Header

banner_top

03/11 (ΑΝΔΡ) ΒΑΟΛ-ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ 63-58

Την πρώτη φετινή του νίκη πέτυχε ο ΒΑΟΛ Χίου καθώς μετά από ένα παιχνίδι για γερά νεύρα επικράτησε του ΑΡΓΟΝΑΥΤΗ Τρίγλιας Ραφήνας με 63-58. Με τον τρόπο αυτό κατάφερε να πάρει βαθιά βαθμολογική ανάσα αλλά κυρίως πήρε ψυχολογία εν όψει της δύσκολης συνέχειας καθώς όχι μόνο νίκησε μία από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας αλλά έδειξε πως με τη βοήθεια του κόσμου του που γέμισε το Κλειστό μπορεί να ατενίζει το μέλλον του στη Γ΄ Εθνική με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Η ομάδα του Παντελή Βούλικα μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και κατάφερε να έχει το προβάδισμα καθ' όλη τη διάρκεια του Α΄ ημιχρόνου παίζοντας καλή άμυνα, με τον ασταμάτητο Λίτσο (20(5)) να μην αφήνει τον Βούρειο να ξεφύγει με διψήφιες διαφορές. Έτσι φτάσαμε στην ανάπαυλα με το σκορ στο 28 - 24 και τη χιώτικη ομάδα να έχει απωλέσει τη διαφορά των 8 πόντων που είχε πάρει 2 φορές νωρίτερα. Στο 3ο δεκάλεπτο η ομάδα της Χίου ξεκίνησε φουριόζα και με καλό ρυθμό έστειλε τη διαφορά στους 11π. για να ακολουθήσει ένα ανεξήγητο black out και ένα ασύλλυπτο 0-19 (!) που έφερε τους φιλοξενούμενους από το -11 στο +8. Μ' αυτά και μ' αυτά το 3ο δεκάλεπτο τελείωσε με 44-51 και επιμέρους σκορ 16-27 (!). Στην τελευταία καθοριστική περίοδο ο Βούρειος ξαναβρήκε τα πατήματά του και με τη βοήθεια του κόσμου του κατάφερε να ανατρέψει την εικόνα του ματς παίζοντας με καθαρό μυαλό και βάζοντας μεγάλα σουτ που έφεραν ξανά το παιχνίδι σε ισοροπία. Στα τελευταία κρίσημα λεπτά ένα καθοριστικό τρίποντο του Ανδρουλάκη και 4 βολές από Τσουρή, Σουλίκα σφράγισαν την σπουδαία νίκη του ΒΑΟΛ που πανηγύρισε μαζί με τον υπέροχο κόσμο του την πρώτη αυτή φετινή επιτυχία. Πλουραλισμός στην επίθεση του Βούρειου που είχε 4 διψήφιους σκόρερς (Μαρούλης 14(1), Παπαδόπουλος 14, Τσουρής 12(1), Σουλίκας 11) και σημαντική συνεισφορά από όλους τους υπόλοιπους αθλητές. Από τον ΑΡΓΟΝΑΥΤΗ που έδειξε πως δίκαια φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίες, πέρα από τον Λίτσο, ξεχώρισε ο Καλογερόπουλος με 12(2). Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τον ΒΑΟΛ Χίου η δύσκολη έξοδος στο Σχηματάρι όπου θα φιλοξενηθεί από τον ισχυρό ΕΡΜΗ την ερχόμενη Κυριακή, αλλά μέχρι τότε θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους συνετέλεσαν στη σημερινή νίκη που ήρθε σε μια μαύρη μέρα για τον χιώτικο αθλητισμό καθώς συνέπεσε με το χαμό του 21χρονου τερματοφύλα του ΝΟ Χίου Αδαμάντιου Μαντη σε τροχαίο, στη μνήμη του οποίου θα θέλαμε να αφιερώσουμε τη σημερινή επιτυχία...

Διαιτητές: Ντάσης - Ξηροκώστας.

Τα δεκάλεπτα: 19-12, 28-24, 44-51, 63-58.

ΒΑΟΛ Χίου (Βούλικας - Συμιακάκης) Τσιριγώτης, Σιμιτσάκης, Ανδρουλάκης 5(1), Σουλίκας 11, Φουντουλάκος, Παπαδόπουλος 14, Κουτσαντωνάκης, Τσουρής 12(1), Μαρούλης 14(1), Τροβάς 1, Κουϊμτζής 3, Κωνσταντινάκος 3(1).

ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ (Γιαννακόπουλος - Αβραμίδης) Καλογερόπουλος 12(2), Παπακώστας 5(1), Λίτσο 20(5), Παπαδημητρίου, Κορομηλάς, Τύρλας 10, Παπουτσής 1, Σταμέλος 2, Πέζος, Γιαλλιατσάτος 2, Μητσάκης, Σβάρνας.