Header

banner_top

08/12 (ΑΝΔΡ) ΒΑΟΛ - ΜΙΛΩΝ 67-62

menfoto1920

Σπουδαία από κάθε άποψε νίκη και συνάμα ανάσα "ζωής" για τον ΒΑΟΛ Χίου που μετά από ένα απίστευτο παιχνίδι ανατροπής επικράτησε του ΜΙΛΩΝΑ στο "φλεγόμενο" Κλειστό με 67-62, φθάνοντας στη δεύτερη φετινή επιτυχία του. Σε ένα παιχνίδι που έδειχνε να "στραβώνει" από πολύ νωρίς, ο Βούρειος βρέθηκε εγκλωβισμένος επιθετικά από τον καλοδιαβασμένο ΜΙΛΩΝΑ ενώ στην άμυνα του έβλεπε τους αθλητές της ιστορικής Αθηναϊκής ομάδας να ευστοχούν από παντού... Αυτά τα γεγονότα σε συνδυασμό με τα παιδαριώδη λάθη των γηπεδούχων έδωσαν γρήγορα στους φιλοξενούμενους διψήφια διαφορά ώστε το 26-40 (!) του ημιχρόνο να μοιάζει καταδικαστικό για τον Βούρειο. Στην επανάληψη όμως όλα άλλαξαν... Οι παίκτες του Παντελή Βούλικα θυμήθηκαν τον καλό τους εαυτό, ξαναβρήκαν τη ...λάμψη στα μάτια τους και έχοντας απίστευτη ώθηση από την εξέδρα (σήμερα είχαμε και τύμπανο "προσφορά" από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού το οποίο ευχαριστούμε πολύ) κατάφεραν με επιμέρους σκορ του "κακού" 3ου δεκαλέπτου (26-15) να μαζέψουν τη διαφορά και να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Στην τελευταία περίοδο, σε απόσταση βολής πια αφού το -16 και το -15 αποτελούσαν κακιά ανάμνηση ο ΒΑΟΛ πάλεψε παλικαρίσια και παθιασμένα έχοντας σπουδαίες βοήθειες από παιδιά που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής όπως οι εξαιρετικοί σήμερα Βαλάντης Σιμιτσάκης και Λέκκας Τσιριγώτης. Προσπερνώντας για πρώτη φορά στο τελευταίο δίλεπτο της συνάντησης και έχοντας πετύχει μια ολική επαναφορά, η ομάδα της Χίου κέρδισε όλες τις τελευταίες μάχες των ριμπάουντ και πήρε στο νήμα τη νίκη απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα. Ο Χρήστος Ανδρουλάκης (19(3)) ήταν ο κορυφαίος του αγώνα οργανώνοντας, σκοράρωντας και καλύπτοντας με τον καλύτερο τρόπο τα κενά του τραυματία Γιάννη Σαμιώτη και του ανέτοιμου Μιχάλη Σουλίκα. Από κει και πέρα καθοριστική η συνεισφορά των Κωνσταντινάκου (9(1)), Μαρούλη (9π.), Τροβά (8(2)) και Παπαδόπουλου (8π.), χωρίς να παραγνωριστεί στο ελάχιστο η μεγάλη προσπάθεια όλων των παιδιών της χιώτικης ομάδας που έπαιξαν σήμερα. Από τον εξαιρετικό ΜΙΛΩΝΑ που δίκαια καταχυροκροτήθηκε στη λήξη του αγώνα καλύτεροι οι Παπανικολόπουλος (13(3)), Παπαδάκης 12(2)) και Ψυλλέας (11(3)). Ξεχωριστή υποδοχή για τον "δικό μας" Κύρκο Σουλινάρη που φεύγει από τη Χίο με μια γαλανόλευκη ανθοδέσμη από την περυσινή του ομάδα ως ελάχιστο "ευχαριστώ" για τις υπηρεσίες που προσέφερε, αλλά και μια ...μπίρα από τους πρώην συμπαίκτες του. Καλή συνέχεια στους φίλους από τον ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ και φυσικά πολλά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα του ΒΑΟΛ Χίου αλλά και στον υπέροχο κόσμο του νησιού, στον οποίο ανήκει μεγάλο μερίδιο της νίκης του ανήκει. Πλέον με ρεκόρ 2-6, η πυξίδα δείχνει ...Χανιά όπου μετά από ακόμα μια μικρή Οδύσσεια ο ΒΑΟΛ η περήφανη και επτάψυχη της Χίου θα παλέψει για το νησί, την ιστορία και τους ανθρώπους της... DEFEND THE ISLAND !!!

Δεκαλεπτα: 15-17, 26-40, 52-55, 67-62.
Διαιτητές: Ντάνος - Καραμπιτσάκος.
 
ΒΑΟΛ Χίου (Βούλικας-Συμιακάκης) Τσιριγώτης, Σιμιτσάκης 2, Ανδρουλάκης 19(3), Σουλίκας 3, Χριστοβασίλης, Παπαδόπουλος 8, Φουντουλάκος, Τσουρής 7(1), Τροβάς 8(2), Κουϊμτζής, Μαρούλης 9, Κωσταντινάκος 9(1)
 
ΜΙΛΩΝ Νέας Σμύρνης (Αποσκίτης - Μητρόπουλος) Χωματας , Σουλινάρης 1,  Μοσορας, Μπελιτσης 3, Καραγιαννιδης 3,Παπαδάκης 12(2),Παπανικολοπουλος 13(3),Γαλάνης, Εξαντωβελονης,Ζουκας 7(1),Ανδρεοπουλος 12, Ψυλλεας 11(3)