Header

banner_top

29/09 5o ΘΟΔ. ΤΡΙΠΟΛΙΤΗΣ - 3η ΗΜΕΡΑ

tripol19

Στην ιστορία πέρασε το 5ο Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης Ανδρών "Θοδωρής Τριπολίτης" με την απόλυτα επιτυχημένη ολοκλήρωση του τόσο οργανωτικά όσο και αγωνιστικά. Με τις 4 ομάδες να φωνάζουν αγκαλιασμένες ΘΟΔΩΡΗΣ έκλεισε ένα τριήμερο γεμάτο μπάσκετ, μνήμες, κοινωνική προσφορά αλλά και μηνύματα για τήρηση του ΚΟΚ και ασφαλή οδήγηση... Στο αγωνιστικό μέρος η 3η και τελευταία μέρα του Τουρνουά που έφερε για ακόμα μία φορά πολύ κόσμο στο Κλειστό, περιλάμβανε τις συναντήσεις ΧΒΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ΒΑΟΛ - ΟΜΗΡΟΣ.

 

ΧΒΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 57-49

Σε μια συναρπαστική αναμέτρηση η ΧΒΑ καλύτερη στο 2ο ημίχρονο έφτασε δίκαια στην επικράτηση, κατακτώντας αήττητη την 1η θέση στο Τουρνουά. Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Μοσχάτου ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα είχε στο μεγαλύτερο μέρος του Α΄ ημιχρόνου το προβάδισμα, αλλά στην επανάληψη εγκλωβίστηκε από την άμυνα της ομάδας του Βασίλη Μπρατσιάκου η οποία παίζοντας για έναν ακόμα αγώνα απλό και πειθαρχημένο μπάσκετ έφτασε στη νίκη χωρίς παραπάνω προβλήματα. Εξαιρετική εικόνα από το συγκρότημα του Γιώργου Σίμου που πάλεψε στα ίσα ομάδες υψηλότερης κατηγορίας και με τη συμμετοχή του "δικού μας" Γιώργου Κατσούρη απέσπασε κολακευτικά σχόλεια για τη δυναμική της παρουσία.

Διαιτητές: Λουκαράκης - Συμιακάκης.

Τα δεκάλεπτα: 09-15, 30-27, 44-39, 57-49.

ΧΒΑ (Μπρατσιάκος): Ντουζίδης 2, Μπρατσιάκος 5 (1), Παπάδης 6, Στεφάνου, Σταθόπουλος Στ. 2, Σταθόπουλος Δ. 5 (1), Μητσιμπόνας 2, Γεωργιάδης 15 (3), Λούκας, Σιδέρης 16, Φραγκούλης 4.

EΛΕΥΘΕΡΙΑ Μοσχάτου (Σίμος) Μαρκουΐζος, Γιαννόπουλος 3(1), Κολοφώτης 1, Δέλλιος 3(1), Σιδηρόπουλος 4, Ντόσκορης 6(2), Γεράνιος, Γιαμπάκης 16(2), Κατσούρης 11(1), Νικολαΐδης 3(1), Ζενέλι 2, Κιούσσης, Γιαννικόπουλος.

 

ΒΑΟΛ - ΟΜΗΡΟΣ 62-50

Στον τελευταίο αγώνα του τριημέρου ο ΒΑΟΛ Χίου επικράτησε του ΟΜΗΡΟΥ Καλλιμασιάς με 62-50 κατακτώντας τη θέση στο Τουρνουά. Η ομάδα του Παντελή Βούλικα παρά το ότι έπαιξε χωρίς τους Τσουρή, Σουλίκα και Τροβά για λόγους ξεκούρασης, ξεκίνησε φουριώζα καταφέρνοντας να προηγηθεί με 17-00 στο 6ο λεπτό του αγώνα. Από εκείνο το σημείο όμως η καλή εικόνα του Βούρειου χάλασε με τους πρωταθλητές Χίου οδηγούμενους από τον Μανώλη Χατζηλάμπρου (19(3)) να ροκανίζουν τη διαφορά και να πέρνουν και βραχεία κεφαλή στο σκορ. Στη συνέχεια ο ΒΑΟΛ ξαναπήρε το προβάδισμα και έφτασε δίκαια στη νίκη παρά τα σκαμπανεβάσματα που είχε στην απόδοσή του με παραγωγικότερο αθλητή τον Γιάννη Σαμιώτη που πέτυχε 16(1) και τον Νίκο Παπαδόπουλο να ακολουθεί με 13π. Με την ομάδα του ΒΑΟΛ αγωνίσθηκαν τόσο οι 2 "παίδες" του Βούρειου (Κ. Βούλικας και Ι. Φερεντίνος) που αντιμετώπισαν τον ...προπονητή τους στα τμήματα παίδων - εφήβων Μαν. Χατζηλάμπρου και τιμής ένεκεν ο Αλέξης Ζορμπάς με το Νο 11... που υπήρξε φίλος και συμπαίκτης του Θοδωρή Τριπολίτη στην ΑΜΙΛΛΑ Περιστερίου και βρέθηκε ξανά στο νησί μας (πέρυσι έπαιξε στον ΝΟΘ) ειδικά για το Τουρνουά... Αντίπαλοι του ΒΑΟΛ τέθηκαν οι Κ. Σερέπας, Σ. Καραφαντής και Μ. Ορφανόπουλος που πέρυσι φόρεσαν τη φανέλα του Βούρειου.

Διαιτητές: Αναστασάκης - Συμιακάκης.

Τα δεκάλεπτα: 19-04, 27-24, 39-34, 62-50.

ΒΑΟΛ Χίου (Βούλικας - Συμιακάκης) Τσιριγώτης 4, Χριστοβασίλης 5(1), Ανδρουλάκης 3(1), Βούλικας 2, Ζορμπάς 2, Φερεντίνος, Παπαδόπουλος 13, Σαμιώτης 16(1), Μαρούλης 9(1), Κουτσαντωνάκης, Σιμιτσάκης, Κουϊμτζής 5, Κωνσταντινάκος 3(1).

ΟΜΗΡΟΣ Καλλιμασιάς (Εσκίδης - Χατζηλάμπρου) Σερέπας 2, Μοσχούρης 4, Κοντομισώπουλος 2, Ξουρίδας 2, Καλαθάς, Μαρ. Χατζηλάμπρου 7(1), Μακρίδης 1, Τέσκος 2, Μαν. Χατζηλάμπρου 19(3), Ορφανόπουλος, Καραφαντής 9(1), Χαμέτης 2.

Μετά τη λήξη του αγώνα ακολούθησαν σε κλίμα συγκίνησης οι απονομές και οι χαιρετισμοί από τους γονείς (Γιάννη και Μαρίνα Τριπολίτη) του Θοδωρή. Ο Αλέξης Ζορμπάς παρέδωσε στη Στέγη Υποστηριζώμενης Διαβίωσης Χίου τον κουμπαρά μετα χρήματα που συγκεντρώθηκαν στη μνήμη του Θοδωρή κατά τη διάρκεια του Τουρνουά ενώ ο Πρόεδρος του ΒΑΟΛ Χίου κ. Μάρκος Ψώρρας επέστρεψε τη φανέλα με το Νο 11 στην οικογένεια του Θοδωρή. Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Μπουγδάνος απένειμε εκ μέρους του ΒΑΟΛ και της οικογένειας Τριπολίτη αναμνηστική πλακέτα στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Μοσχάτου, ενώ ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χίου κ. Κυριάκος Ζωάνος έπραξε το ίδο για την ΧΒΑ. Οι αδελφές του Θοδωρή Μαρκέλλα και Ελένη έδωσαν τα Κύπελλα στον 4ο ΟΜΗΡΟ και την 3η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ο Γιάννης Τριπολίτης έδωσε το Κύπελλο στον 2ο ΒΑΟΛ Χίου και η Μαρίνα Τριπολίτη στη νικήτρια του Τουρνουά ΧΒΑ... Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια του Θοδωρή, στους συνδιοργανωτές Δήμο Χίου και Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στους αρωγούς ΝΠΔΔ Δήμου Χίου και ΕΟΚ/ΤΕ Χίου, στα Μέλη της Γραμματείας των αγώνων για την αφιλοκερδή συνεισφορά τους στους γιατρούς κ. Νομικό και κ. Χατζηχριστοδούλου για τους ίδιους λόγους, σε όλους όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση του 5ου Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης "Θοδωρής Τριπολίτης", στις συμμετέχουσες ομάδες, ιδιαίτερα τις φιλοξενούμενες στο νησί μας τις οποίες αποχαιρετούμε ευχόμενοι να φεύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις και φυσικά σε όλους τους φιλάθλους που μας βοήθησαν να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη του Θοδωρή...

Τελική κατάταξη:

1. ΧΒΑ 3-0 6

2. ΒΑΟΛ Χίου 2-1 5

3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Μοσχάτου 1-2 4

4. ΟΜΗΡΟΣ Καλλιμασιάς 0-3 3.