Header

banner_top

22/09 (ΕΦΗΒ) ΙΩΝΕΣ - ΒΑΟΛ 62-54

Μεγάλο ντέρμπι επεφύλαξε η πρεμιέρα του πρωταθλήματος εφήβων (2002+) για ΙΩΝΕΣ και ΒΑΟΛ στο Κλειστό, με τελικούς νικητές τους γηπεδούχους με σκορ 62-54. Ο αγώνας υπήρξε συναρπαστικός με πολλές εναλλαγές στο σκορ και πολύ δυνατές φάσεις και με την τελική διαφορά των . να διαμορφώνεται στο τελευταίο λεπτό κυρίως λόγω της αστοχίας των φιλοξενουμένων στις ελεύθερες βολές, καθώς σε αυτό το κρίσημο σημείο ευστόχησαν μόλις 1 φορά στις 6 ελεύθερες βολές που κέρδισαν... Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΒΑΟΛ να μπαίνει καλύτερα στον αγώνα, να αιφνιδιάζει τον αντίπαλο του, παρά το γεγονός πως είχε σε μέτρια ημέρα κάποια βασικά ατού του, και να ελέγχει ρυθμό και σκορ. Με δυνατή άμυνα και κύριο εκτελεστή στην επίθεση τον ασταμάτητο Κωνσταντίνο Βούλικα (27π.), ο Βούρειος κατάφερε να βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και να ξεφύγει 2 φορές (μία σε κάθε ημίχρονο) με +7π. διαφορά που δυστυχώς δεν κατάφερε να διευρύνει. Η αχίλλειος πτέρνα των αμυντικών ριμπάουντ και κάποιες κακές επιθετικές επιλογές, έδωσαν τη δυνατότητα στους αθλητικούς ΙΩΝΕΣ να προσπεράσουν στα τελευταία 3 λεπτά και στη συνέχεια να ανοίξουν τη διαφορά στο +8 που μπορεί να μην αντιπροσωπεύει την εικόνα του αγώνα, αλλά πλέον δίνει πλεονέκτημα στους πρωταθλητές εν όψει της συνέχειας. Η νεανική ομάδα του Μανώλη Χατζηλάμπρου κρατά από το σημερινό παιχνίδι τη μαχητικότητα, τον πλουραλισμό (8 συνολικά σκόρερ), και την καλή αντίδραση στο αγωνιστικό πλάνο. Άλλωστε με την ολοκλήρωση του ρόστερ του τμήματος εφήβων (αναμένονται 3 ακόμη δελτία αθλητών) είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως ο ΒΑΟΛ, παρά το μικρό μέσο όρο ηλικίας των αθλητών του (σήμερα αγωνίστηκαν 3 παμπαίδες) θα παρουσιαστεί ανταγωνιστικός και σε αυτή την κατηγορία που αναμένεται αρκετά αμφίροππη. Αρκεί η σημερινή ήττα να πεισμώσει τους αθλητές μας και με μεγαλύτερο ζήλο και δουλειά στην προπόνηση να εκμεταλευτούν τα τεράστια περιθώρεια βελτίωσης που υπάρχουν και να εμφανιστούν πολύ καλύτεροι στα σημεία που σήμερα εμφανίστηκαν αδυναμίες. Άλλωστε το πρωτάθλημα μόλις ξεκίνησε και ο δρόμος του είναι πολύ μακρύς... Ευχάριστη έκπληξη για τον Βούρειο ο Δημήτρης Τσαγρής (6π.) και πολλαπλή συνεισφορά στις 2 ρακέτες ενώ αξιόλογη προσπάθεια κατέβαλαν και τα 10 παιδιά που αγωνίστηκαν σήμερα. Πρώτη εμφάνιση με τη φανέλα του ΒΑΟΛ για τον Στέλιο Γεόμελο (2π.) και επανεμφάνιση μετά από ένα χρόνο απουσίας στον ΠΑΝΙΩΝΙΟ για τον Γιάννη Φερεντίνο (3π.). Από τους νικητές παραγωγικότερος ο σχεδόν αλάνθαστος από τη γραμμή των ελευθέρων βολών (12 εύστοχες) Μπάμπης Καρατζάνος με 25(1). Συγχαρητήρια στους ΙΩΝΕΣ για τη δίκαιη σημερινή τους νίκη (όποια ομάδα και να κέρδιζε σήμερα το αποτέλεσμα θα κρίνονταν δίκαιο σε ένα τόσο κλειστό και ισοροπημένο ματς) και πολλά μπράβο σε όλα τα παιδιά του Μανώλη Χατζηλάμπρου και του "ρούκι" εφόρου Δημήτρη Μηλιάδη για την ελπιδοφόρα σημερινή τους εμφάνιση. Πολλά μπράβο σε όλα τα παιδιά για το όμορφο ντέρμπι που προσέφεραν σήμερα και καλή συνέχεια σε όλους...

Τα δεκάλεπτα: 11-14, 28-27, 44-46, 62-54.

Διαιτητές: Αναστασάκης - Συμιακάκης.

ΙΩΝΕΣ Χίου (Λαγός) Φρεζούλης 1, Μισαηλίδης, Καρατζάνος 25(1), Πατελίδας 1, Ντίμπρα, Στακιάς 17(1), Σεραφείμ, Σκουφάρας 4, Σουσούρης 12(1), Μανές 2, Αντωνακάκης, Ψαλτάκης.

ΒΑΟΛ Χίου (Χατζηλάμπρου) Αναστασάκης 5(1), Μαμουνής 5, Σπάρταλης 3, Αγγελής, Φερεντίνος 3, Μηλιάδης, Συριώδης 3(1), Χατζηλάμπρου, Βούλικας 27, Γεόμελος 2, Σταματίου, Τσαγρής 6.