (+16 το ζενίθ της) με τον Βούρειο να προσπαθεί αλλά να μην μπορεί να τη μειώσει περισσότερο από το -6. Στα θετικά το ντεπούτο του Μάκη Αγγελίδη (8π.) που έδειξε πως παρά την μόνιμη απουσία του στην Αθήνα μπορεί να αποτελέσει σημαντικό γρανάζι στη μηχανή του ΒΑΟΛ Χίου.

Διαιτητές: Λουκαράκης - Γιακούμας

Τα δεκάλεπτα: 13-22, 15-13, 16-21, 18-16.

ΒΑΟΛ Χίου (Βούλικας - Συμιακάκης) Σαμιώτης 5(1), Βούτας 4, Ανδρουλάκης, Σουλίκας 9(1), Καραφαντής 2, Αγγελίδης 8, Τσουρής 14(1), Μπουμπάρης 7, Νακόπουλος, Τροβάς 2, Δ. Κωνσταντινάκος, Π. Κωνσταντινάκος 9(1).

ΚΑΟ Μελισσίων (Σταϊκόπουλος) Παλάτζας 2, Τζωρτζόπουλος 12, Κυπαρίσης 8, Ζήρος 5, Βούλγαρης 16(2), Κοντός 6, Καλογερόπουλος 13(3), Τζέμης 7, Πανταζής, Κύριος 4, Σταμέλος, Καραχάλιος.

3η μέρα

Με την ιαχή "Θοδωρής" από τα παιδιά των τεσσάρων ομάδων που συμμετείχαν στη φετινή λαμπρή διοργάνωση ολοκληρώθηκε το 3ο Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης Ανδρών "Θοδωρής Τριπολίτης". Κι ήταν τόσο δυνατό αυτό το "Θοδωρής" που δόνησε όχι μόνο το Κλειστό της Χίου και τις καρδιές όσων βρέθηκαν εκεί, αλλά σου έδινε την αίσθηση πως έφτανε ψηλά εκεί που ζει για πάντα το άσβεστο χαμόγελο του... Ο ΚΑΟ Μελισσίων επικράτησε με 72-64 του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ και κατέκτησε αήττητος την πρώτη θέση, ακολουθούμενος από τον διοργανωτή ΒΑΟΛ Χίου που ολοκλήρωσε το Τουρνουά με νίκη 48-73 επί του ΟΜΗΡΟΥ Καλλιμασιάς. Στην 3η θέση ο Σύλλογος των Ολυμπιονικών (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΣ) και στην ο Σύλλογος του Ολυμπιονίκη Νίκου Σύλλα (ΟΜΗΡΟΣ Καλλιμασιάς). Τα τρόπαια στις 4 ομάδες απένειμαν τα μέλη της οικογένειας του Θοδωρή, ενώ αναμνηστικές πλακέτες στις φιλοξενούμενες ομάδες απένειμαν ο Δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς (ο Δήμος Χίου υπήρξε συνδιοργανωτής του Τουρνουά) και ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Χίου κ. Παντελής Καμπούρης. Ένα σεβαστό ποσό συγκεντρώθηκε στη μνήμη του Θοδωρή και παραδόθηκε από τους γονείς του Γιάννη και Μαρίνα Τριπολίτη στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Στο τέλος της τελετής λήξης ο Γιάννης Τριπολίτης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν για την λαμπρή ολοκλήρωση του 3ου τουρνουά στη μνήμη του παιδιού του και έκλεισε ευχόμενος υγεία σε όλους και συνιστώντας ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

ΜΕΛΙΣΣΙΑ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 72-64

Στον αγώνα που άνοιξε την 3η ημέρα του Τουρνουά ο ΚΑΟ Μελισσίων επικράτησε με 72-64 του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ και κατέκτησε δίκαια την 1η θέση στην τελική κατάταξη. Οι τυπικά γηπεδούχοι εκμεταλεύτηκαν το μεγαλύτερο ρόστερ τους και τις απώλειες του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ και οδηγούμενοι από τον παραγωγικότατο σήμερα Κυπαρίση (18π.) έφτασαν στη νίκη παρά την πίεση που προσπάθησαν να ασκήσουν οι "Ολυμπιονίκες" που είχαν μπροστάρη τον Ξύδη με 22(1).

Διαιτητές: Συμιακάκης - Αναστασάκης

Τα δεκάλεπτα: 15-10, 21-22, 18-16, 18-16.

ΚΑΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ (Σταϊκόπουλος) Κύριος, Πανταζής, Βαρθακοκοίλης, Βούλγαρης 8(2), Κοντός 8, Κυπαρίσης 18, Ζήρος 10(3), Καλογερόπουλος 7, Παλάντζας 3(1), Καραχάλιος 14, Τζέμης 4.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΣ (Μπουλιάκης - Λαμπράκης) Σακελλαρόπουλος 12(2), Χριστοφίδης, Χατζής 3(1), Φωτόπουλος 16, Σπυριδάκης 5(1), Ουκουνμπόουα, Θεοδωσίου 5(1).

ΟΜΗΡΟΣ - ΒΑΟΛ 48-73

Με νίκη 48-73 και πολύ μεγάλο rotation ολοκλήρωσε ο ΒΑΟΛ τη συμμετοχή του στο 3ο Τουρνουά "Θοδωρής Τριπολίτης". Ο Βούρειος πήρε από την αρχή κεφάλι στο σκορ και δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα από του Καλλιμασιώτες που σήμερα αγωνίστηκαν χωρίς τον Μανώλη Χατζηλάμπρου. Χαρακτηριστικό για την ομάδα του Παντελή Βούλικα το γεγονός ότι σκόραραν και οι 12 αθλητές της με τους Λεωνίδα Μπουμπάρη (13π.) και Στέλιο Καραφαντή (11(3)) να οδηγούν επιθετικά τους νικητές. Από τον ΟΜΗΡΟ καλύτερος ο Γιάννης Αλεξάκης (15(2)) σε ένα όμορφο παιχνίδι που το φινάλε του βρήκε τους αρκετούς θεατές να χειροκροτούν και τις δύο ομάδες για τις προσπάθειές του.

Διαιτητές: Λουκαράκης - Μασσάς

Τα δεκάλεπτα: 14-22, 10-23, 14-17, 10-11.

ΟΜΗΡΟΣ Καλλιμασιάς (Μπόλιας) Μαμαλής, Μοσχούρης 9(2), Λαμπρινούδης 4, Τσουκάρης, Φεγκουδάκης 4, Αλεξάκης 15(2), Μακρίδης 2, Σιδέρης, Αγγελίδης 2, Φουντουλάκος 3(1), Μενδώνης 5, Μιχαλιός 4.

ΒΑΟΛ Χίου (Βούλικας - Συμιακάκης) Σαμιώτης 7(1), Βούτας 4,  Ανδρουλάκης 2, Σουλίκας 5, Καράφαντης 11(3), Αγγελίδης 9, Τσουρής 2, Μπουμπάρης 13, Νακόπουλος 2, Τροβάς 6, Κωνσταντινάκος 3, Κωνσταντινάκος 9(1).

tr3melissia

Τελική βαθμολογία:

ΜΕΛΙΣΣΙΑ 3-0 6β. 221-164 (+57)

ΒΑΟΛ ΧΙΟΥ 2-1 5β. 210-190 (+20)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 1-2 4β. 199-194 (+5)

ΟΜΗΡΟΣ 0-3 3β. 133-215 (-82)

tr3oloi

Δείτε φωτογραφίες του sportschios.gr πατώντας εδώ

 

4ο Τουρνουά "Θοδωρής Τριπολίτης"

21-23/9 2018

18afisa

1η μέρα

Με ενδιαφέροντες αγώνες και αρκετό κόσμο στις κερκίδες του Κλειστού ξεκίνησε το 4ο Τουρνουά Καλαθόσφαιρισης Ανδρών "Θοδωρής Τριπολίτης".

Στον πρώτο χρονικά αγώνα ο ΕΡΜΗΣ Σχηματαρίου με ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο κατάφερα να επικρατήσει του ΦΟΒ με 68-91, με τους πρωταθλητές Χίου να ελέγχουν τον αγώνα στο 1ο μέρος ακόμα και με διψήφιες διαφορές. Στην επανάληψη όμως η έμπειρη ομάδα της Βοιωτίας πιστοποίησε τη δυναμική της και έφτασε δίκαια στην ευρεία νίκη.

Διαιτητές: Κοντίλης - Συμιακάκης

Τα δεκάλεπτα: 28-21, 39-43, 56-63, 68-91.

ΦΟ Βροντάδου (Αμέντας) Ρόκκας 9(2), Παρμενίδης, Πνευματικούδης, Λεγάτος 19(3), Πατελίδας 6, Λαμπρινούδης 3(1), Γιαννακός 9, Κοκκινάκης, Νακόπουλος 5, Γεωργιάδης, Αργυρούδης 16(2), Μπάντσεφ.

ΕΡΜΗΣ Σχηματαρίου (Τσαούσης) Μιλισσόβας 2, Πανταζής 15(2), Γκρινιάρης 12, Κώνστας 7, Μεϊντάνης 2, Κουτής, Μάραντος 15(2), Εντζιάκα 29, Γιανναλέτσος 7.

Στον 2ο αγώνα η καλοδουλεμένη ΧΒΑ του Βασίλη Μπρατσιάκου νίκησε τον οικοδεσπότη ΒΑΟΛ Χίου με σκορ 63-69. Ο αγώνας ήταν ντέρμπι στη μεγαλύτερη διάρκειά του με δυνατές μονομαχίες και εναλλαγές στο προβάδισμα. Στο κρίσιμο 4ο δεκάλεπτο η ομάδα της Χαλκίδας έδειξε πιο έτοιμη από τον νευρικό Βούρειο και εκμεταλλευόμενη την υπεροπλία της κοντά στο καλάθι και τα μεγάλα ποσοστά ευστοχίας της έφτασε δίκαια στην επικράτηση.

Διαιτητές: Λουκαράκης - Φλωράδης.

Τα δεκάλεπτα: 15-21, 31-33, 47-44, 63-69.

ΒΑΟΛ Χίου (Βούλικας - Συμιακάκης) Σερέπας, Σαμιώτης 10(1), Ανδρουλάκης 8, Σουλίκας 9, Φουντουλάκος, Κουτσαντωνάκης, Καραφαντής, Κουϊμτζής 10, Μίχος 2, Τροβάς 17(2), Σουλινάρης 2, Κωνσταντινάκος 5(1).

ΧΒΑ (Μπρατσιάκος) Ντουζίδης, Μπρατσιάκος 12(2), Σταθόπουλος 2, Κοσμετάτος 16(2), Κατσούλας 15(1), Βογιατζής, Χατζηστάμου 2, Πελεκούδας 17, Κατσαγόνας 2, Τσιριμώκος 3.

2η μέρα

Με νίκες των ομάδων της ΕΣΚΑΣΕ συνεχίστηκε η 2η ημέρα του 4ου Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης Ανδρών "Θοδωρής Τριπολίτης" το απόγευμα του Σαββάτου (21/9) στο Κλειστό.

Στον πρώτο αγώνα η ΧΒΑ του Βασίλη Μπρατσιάκου συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις της και επικράτησε του ΦΟΒ με 83-57, καθώς μπήκε από την αρχή δυνατά στον αγώνα και κράτησε χωρίς προβλήματα τα ηνία του αγώνα μέχρι τη λήξη του. Έτσι η ομάδα της Χαλκίδας θα διεκδικήσει την 1η θέση στο τουρνουά απέναντι στον ΕΡΜΗ Σχηματαρίου στον σημερινό "μεγάλο τελικό" στις 17:15.

Διαιτητές: Συμιακάκης - Αναστασάκης.

ΔEKAΛEΠTA: 25-15, 57-31, 59-40, 83-57.

ΦΟ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ (Αμέντας): Ρόκκας, Λαμπρινούδης 6, Πνευματικούδης 2, Λεγάτος 10, Πατελίδας 5, Παρμενίδης 5, Γιαννακός 2, Παιδούσης 2, Νακόπουλος 13 (1), Γεωργιάδης, Αργυρούδης 5 (1), Κοκκινάκης 7.

ΧΒΑ (Μπρατσιάκος): Ντουζίδης 5 (1), Μπρατσιάκος 18 (5), Κοσμετάτος 14 (2), Κατσούλας 10, Βογιατζής, Χατζηστάμου 12 (2), Σταθόπουλος 7 (1), Πελεκούδας 6, Κατσαγώνας 4, Τσιριμώκος 11 (3).

Το 2 στα 2 έκανε και ο ΕΡΜΗΣ Σχηματαρίου καθώς επικράτησε με 77-73 επί του ΒΑΟΛ Χίου. Η ομάδα του Παντελή Βούλικα είχε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο όπου έλεγχε απόλυτο σκορ και ρυθμό με τη διαφορά να παίρνει διψήφιες τιμές, παίζοντας πολύ όμορφο μπάσκετ. Στην επανάληψη η αποβολή του Γιανναλέτσου με 2 τεχνικές ποινές αποσυντόνισε τις ομάδες με τον αγώνα να γίνεται άναρχος. Στο ...streetball που ακολούθησε ο Γκρινιάρης με 33(2) οδήγησε την ομάδα του στη δίκαιη νίκη με τον Βούρειο να κρατά την εξαιρετική εικόνα που είχε στο Α΄ μέρος, την εμφάνιση του Τάσου Τροβά (26(3)) και την επάνοδο του Βαγγέλη Τσουρή που σε λιγότερο από ένα δεκάλεπτο πέτυχε 9π. με 3τρίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 14-26, 34-39, 59-49, 77-73.

Διαιτητές: Λουκαράκης - Αναστασάκης.

ΕΡΜΗΣ Σχηματαρίου (Τσαούσης) Μαλισσιόβας 2, Πανταζής 4, Γκρινιάρης 33(2), Κώνστας, Μεϊντάνης 1, Κουτής 6(2), Μάραντος 15(1), Εντζιάκα 11, Γιανναλέτσος 5.

ΒΑΟΛ Χίου (Βούλικας - Συμιακάκης) Σαμιώτης 9(2), Σερέπας, Ανδρουλάκης 5(1), Σουλίκας 7, Φουντουλάκος, Τσουρής 9(3), Κουτσαντωνάκης, Κουϊμτζής 6, Μίχος, Τροβάς 26(3), Σουλινάρης 6, Κωνσταντινάκος 5(1).

3η μέρα

Στην ιστορία πέρασε το 4ο Τουρνουά Ανδρών "Θοδωρής Τριπολίτης", μετά από ένα τριήμερο με όμορφους αγώνες αφιερωμένους στη μνήμη του αδικοχαμένου 19χρονου καλαθοσφαιριστή του ΒΑΟΛ Χίου. Διοργανωτής ο Βούρειος με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Χίου, την αρωγή του ΝΠΔΔ Δήμου Χίου και της ΕΟΚ/ΤΕ Χίου και την αφιλοκερδή συμμετοχή των κριτών των αγώνων. Στο αγωνιστικό κομάτι του Τουρνουά ο ΓΣ ΕΡΜΗΣ Σχηματαρίου κατέκτησε την 1η θέση καθώς επιβλήθηκε με 49-62 της ΧΒΑ στον άτυπο μεγάλο τελικό του Τουρνουά, αφήνοντάς την στη , ενώ ο ΒΑΟΛ Χίου τερμάτισε στην 3η θέση μετά τη νίκη του με 74-60 επί του ΦΟΒ που τερμάτισε 4ος.

Στο πρώτο αγώνα ο έμπειρος ΕΡΜΗΣ Σχηματαρίου διατηρώντας το προβάδισμα καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, άντεξε στην πίεση που άσκησε η ανερχόμενη ΧΒΑ φτάνοντας δίκαια στη νίκη. Πολλά συγχαρητήρια τόσο στην ομάδα του Γιάννη Τσαούση για την κατάκτηση της 1ης θέσης όσο και στην ομάδα της Χαλκίδας που έδειξε πως υπό την καθοδήγηση του Βασίλη Μπρατσιάκου έχει ένα λαμπρό μέλλον και φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ στους νέους φίλους μας για την τιμή που μας έκαναν συμμετέχοντας στο 4ο Τουρνουά του Θοδωρή...

Διαιτητές: Κοντίλης - Λουκαράκης

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-21, 18-18, 16-13, 12-9.

ΧΒΑ (Μπρατσιάκος): Ντουζίδης 4, Μπρατσιάκος 7 (2), Κοσμετάτος 15 (2), Κατσούλας 14 (1), Βογιατζής, Χατζηστάμου, Σταθόπουλος 2, Πελεκούδας 11, Κατσαγώνας, Τσιριμώκος 6 (2).

ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ (Τσαούσης): Μαλισσιόβας, Πανταζής 23 (4), Γκρινιάρης 7, Κώνστας 2, Μεϊντάνης, Κουτής 2, Μάραντος 11, Εντζιάκα, Γιανναλέτσος 17 (2).

Στον "μικρό τελικό" της διοργάνωσης ο ΒΑΟΛ έφτασε στην επικράτηση (74-60) κρατώντας τα ηνία του αγώνα καθ΄ όλη τη διάρκειά του έχοντας μια διαφορά ασφαλείας που έφτασε μέχρι το +18 στο ζενίθ της. Πολύ καλό μπάσκετ κατά διαστήματα από την ομάδα του Παντελή Βούλικα που παρά τις απουσίες βασικών της στελεχών έδειξε πως βαδίζει στο σωστό δρόμο εν' όψει του επερχόμενου πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής. Στα θετικά καταγράφεται η επιθετική πολυφωνία του Βούρειου και η σταδιακή αφομοίωση των "θέλω" του προπονητή από τα νέα αποκτήματα της ομάδας. Ο ΦΟΒ από την άλλη παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και έδειξε ότι και φέτος θα είναι το ισχυρό φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Χίου.

Διαιτητές: Κοντίλης - Φλωράδης.

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 40-33, 62-46, 74-60.

ΒΑΟΛ Χίου (Βούλικας - Συμιακάκης) Κ. Σερέπας, Ν. Σερέπας, Ανδρουλάκης 12(1), Σουλίκας 19(2), Φουντουλάκος 3(1), Κουτσαντωνάκης, Καραφαντής 13, Κουϊμτζής, Σαμιώτης 10, Τροβάς 11(1), Σουλινάρης 4, Κωνσταντινάκος 2.

ΦΟ Βροντάδου (Αμέντας - Καράπουρνος) Ρόκκας 9. Παρμενίδης, Πνευματικούδης 3(1), Λεγάτος 11(1), Πατελίδας 12, Λαμπρινούδης, Γιαννακός 9, Λεώδης, Νακόπουλος 6, Γεωργιάδης 8(2), Αργυρούδης 2, Μπάντσεφ.

4troloi

1. ΕΡΜΗΣ ΣΧ. 6 (3-0) 230-200 (+30)

2. ΧΒΑ 5 (2-1) 211-182 (+29)

3. ΒΑΟΛ 4 (1-2) 210-206 (+4)

4. ΦΟΒ 3 (0-3) 185-248 (-63)

tr4ermis

Το τουρνουά ολοκληρώθηκε με την οικογένεια του Θοδωρή να απονείμει τα Κύπελλα στις 4 ομάδες, τον κουμπαρά με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν να παραδίδεται στην Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Χίου, τον Αντιπεριφεριάρχη κ. Κάρματζη να απονέμει αναμνηστική πλακέτα στον ΕΡΜΗ, καθώς και τους Περιφερειακούς Συμβούλους κ. Παπαδόπουλο και κ. Μπουγδάνο να απονέμουν αντίστοιχη πλακέτα, εκ μέρους της οικογένειας Τριπολίτη και του ΒΑΟΛ Χίου στην ΧΒΑ. Αναμνηστικά έδωσαν στην οικογένεια του Θοδωρή ο ΕΡΜΗΣ Σχηματαρίου και ο ΦΟΒ, ενώ στο χαιρετισμό του ο κ. Γιάννης Τριπολίτης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν εφιστώντας την προσοχή όλων στο δρόμο και την τήρηση των κανόνων του ΚΟΚ. Στο τέλος όλοι οι αθλητές, οι προπονητές και οι παράγοντες των ομάδων συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του γηπέδου και φωνάζοντας δυνατά "Θοδωρής" έκλεισαν το Τουρνουά κάνοντας ακόμα πιο λαμπερό το χαμόγελο του 19χρονου που δέσποζε στο Κλειστό...

 

5ο Τουρνουά "Θοδωρής Τριπολίτης"

27-29/9 2019

tripol19

1η μέρα

ΒΑΟΛ Χίου - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Μοσχάτου 65-55

Στο παιχνίδι που άνοιξε το Τουρνουά ο οικοδεσπότης πήρε τη νίκη απέντι στη μαχητική ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ με σκορ 65-55. Με τον Παντελή Βούλικα να δοκιμάζει πολλά σχήματα και να δίνει πολύ χρόνο συμμετοχής στους 13 αθλητές που είχε σήμερα στη σύνθεση της ομάδας του, ο ΒΑΟΛ έδειξε πως παρά το ότι είναι ακόμα αρκετά σφιγμένος, οδεύει στο σωστό δρόμο αλλά ακόμα χρειάζεται πολύ δουλειά αναφορικά με το μεγάλο φετινό του στόχο που δεν είναι άλλος από την επιτυχή εκπροσώπιση του χιώτικου μπάσκετ στη Γ΄ Εθνική Ανδρών για 3η συνεχόμενη χρονιά. Με αρκετά νέα πρόσωπα και διαφορετική φιλοσοφία σε αρκετά κομμάτια του παιχνιδιού ο Βούρειος έδειξε πως διαθέτει ιδιαίτερα μεγάλο ρόστερ το οποίο όταν "δέσει" μπορεί να αποδώσει αυτά που σχεδιάζει ο κόουτς. Ο Παναγιώτης Κωνσταντινάκος, σαν να μην έφυγε ποτέ, οδήγησε τους νικητές με 12(2), ακολουθούμενος από τον αρχηγό Βαγγέλη Τσουρή (12(11)) και τον Μιχάλη Σουλίκα και τον νεοαποκτηθέντα Δημήτρη Μαρούλη με 9(1) έκαστος. Ντεπούτο με τη φανέλα του Βούρειου για τους Βαλάντη Σιμιτσάκη και Νίκο Παπαδόπουλο (4π.) και επανεμφάνιση μετά από απουσία 2 ετών για τον Λέκκα Τσιριγώτη. Από την οργανωμένη και ανταγωνιστική ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Μοσχάτου καλύτερος ο Γ. Μαρκουΐζος (13(1)) με τον "δικό μας" Γιώργο Κατσούρη να ακολουθεί με 11π.

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 38-29, 48-42, 65-55.

Διαιτητές: Αναστασάκης - Συμιακάκης.

ΒΑΟΛ Χίου (Βούλικας - Συμιακάκης) Τσιριγώτης, Χριστοβασίλης, Σαμιώτης 7(1), Σουλίκας 9(1), Κουτσαντωνάκης, Σιμιτσάκης, Παπαδόπουλος 4, Ανδρουλάκης 2, Τσουρής 12(2), Μαρούλης 9(1), Τροβάς 5, Κουϊμτζής 3, Κωνσταντινάκος 14(2).

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Μοσχάτου (Σίμος - Βοζιανίδης) Μαρκουΐζος 13(1), Γιαννόπουλος 3(1), Καλοφώτης 1, Γιαννικόπουλος 2, Ντόσκορης 3, Γεράνιος 2, Γιαμπάνης 6, Κατσούρης 11, Νικολαΐδης, Ζενέλι 9(1), Κιούσης 5(1), Κρεμαστούλης, Σιδηρόπουλος.

ΟΜΗΡΟΣ Καλλιμασιάς - ΑΚΑΔΗΜΙΑ Χαλκίδας (ΧΒΑ) 68-86.

Με νίκη της ΧΒΑ επί του ΟΜΗΡΟΥ Καλλιμασιάς (68-86) ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του Τουρνουά, με το εύρος του τελικού σκορ να "αδικεί" τους πρωταθλητίες Χίου που πραγματοποίησαν αξιοπρεπή εμφάνιση και κόντραραν σε κάποια σημεία του αγώνα τους νεοφώτιστους στη Γ΄ Εθνική αλλά ιδιαίτερα ισχυρούς και γυμνασμένους Χαλκιδαίους του Βασίλη Μπρατσιάκου. Η ομάδα της Εύβοιας πήρε από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ και δεν το απώλεσε σε κανένα σημείο του αγώνα, παρά την μαχητική προσπάθεια των Καλλιμασιωτών που πλησίασαν ακόμα και σε απόσταση 2 πόντων στα μέσα του 3ου δεκαλέπτου. Ο ΟΜΗΡΟΣ στηρίχθηκε στην επιθετική δεινότητα του αγέραστου Μανώλη Χατζηλάμπρου (23(6)) ενώ πολύ καλά στάθηκαν στην πρώτη εμφάνιση τους με τη φανέλα της ομάδας της Καλλιμασιάς άλλα 3 δικά μας παιδιά (Στέλιος Καραφαντής (10(1)), Μάνος Ορφανόπουλος (8(2)) και Κώστας Σερέπας (2π.)). Από την καλοδουλεμένη ΧΒΑ που έδειξε πανέτοιμη για την πρόκληση της Γ΄ Εθνικής, ξεχώρισαν οι Γεωργιάδης (20(3)), Σιδέρης (14) και Παπάδης (11(2)). Χαρακτηριστικό του αγώνα η μεγάλη περιφερειακή ευστοχία για τις 2 ομάδες με τον ΟΜΗΡΟ να πετυχαίνει 10 τρίποντα και την ΧΒΑ 11.

Τα δεκάλεπτα: 13-26, 35-45, 56-64, 68-86.

Διαιτητές: Λουκαράκης - Μασσάς.

ΟΜΗΡΟΣ Καλλιμασιάς (Εσκίδης - Χατζηλάμπρου) Σερέπας 2, Μοσχούρης, Κοντομισόπουλος, Ξουρίδας 4, Φεγκουδάκης 8, Μαρ. Χατζηλάμπρου 1, Μακρίδης, Τέσκος 6(1), Μαν. Χατζηλάμπρου 23(6), Ορφανόπουλος 8(2), Καραφαντής 10(1), Χαμέτης 6.

ΧΒΑ (Μπρατσιάκος) Ντουζίδης 5, Μπρατσιάκος 9(2), Παπάδης 11(2), Στεφάνου 7(1), Σταθόπουλος Σ., Σταθόπουλος Δ. 7(1), Μητσιμπόνας 9(1), Γεωργιάδης 20(3), Λουκάς 3(1), Φραγγούλης 2, Σιδέρης 14.

2η μέρα

Με πολύ περισσότερο κόσμο στο Κλειστό και την αναμέτρηση ...Γ΄ Εθνικής ΧΒΑ - ΒΑΟΛ συνεχίστηκε η 2η μέρα του 5ου Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης Ανδρών "Θοδωρής Τριπολίτης" που πέρα από το "ντέρμπι" της πρεμιέρας του 2ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής είχε και την αναμέτρηση ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Μοσχάτου - ΟΜΗΡΟΣ Καλλιμασιάς που σφραγίστηκε με την άνετη επικράτηση της Αθηναϊκής ομάδας.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Μοσχάτου - ΟΜΗΡΟΣ Καλλιμασιάς 92-56

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε την αναμέτρηση η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ καθώς επικράτησε εύκολα με το ευρύ 92-56 των πρωταθλητών Χίου οι οποίοι δεν κατάφεραν να παρουσιάσουν εικόνα ανάλογη με εκείνη της πρεμιέρας. Με την κυριαρχία της ομάδας του Μοσχάτου σε άμυνα και επίθεση και το επιθετικό κρεσέντο της από την περιφέρεια (16 τρίποντα !!!) να σφραγίζει το ματς το τελικό αποτέλεσμα ήρθε φυσιολογικά. Ο ΟΜΗΡΟΣ πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση και δεν κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ η οποία πήρε από την αρχή το προβάδισμα το οποίο και διεύρυνε χωρίς πρόβλημα μέχρι το τελικό μεγάλο εύρος του. Οι Γιαμπάνης 19(3), Κατσούρης (16(3)) και Κιούσσης (15(5)) οδήγησαν του νικητές με τους ηττημένους να καταγράφουν ως διψήφιους σκόρερ τους Μαν. Χατζηλάμπρου (21(3)) και Στ. Καραφαντή (13(2)).

Διαιτητές: Κοντίλης - Αναστασάκης.

Τα δεκάλεπτα: 22-11, 50-28, 70-39, 92-56.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Μοσχάτου (Σίμος - Δαλιανίδης) Μαρκουΐζος 5(1), Γιαννόπουλος, Καλοφώτης 5(1),Σιδηρόπουλος 5(1), Ντόσκορης 13(1), Γεράνιος, Γιαμπάνης 19(3), Κατσούρης 16(3), Νικολαΐδηςμ Ζενέλι 2, Κιούσσης 15(5), Γιαννικόπουλος 3, Μπουρδέκης 2.

ΟΜΗΡΟΣ Καλλιμασιάς (Εσκίδης - Χατζηλάμπρου) Αλοιμονάκης 2, Σερέπας 2, Μοσχούρης 4, Κοντομισσόπουλος 1, Φεγκουδάκης 6, Μαρ. Χατζηλάμπρου, Τέσκος 4, Μαν. Χατζηλάμπρου 21(3), Ορφανόπουλος 1, Καραφαντής 13(2), Χαμέτης 2.

ΧΒΑ - ΒΑΟΛ Χίου 61-55

Στο ντέρμπι της ημέρας η ΧΒΑ επικράτησε του ΒΑΟΛ με 61-55 μετά από ένα δυνατό παιχνίδι με πολλές συγκινήσεις και εναλλαγές στο σκορ. Ο αγώνας ήταν αρκετά "κλειστός" και κρίθηκε από τις πολύ δυνατές άμυνες και το κακό τελευταίο δεκάλεπτο του Βούρειου στο οποίο πέτυχε μόλις 5 πόντους, με κακές επιλογές, αστοχία στις βολές και ανεπίτρεπτο εκνευρισμό. Τα στοιχεία αυτά ήταν αρκετά ώστε, δίκαια, να χρίσουν νικήτρια την ομάδα της Χαλκίδας η οποία παρουσιάστηκε σαφώς πιο έτοιμη και κυρίως πολύ πιο πειθαρχημένη από τους οικοδεσπότες. Παρά το ατυχές αποτέλεσμα πάντως η ομάδα του Παντελή Βούλικα παρουσίασε, για άλλη μια φορά, πληθώρα επιλογών σε κάθε θέση και εμφανίστηκε άκρως ανταγωνιστική απέναντι σε ένα ισχυρό και καλοδουλεμένο σύνολο της Γ΄ Εθνικής. Ο Βούρειος για μεγάλο χρονικό διάστημα έπαιξε όμορφο μπάσκετ και παρά το πολύ μεγάλο rotation (μέχρι την ανάπαυλα είχαν παίξει 13 "χιώτες") έδειξε πως βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Η ομάδα του Βασίλη Μπρατσιάκου από την άλλη παρουσίασε ένα δυνατό σύνολο με καλογυμνασμένους αθλητές οι οποίοι έπαιξαν πειθαρχημένα και έφτασαν δίκαια στην επικράτηση. Ο Νίκος Παπαδόπουλος (13π.) και οι Παναγιώτης Κωνσταντινάκος (10(2)) και Βαγγέλης Τσουρής (10(1)) υπήρξαν οι παραγωγικότεροι για τον ΒΑΟΛ, την ώρα που την ομάδα της Χαλκίδας οδηγούσαν στη νίκη οι Παπάδης (13π.) και Γεωργιάδης (12(1)).

Διαιτητές: Κοντίλης - Αναστασάκης.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 38-34, 49-50, 61-55.

ΧΒΑ (Μπρατσιάκος) Ντουζίδης 5(1), Μπρατσιάκος 6(2), Παπάδης 13, Στεφάνου 10(1), Σ. Σταθόπουλος, Δ. Σταθόπουλος 2, Μητσιμπόνας 5(1), Γεωργιάδης 12(1), Λούκας 3(1), Φραγκούλης, Σιδέρης 6.

ΒΑΟΛ Χίου (Βούλικας - Συμιακάκης) Τσιριγώτης, Χριστοβασίλης, Ανδρουλάκης 1, Σουλίκας 6, Φερεντίνος, Παπαδόπουλος 13, Σαμιώτης 9(1), Τσουρής 10(1), Μαρούλης 4, Τροβάς 2, Κουϊμτζής, Κωνσταντινάκος 10(2), Σιμιτσάκης, Κουτσαντωνάκης.

tr5oloioloi

3η μέρα

Στην ιστορία πέρασε το 5ο Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης Ανδρών "Θοδωρής Τριπολίτης" με την απόλυτα επιτυχημένη ολοκλήρωση του τόσο οργανωτικά όσο και αγωνιστικά. Με τις 4 ομάδες να φωνάζουν αγκαλιασμένες ΘΟΔΩΡΗΣ έκλεισε ένα τριήμερο γεμάτο μπάσκετ, μνήμες, κοινωνική προσφορά αλλά και μηνύματα για τήρηση του ΚΟΚ και ασφαλή οδήγηση... Στο αγωνιστικό μέρος η 3η και τελευταία μέρα του Τουρνουά που έφερε για ακόμα μία φορά πολύ κόσμο στο Κλειστό, περιλάμβανε τις συναντήσεις ΧΒΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ΒΑΟΛ - ΟΜΗΡΟΣ.

ΧΒΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 57-49

Σε μια συναρπαστική αναμέτρηση η ΧΒΑ καλύτερη στο 2ο ημίχρονο έφτασε δίκαια στην επικράτηση, κατακτώντας αήττητη την 1η θέση στο Τουρνουά. Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Μοσχάτου ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα είχε στο μεγαλύτερο μέρος του Α΄ ημιχρόνου το προβάδισμα, αλλά στην επανάληψη εγκλωβίστηκε από την άμυνα της ομάδας του Βασίλη Μπρατσιάκου η οποία παίζοντας για έναν ακόμα αγώνα απλό και πειθαρχημένο μπάσκετ έφτασε στη νίκη χωρίς παραπάνω προβλήματα. Εξαιρετική εικόνα από το συγκρότημα του Γιώργου Σίμου που πάλεψε στα ίσα ομάδες υψηλότερης κατηγορίας και με τη συμμετοχή του "δικού μας" Γιώργου Κατσούρη απέσπασε κολακευτικά σχόλεια για τη δυναμική της παρουσία.

Διαιτητές: Λουκαράκης - Συμιακάκης.

Τα δεκάλεπτα: 09-15, 30-27, 44-39, 57-49.

ΧΒΑ (Μπρατσιάκος): Ντουζίδης 2, Μπρατσιάκος 5 (1), Παπάδης 6, Στεφάνου, Σταθόπουλος Στ. 2, Σταθόπουλος Δ. 5 (1), Μητσιμπόνας 2, Γεωργιάδης 15 (3), Λούκας, Σιδέρης 16, Φραγκούλης 4.

EΛΕΥΘΕΡΙΑ Μοσχάτου (Σίμος) Μαρκουΐζος, Γιαννόπουλος 3(1), Κολοφώτης 1, Δέλλιος 3(1), Σιδηρόπουλος 4, Ντόσκορης 6(2), Γεράνιος, Γιαμπάκης 16(2), Κατσούρης 11(1), Νικολαΐδης 3(1), Ζενέλι 2, Κιούσσης, Γιαννικόπουλος.

ΒΑΟΛ - ΟΜΗΡΟΣ 62-50

Στον τελευταίο αγώνα του τριημέρου ο ΒΑΟΛ Χίου επικράτησε του ΟΜΗΡΟΥ Καλλιμασιάς με 62-50 κατακτώντας τη θέση στο Τουρνουά. Η ομάδα του Παντελή Βούλικα παρά το ότι έπαιξε χωρίς τους Τσουρή, Σουλίκα και Τροβά για λόγους ξεκούρασης, ξεκίνησε φουριώζα καταφέρνοντας να προηγηθεί με 17-00 στο 6ο λεπτό του αγώνα. Από εκείνο το σημείο όμως η καλή εικόνα του Βούρειου χάλασε με τους πρωταθλητές Χίου οδηγούμενους από τον Μανώλη Χατζηλάμπρου (19(3)) να ροκανίζουν τη διαφορά και να πέρνουν και βραχεία κεφαλή στο σκορ. Στη συνέχεια ο ΒΑΟΛ ξαναπήρε το προβάδισμα και έφτασε δίκαια στη νίκη παρά τα σκαμπανεβάσματα που είχε στην απόδοσή του με παραγωγικότερο αθλητή τον Γιάννη Σαμιώτη που πέτυχε 16(1) και τον Νίκο Παπαδόπουλο να ακολουθεί με 13π. Με την ομάδα του ΒΑΟΛ αγωνίσθηκαν τόσο οι 2 "παίδες" του Βούρειου (Κ. Βούλικας και Ι. Φερεντίνος) που αντιμετώπισαν τον ...προπονητή τους στα τμήματα παίδων - εφήβων Μαν. Χατζηλάμπρου και τιμής ένεκεν ο Αλέξης Ζορμπάς με το Νο 11... που υπήρξε φίλος και συμπαίκτης του Θοδωρή Τριπολίτη στην ΑΜΙΛΛΑ Περιστερίου και βρέθηκε ξανά στο νησί μας (πέρυσι έπαιξε στον ΝΟΘ) ειδικά για το Τουρνουά... Αντίπαλοι του ΒΑΟΛ τέθηκαν οι Κ. Σερέπας, Σ. Καραφαντής και Μ. Ορφανόπουλος που πέρυσι φόρεσαν τη φανέλα του Βούρειου.

Διαιτητές: Αναστασάκης - Συμιακάκης.

Τα δεκάλεπτα: 19-04, 27-24, 39-34, 62-50.

ΒΑΟΛ Χίου (Βούλικας - Συμιακάκης) Τσιριγώτης 4, Χριστοβασίλης 5(1), Ανδρουλάκης 3(1), Βούλικας 2, Ζορμπάς 2, Φερεντίνος, Παπαδόπουλος 13, Σαμιώτης 16(1), Μαρούλης 9(1), Κουτσαντωνάκης, Σιμιτσάκης, Κουϊμτζής 5, Κωνσταντινάκος 3(1).

ΟΜΗΡΟΣ Καλλιμασιάς (Εσκίδης - Χατζηλάμπρου) Σερέπας 2, Μοσχούρης 4, Κοντομισώπουλος 2, Ξουρίδας 2, Καλαθάς, Μαρ. Χατζηλάμπρου 7(1), Μακρίδης 1, Τέσκος 2, Μαν. Χατζηλάμπρου 19(3), Ορφανόπουλος, Καραφαντής 9(1), Χαμέτης 2.

xbakipello

Μετά τη λήξη του αγώνα ακολούθησαν σε κλίμα συγκίνησης οι απονομές και οι χαιρετισμοί από τους γονείς (Γιάννη και Μαρίνα Τριπολίτη) του Θοδωρή. Ο Αλέξης Ζορμπάς παρέδωσε στη Στέγη Υποστηριζώμενης Διαβίωσης Χίου τον κουμπαρά μετα χρήματα που συγκεντρώθηκαν στη μνήμη του Θοδωρή κατά τη διάρκεια του Τουρνουά ενώ ο Πρόεδρος του ΒΑΟΛ Χίου κ. Μάρκος Ψώρρας επέστρεψε τη φανέλα με το Νο 11 στην οικογένεια του Θοδωρή. Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Μπουγδάνος απένειμε εκ μέρους του ΒΑΟΛ και της οικογένειας Τριπολίτη αναμνηστική πλακέτα στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Μοσχάτου, ενώ ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χίου κ. Κυριάκος Ζωάνος έπραξε το ίδο για την ΧΒΑ. Οι αδελφές του Θοδωρή Μαρκέλλα και Ελένη έδωσαν τα Κύπελλα στον 4ο ΟΜΗΡΟ και την 3η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ο Γιάννης Τριπολίτης έδωσε το Κύπελλο στον 2ο ΒΑΟΛ Χίου και η Μαρίνα Τριπολίτη στη νικήτρια του Τουρνουά ΧΒΑ... Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια του Θοδωρή, στους συνδιοργανωτές Δήμο Χίου και Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στους αρωγούς ΝΠΔΔ Δήμου Χίου και ΕΟΚ/ΤΕ Χίου, στα Μέλη της Γραμματείας των αγώνων για την αφιλοκερδή συνεισφορά τους στους γιατρούς κ. Νομικό και κ. Χατζηχριστοδούλου για τους ίδιους λόγους, σε όλους όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση του 5ου Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης "Θοδωρής Τριπολίτης", στις συμμετέχουσες ομάδες, ιδιαίτερα τις φιλοξενούμενες στο νησί μας τις οποίες αποχαιρετούμε ευχόμενοι να φεύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις και φυσικά σε όλους τους φιλάθλους που μας βοήθησαν να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη του Θοδωρή...

Τελική κατάταξη:

1. ΧΒΑ 3-0 6 204-172 (+32)

2. ΒΑΟΛ Χίου 2-1 5 182-166 (+16)

3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Μοσχάτου 1-2 4 196-178 (+18)

4. ΟΜΗΡΟΣ Καλλιμασιάς 0-3 3 174-24 (-66)

tr5oloi

Δείτε φωτογραφίες του sportschios.gr πατώντας εδώ

Δείτε βίντεο του sportschios.gr πατώντας εδώ