Header

banner_top

02/06 ...Ο ΑΟΚ ΧΑΝΙΑ ΣΤΗ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ

Ταξίδι στα Χανιά θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα του 2ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής περιόδου 2019 - 2020 καθώς ο ΑΟΚ ΧΑΝΙΑ επικράτησε με 58-54 του ΕΡΓΟΤΕΛΗ, στον 3ο τελικό του πρωταθλήματος ΕΚΑΣ Κρήτης και επανήλθε (ήταν αντίπαλος του ΒΑΟΛ Χίου στο πρωτάθλημα 2017-2018) στη Γ΄ Εθνική. Το Χανιώτικο σύνολο είναι η 6η ομάδα που "καπαρώνει" θέση στον 2ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής με την να καλύπτεται από τον "Πρωταθλητή Αιγαίου" και τις υπόλοιπες 7 από Αθηναϊκές ομάδες (υποβιβασμένες από Β΄ Εθνική, παραμένουσες στη Γ΄ Εθνική και ανελθούσες από Α΄ ΕΣΚΑ και Α΄ ΕΣΚΑΝΑ) που θα προκύψουν από κλήρωση. Θυμίζουμε επίσης ότι ο ΛΟΚΡΟΣ Αταλάντης είναι η 2η επιλαχούσα ομάδα για άνοδο στη Β΄ Εθνική με το ενδεχόμενο ανόδου να είναι πάρα πολύ πιθανό.

Πλέον στον 2ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής οι ομάδες που μέχρι στιγμής θα δώσουν νέο ραντεβού την περίοδο 2019 - 2020 είναι:

ΛΟΚΡΟΣ Αταλάντης (μεγάλη πιθανότητα να ανέλθει στη Β΄ Εθνική)

ΑΡΗΣ Θήβας

ΕΡΜΗΣ Σχηματαρίου

ΒΑΟΛ Χίου

ΧΒΑ (Ακαδημία Χαλκίδας - Πρωταθλήτρια ΕΣΚΑΣΕ)

ΑΟΚ ΧΑΝΙΑ (Πρωταθλητής ΕΚΑΣΚ)

Πρωταθλητής Αιγαίου (ΑΕ Δικαίου Κω, Φανάρια Νάξου, Παπάδος Γέρας, Ηρακλής Ικαρίας και ΦΟΒ ή Όμηρος)

και άλλες 7 ομάδες της Αττικής που θα προκύψουν με κλήρωση ανάμεσα στις ομάδες που παρέμειναν στη Γ΄ Εθνική (ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ, ΕΦΑΟΖ, ΚΟΡΩΠΙ, ΜΕΓΑΡΙΔΑ, ΑΕΝΚ, ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ, ΠΕΡΑ, ΑΡΗΣ Νικαίας) σε αυτές που υποβιβάστηκαν από τη Β΄ Εθνική (ΚΡΟΝΟΣ, ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ) στους πρωταθλητές ΕΣΚΑ (ΦΕΑ και ΑΟΚ Χαλάνδρι) και ΕΣΚΑΝΑ (ΑΟΠ Φαλήρου).

Σε περίπτωση ανόδου ομάδων (η σειρά για τις επιλαχούσες είναι ΜΕΓΑΡΙΔΑ, ΛΟΚΡΟΣ, ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ, ΑΧΑΓΙΑ) τα κενά στη Γ΄ Εθνική θα συμπληρώσουν επιλαχούσες ομάδες από τα αντίστοιχα τοπικά πρωταθλήματα των ομάδων που αφήνουν τη Γ΄ Εθνική για υψηλότερη κατηγορία (ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο).