Header

banner_top

01/12 (ΑΝΔΡ) ΦΑΝ. ΝΑΞΟΥ-ΒΑΟΛ 65-62

fanar

Ιδανικός αυτόχειρας (για μια ακόμα φορά) ο ΒΑΟΛ Χίου ηττήθηκε με 65-62 από τον ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ στη Νάξο, μετά από έναν αγώνα τον οποίο έλεγχε απόλυτα για 35΄. Ο Βούρειος παρά τις μεγάλες του απώλειες στην περιφέρεια (στη Χίο έμειναν οι τραυματίες Σουλίκας και Σαμιώτης) μπήκε εντυπωσιακά στο ματς και παίζοντας καταπληκτικό μπάσκετ προηγήθηκε με 00-11 παγώνοντας το ΔΑΚ Νάξου που ήταν σχεδόν κατάμεστο. Στη συνέχεια και παρά το ότι οι γηπεδούχοι ροκάνισαν τη διαφορά, η ομάδα του Παντελή Βούλικα συνέχισε να ελέγχει το ματς παίζοντας δυνατά στην άμυνα και ισορροπημένα στην επίθεση. Με μπροστάρη τον σεληνιασμένο Τάσο Τροβά (21(5)) και πολύ καλές όλες της γραμμές της η χιώτικη ομάδα συνέχισε να ελέγχει το ματς και να προηγείται στην ανάπαυλα με 30-34. Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε και όσο η ώρα περνούσε ο ΒΑΟΛ όχι μόνο δεν έχανε επαφή με το σκορ αλλά βρέθηκε να προηγείται με 49-55 6,30΄΄ πριν την κορνα της λήξης. Από το σημείο εκείνο και μετά ο Βούρειος έχασε το καθαρό μυαλό και έδωσε την ευκαιρία στους παθιασμένους γηπεδούχους να ισοφαρίσουν και να πάρουν προβάδισμα νίκης για πρώτη φορά στον αγώνα. Ακόμα κι έτσι πάντως ο ΒΑΟΛ δεν παρέδωσε τα όπλα και ξαναβρήκε την επαφή με το σκορ μπαίνοντας στο τελευταία δευτερόλεπτα όντας πίσω με -2. Εκεί το τρίποντο που επιχείρησε ο Τροβάς ήταν άστοχο, στο γρήγορο φάουλ που ακολούθησε οι Ναξιώτες αύξησαν τη διαφορά στο +3 που ήταν και η τελική διαφορά καθώς το τελευταίο σουτ που επιχείρησε ο Βαγγέλης Τσουρής πίσω από τη σέντρα βρήκε ταμπλό και στεφάνι διατηρώντας το αήττητο για την έδρα της Νάξου και αφήνοντας τον ΒΑΟΛ με την πίκρα πως για άλλη μια φορά πήγε στη βρύση, κέρδισε το χειροκρότημα των θεατών, αλλά έφυγε με το 6ο φετινό κίτρινο φύλλο αγώνα… Πλέον το ρεκόρ του Βούρειου έφτασε το 1-6 και δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα για τη σημαντικότητα του αγώνα της Κυριακής με τον ΜΙΛΩΝΑ στο Κλειστό.

naxxx

Εκτός από τον Τροβά παραγωγικότεροι ήταν οι Παπαδόπουλος (12π.), Mαρούλης 10(1) και Τσουρής, Ανδρουλάκης με 8π. έκαστος. Από τους νικητές καλύτερος ο Προδρόμου με 15(1). Καλή επιστροφή στην ομάδα μας που ολοκληρώνει τη δική της μικρή Οδύσσεια που ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής το πρωί της Τρίτης και ραντεβού την Κυριακή 8/12 στις 16:00 στο Κλειστό για την αναμέτρηση με τον ιστορικό Μίλωνα.

Διαιτητές: Τζίμης – Αργυρούδης.

Τα δεκάλεπτα: 14-16, 30-34, 48-52, 65-62.

ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ Νάξου (Αλμπάνης) Ζαφειρούδης 12(2), Χονδρόπουλος 7, Πολίτης 2, Μάκαρης 11(1), Προδρόμου 15(1), Ναυπλιώτης, Χάρος 8(2), Δίπλαρος, Βουτυρόπουλος, Κόντσες 10(2).

ΒΑΟΛ Χίου (Βούλικας) Τσιριγώτης, Χριστοβασίλης, Ανδρουλάκης 8(2), Σιμιτσάκης, Φουντουλάκος, Παπαδόπουλος 12, Κουτσαντωνάκης, Τσουρής 8, Μαρούλης 10(1), Τροβάς 21(5), Κουϊμτζής, Κωνσταντινάκος 3(1).