Header

banner_top

01/06 (ΠΑΜΠ) ΦΟΒ - ΒΑΟΛ 55-67

pp2019

Φώτο αρχείου. Αργότερα θα αναρτηθούν φωτογραφίες από την απονομή στη σελίδα του ΒΑΟΛ Χίου στο Facebook.

Με τη 15η φετινή του νίκη συνόδευσε ο ΒΑΟΛ Χίου την τυπική κατάκτηση του ...back to back πρωταθλήματος στην κατηγορία παμπαίδων, καθώς μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα επικράτησε του αξιόμαχου ΦΟΒ με 55-67, το απόγευμα του Σαββάτου στο Βούρειο. Με τον τρόπο αυτό η ομάδα του Μανώλη Χατζηλάμπρου κλείνει άλλη μια απόλυτα επιτυχημένη χρονιά καθώς πέρα από τους παμπαίδες ο Βούρειος κατέκτησε πριν λίγες ημέρες και το, επίσης back to back, πρωτάθλημα παγκορασίδων 2018 - 2019. Σε εορταστικό κλίμα ο αρχηγός της ομάδας (και μοναδικός αθλητής του ΒΑΟΛ γεννημένος το 2005) Παναγιώτης Σταματίου, τιμητικά μαζί με τον Κώστα Ναλμπάντη που αφήνει το νησί μας λόγω μετάθεσης του πατέρα του, σήκωσαν την κούπα του πρωταθλητή ολοκληρώνοντας άλλη μια νικηφόρα αθλητική περίοδο που βρίσκει την ομάδα της Ακαδημίας του ΒΑΟΛ στην κορυφή με ρεκόρ 15-1. Στον αγώνα οι πρωταθλητές έπαιξαν όμορφο μπάσκετ κατά διαστήματα και μόλις βρήκαν ηρεμία στο παιχνίδι τους έφτασαν δίκαια στη νίκη, σε μια αναμέτρηση που ήταν μεγάλο ντέρμπι στη μεγαλύτερη διάρκειά της. Με επιθετικό πλουραλισμό (Αγγελής 16(1), Χατζηλάμπρου 15(2), Σπάρταλης 15, Σταματίου 13) και παρά τη μεγάλη αστοχία στις ελεύθερες βολές, ο ΒΑΟΛ κατάφερε εκμεταλλευόμενος το μεγάλο βάθος του πάγκου του (έπαιξε για άλλη μια φορά με 12 αθλητές) να πατήσει γκάζι στο 4ο δεκάλεπτο και με ένα επιμέρους 14-24 να πάρει τη νίκη γοήτρου. Απέναντί του ο ΦΟΒ είχε να αντιπαρατάξει τον ταλαντούχο Άγγελο Κατολέων που με 36(1) πόντους φαινόταν να παλεύει μόνος του απέναντι στις περισσότερες λύσεις που διέθεταν οι νικητές. Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια στη μαχητική ομάδα του ΦΟΒ και φυσικά πολλά μπράβο σε προπονητές, εφόρους και κυρίως αθλητές του ΒΑΟΛ Χίου για τη δουλειά και τα αποτελέσματα που καταγράφουν στο παρκέ. Αφιερωμένη η κούπα και στον Γιάννη Φερεντίνο που συνεχίζει στον ΠΑΝΙΩΝΙΟ και στα κλιμάκια της Εθνικής να μας κάνει περήφανους και φυσικά σε όλους τους ανθρώπους του ΒΑΟΛ που κοπιάζουν για να καμαρώνουν τον Βούρειο εκεί που του αξίζει... Κι όλα αυτά με την ομάδα ουσιαστικά αυτούσια να συνεχίζει και του χρόνου στην κατηγορία με το treble να είναι προ των πυλών. Για άλλη μια φορά πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές των επιτυχιών, καλή συνέχεια σε όλα τα παιδιά που χαίρονται το μπάσκετ και φυσικά τα καλύτερα έρχονται...

Διαιτητής: Συμιακάκης.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 26-28, 41-39, 55-67.

ΦΟ Βροντάδου (Καράπουρνος) Παϊδούσης 4(1), Οικονομόπουλος, Ισκής, Σαραντινός, Βαβάκας 10, Λεώδης 5, Τσαμπλάκος, Κατολέων 36(1), Άλντο, Σεζένιας.

ΒΑΟΛ Χίου (Χατζηλάμπρου - Σουλίκας) Βλάττας, Γκλώτσος 2, Ναλμπάντης, Αγγελής 16(1), Μηλιάδης 4, Γιαννούτσος, Χατζηλάμπρου 15(2), Αλούρδας, Σπάρταλης 15, Μανδρόχαλος, Παπαζής 2, Σταματίου 13.