Header

banner_top

05/10 (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ) Α΄ ΑΝΔΡΩΝ ΧΙΟΥ 2010-11

Το 26ο πρωτάθλημα Α΄ Ανδρών Χίου έχει ήδη ξεκινήσει με την πρώτη αγωνιστική να έχει ήδη ολοκληρωθεί και τα πρώτα συμπεράσματα να εξαγονται. Το site μας παρουσιάζει σήμερα τις 7 ομάδες που θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα της Α΄ Ανδρών Χίου την περίοδο 2010 - 2011.

a-xiou-2010-11

Οι δύο ομάδες που οδηγούν την κούρσα των τοπικών κατακτήσεων (ΝΟΧ 9, ΠΓΣ 5), δυστυχώς σήμερα δεν καλλιεργούν το μπάσκετ ο πρώτος και το ανδρικό μπάσκετ ο δεύτερος. Ο ΝΟΧ έχει ακόμη 3 συμμετοχές στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία και ακολουθούν ο ΟΜΗΡΟΣ και ο ΒΑΟΛ από 1. Από τις εν ενεργεία ομάδες τους περισσότερους τοπικούς τίτλους στην κατηγορία έχει κατακτήσει ο ΟΜΗΡΟΣ με 5, και ακολουθούμε με 4. Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός πως καμία από τις φετινές ομάδες της Α΄ Χίου δεν συμμετείχε σε όλες τις διοργανώσεις της (από τη θέσπισή της στα μέσα της δεκαετίας του 90). Γεωγραφικά, τα "αστικά κέντρα" έχουν τη "μερίδα του λέοντος" στις συμμετοχές με 5 (ΒΑΟΛ, ΙΩΝΕΣ, ΚΟΦΙΝΑΣ, ΕΦΗΒΟΣ, ΦΟΒ) ενώ η περιφέρεια εκπροσωπείται με τον ΟΜΗΡΟ στο Νότο και τον ΝΗΡΕΑ στο Βορρά. Το φετινό πρωτάθλημα είναι το πρώτο που θα βρεί τη Χίο με 3 Κλειστά Γυμναστήρια με το Βούρειο να είναι μπροστά στις προτημίσεις των ομάδων που το χρησιμοποιούν ως έδρα (3. ΒΑΟΛ, ΦΟΒ, ΝΗΡΕΑΣ) με το Κλειστό (2) και τα νεόδμητα Καμπόχωρα (2), να ακολουθούν (ΙΩΝΕΣ, ΕΦΗΒΟΣ στο Κλειστό και ΚΟΦΙΝΑΣ, ΟΜΗΡΟΣ στα Καμπόχωρα).

Αν υπάρχει κάποιο λάθος στα στοιχεία, παρακαλούμε ενημερώστε μας με ένα mail για να το διορθώσουμε. Καλή χρονιά σε όλους.