Header

banner_top

09/02 (ΑΝΔΡ) ΒΑΟΛ-ΕΦΑΟΖ 69-64

menfoto1920

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΧΙΟΣ βροντοφώναξαν ΒΑΟΛ και χιώτες φίλαθλοι καθώς ο Βούρειος μετά από μια πολύ καλή εμφάνιση (παρά τα νεκρά διαστήματα) επικράτησε του πρωτοπόρου στη βαθμολογία ΕΦΑΟΖ με 69-64 σε ένα "φλεγόμενο" για άλλη μια φορά Κλειστό. Τα παιδιά του Παντελή Βούλικα έχοντας επίγνωση της σοβαρότητας του αγώνα και του μονόδρομου προς το ροζ φύλλο αγώνα, πάλεψαν και απόλυτα δίκαια πανηγύρισαν μαζί με το κοινό τους την 5η φετινή τους νίκη που τους δίνει νέα πνοή ώστε μετά τη διακοπή του Κυπέλλου το επόμενο Σαββατοκύριακο να κυνηγήσουν πιο δυνατά τις ελπίδες τους για την πραγματοποίηση του άθλου της παραμονής για 3η συνεχόμενη χρονιά.

zografos

Κι επειδή εδώ είναι ΧΙΟΣ και οι χιώτες ως γνωστό πάνε δυο-δυο "ζευγάρι" ήταν στο σημερινό ματς οι "οδηγοί" του σκορ με τον ...ζωγράφο Μιχάλη Σουλίκα και τον ακούραστο Βαγγέλη Τσουρή να γράφουν από 16π. με 2τρ. έκαστος. Και φυσικά πίσω απ' αυτούς ο πραγματικός ΜVP του αγώνα ο φυσικοθεραπευτής μας Άγγελος Κυτριλάκης που έφαγε ...μερόνυχτα για να τους έχει έτοιμους μετά τις ...λαβωματιές του Αγ. Δημητρίου. Στα του αγώνα ο Βούρειος μπήκε από την αρχή δυνατά και παίζοντας ψυχωμένα πήρε διαφορά (+13 το ζενίθ της) για να πάμε στην ανάπαυλα με ένα μεγαλόπρεπο +12 (34-22) και την καλύτερη άμυνα του Ομίλου να ξανακάνει μετά από καιρό την εμφάνισή της. Οι ...χιώτες που αναφέραμε μαζί με τον τρελο-Κεφαλλονίτη Δημήτρη Μαρούλη (10π.) κρατούσαν τον ρυθμό και με το Κλειστό στο πόδι όλα έδειχαν πως μπορεί και να πάμε προς την πρώτη μη αγχωτική νίκη... Αμ δε... Ο ιός του 3ου δεκαλέπτου ξανακτύπησε και η ομάδα του Ζωγράφου "μάζεψε" γρήγορα τη μεγάλη διαφορά, εκμεταλλευόμενη και κάποια "φτηνά" δικά μας λάθη κάνοντας το παιχνίδι ξανά ντέρμπι. Με το 53-50 της αρχής του 4ου δεκαλέπτου τα πράγματα δυσκόλεψαν αλλά ο Βούρειος δεν έχασε την ψυχραιμία του ακόμα κι όταν οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά (+3 η μεγαλύτερη διαφορά) με την καρδάρα έτοιμη να χυθεί... Εκεί χρειάστηκε μια ...εντυπωσιακή τρίποντη ανατροπή (Παναγιώτης Κωνσταντινάκος (9(3)) και άλλο ένα τρίποντο - καληνύχτα σας από τον αυτοκαταστροφικό σήμερα αλλά και καίριο Χρήστο Ανδρουλάκη (3π.) για να μπει οριστικά happy end στο θρίλερ που ευτυχώς δεν παίχτηκε στα τελευταία λεπτά σήμερα... Κατάθεση ψυχής φυσικά και από τα όλα υπόλοιπα παιδιά του ΒΑΟΛ που στο τέλος έγιναν για άλλη μια φορά ένα με τον 6ο παίκτη μας, δικαιωμένοι εκατέρωθεν για την πίστη και τη βοήθεια... Από τον ΕΦΑΟΖ παραγωγικότερος ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας Ζαρμακούπης (14(1)) και ο Δρίβας με (13(3)). Αφιερωμένη η νίκη στον Πέτρο Συμιακάκη που ένα πρόβλημα στη μέση (περαστικά Πετράν) τον κράτησε για πρώτη φορά μακρυά από εντός έδρας αγώνα της αγαπημένης του ομάδας... Πλέον με το 5-9 στην πλάτη, ο ΒΑΟΛ είναι έτοιμος να τιμήσει την 6η Γιορτή του Χιώτικου Μπάσκετ (ημιτελικός Κυπέλλου με ΙΩΝΕΣ Παρ. 19:00 και Τελικός Κυρ. 19:15 όλα στο Κλειστό) και μετά να κυνηγήσει τις πιθανότητές του για το πρώτο διπλό της χρονιάς στη διπλή ευκαιρία με ΠΕΡΑ και ΑΡΓΟΝΑΥΤΗ τη μεθεπόμενη Τετάρτη και Κυριακή αντίστοιχα. Μέχρι τότε πολλά συγχαρητήρια σε όλους και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους είναι δίπλα μας και μας δίνουν τη δύναμη, κόντρα σε κακοδαιμονίες και ...γλωσσοφαγιές να συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε... Defend the island !!!

Tα δεκάλεπτα: 14-09, 34-22, 53-50, 69-64.

Διαιτητές: Χουγιάζος - Καραμπιτσάκος.

ΒΑΟΛ Χίου (Βούλικας - Σαμιώτης) Σιμιτσάκης, Χριστοβασίλης, Ανδρουλάκης 3(1), Σουλίκας 16(2), Φουντουλάκος, Παπαδόπουλος 7, Κουτσαντωνάκης, Τσουρής 16(2), Μαρούλης 10, Τροβάς 4, Κουϊμτζής 4, Κωνσταντινάκος 9(3).

ΕΦΑΟ Ζωγράφου (Μάνος - Ζωηρού) Μπαλαμώτης 2, Δήμου 4, Ζαρμακούπης 14(1), Δρίβας 13(3), Αμβράζης 7, Κανελλόπουλος 9, Πιτούλης 6, Κριζέας 1, Μπένος 8.