Header

banner_top

10/04 (ΑΦΙΕΡ) ...ΑΙΘΟΥΣΑ κ.Σ.ΜΑΤΣΕΛΑΣ

Αύγουστος 2011.

Ο ιδρυτής του ΒΑΟΛ καπ. Στρατής Ματσέλας έχει σαλπάρει για το τελευταίο λιμάνι του από τον Δεκέμβρη του 2010... Το ΔΣ του Βούρειου αποφασίζει ομόφωνα μια σειρά ενεργειών προς τιμή του ανθρώπου που έδωσε σάρκα και οστά στο όραμα της δημιουργίας του ΒΑΟΛ. Ένα εξ αυτών είναι η δημιουργία Γραφείων - Τροπαιοθήκης - Αίθουσας προβολής - Αίθουσας Συνεδριάσεων... Ο χώρος υπάρχει αλλά χρειάζεται πολύ δουλειά και χρήματα... Τη δουλειά για άλλη μια φορά αναλαμβάνουν τα Μέλη του ΔΣ του ΒΑΟΛ με τον Λεωνίδα Συρρή, τον Ανδρέα Ντατσόπουλο και τον Πρόεδρο Μάρκο Ψώρρα να "τρώνε" μεροκάματα... Τα χρήματα αναλαμβάνει για άλλη μια φορά ένας σπουδαίος Άνθρωπος, ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΒΑΟΛ Χίου κ. Διαμαντής Φαφαλιός... Έτσι μέσα σε λίγους μήνες τα παλιά αποδυτήρια - αποθήκη και τα ετοιμόροπα γραφεία του ΒΑΟΛ μεταμορφώνονται στη νέα, πανέμορφη και λειτουργική Αίθουσα "Καπετάν Στρατής Ματσέλας". Ο δημιουργικότατος Πάρις Ξυνταριανός αναλαμβάνει το εξωτερικό γκράφιτι της Αίθουσας και πλέον είμαστε έτοιμοι για τα εγκαίνια τα οποία πραγματοποιούνται με την πρέπουσα λαμπρότητα στις 30/08/2011, με τον κορδέλα την οποία κρατούσαν η Δανάη Συρρή και η Λυδιά Ντατσοπούλου, να κόβεται από τον κ. Διαμαντή Φαφαλιό και τη σύζυγό του Τίνα οι οποίοι συγκινημένοι ακούν τον χαιρετισμό του Αντιπροέδρου του ΒΑΟΛ κ. Γιώργου Πατεράκη, καθώς ο Πρόεδρος απουσιάζει για επαγγελματική υποχρέωση εκτός Χίου. Παρόντες φυσικά η κόρη του Καπετάνιου Ελένη Ματσέλα και ο σύζυγός της Γεράσιμος Βρυώνης ενώ στην εκδήλωση θα παραστούν αρκετά από τα "ιστορικά" Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων του Βούρειου μεταξύ των οποίων ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΒΑΟΛ καπ. Σάββας Προκοπίου, ο Σταμάτης Κοραής κα. Την ΕΟΚ / ΤΕ Χίου εκπροσωπεί ο κ. Γιάννης Τσιβής. Τον αγιασμό τέλεσε ο π. Γεώργιος Χανδρής ενώ στο τέλος της εκδήλωσης η Αγγελική Βουδούρη και η Θάλεια Ψώρρα (αρχηγοί του τμήματος Γυναικών) παρέδωσαν στο ζεύγος Φαφαλιού μια φανέλα της ομάδας ως δείγμα ευγνωμοσύνης για τη μεγάλη βοήθειά τους στην πορεία της ομάδας στην Α2 Εθνική που μόλις είχε ολοκληρωθεί με αξιοπρεπέστατη εμφάνιση και συνολικό απολογισμό 9 νικών, ενώ άξιο αναφορά είναι το γεγονός πως 9 χρόνια μετά η τροπαιοθήκη έχει αρχίσει να ...ασφυκτιά και χρειάζεται άμεση επέκταση...

 

Ακολουθεί η ανάρτηση του 2011 με τίτλο:

30/08 ...ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΠΕΤΑΝ ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΑΤΣΕΛΑΣ

 

ekd_2

Ο επίτιμος Πρόεδρος του ΒΑΟΛ κ. Αδαμάντιος Φαφαλιός με τη σύζυγό του Τίνα και η κόρη του αειμνήστου Προέδρου μας Καπετάν Στρατή Ματσέλα, Ελένη με το σύζυγό της Μάκη Βρυώνη παρακολουθούν τον αγιασμό που τελεί ο π. Γεώργιος Χανδρής.

Με μια σεμνή τελετή και σε ζεστό οικογενειακό κλίμα, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας, τα εγκαίνια των ανακαινισμένων γραφείων του ΒΑΟΛ ΧΙΟΥ που πλέον θα ονομάζονται αίθουσα ΚΑΠΕΤΑΝ ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΑΤΣΕΛΑΣ. Με τη συγκίνηση να είναι διάχυτη σε όλους, ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΒΑΟΛ και χρηματοδότης της ανακαίνισης (και όχι μόνο) κ. Αδαμάντιος Φαφαλιός εγκαινίασε την αίθουσα που πλέον θα φέρει το όνομα του Ιδρυτή και επί σειρά ετών Καπετάνιου του ΒΑΟΛ. Aκολούθησε αγιασμός από τον π. Γεώργιο Χανδρή και ξενάγηση στους 2 χώρους της αίθουσας όπου το φωτογραφικό υλικό ταξιδεύει τον θεατή στην 22χρονη πορεία του Βούρειου σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Με τη μορφή του Καπετάνιου μας να δεσπόζει πάνω από την εντυπωσιακή τροπαιοθήκη της ομάδας μας, δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι αναμνήσεις από τη διαδρομή του στο τιμόνι του Βούρειου, που άλλωστε υπήρξε μεγάλη. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν αρκετά μέλη της οικογένειας του καπετάν Στρατή. Στο τέλος της βραδιάς οι εκπρόσωποι του Γυναικείου τμήματος του ΒΑΟΛ Αγγελική Βουδούρη και Θάλεια Ψώρρα, παρέδωσαν στον Επίτιμο Πρόεδρο του Βούρειου κ. Αδαμάντιο Φαφαλιό τη φανέλα της ομάδας με την αφιέρωση «Πρόεδρε σ’ ευχαριστούμε για όλα».

ekd_3

ekd_4

ekd_5

ekd_6