Header

banner_top

26/05 (ΠΑΓΚ) ΒΑΟΛ - ΠΥΡΣΟΣ 54-42

Αήττητος πρωταθλητής παγκορασίδων Χίου για 17η φορά αναδείχθηκε ο ΒΑΟΛ Χίου, μετά το ...άνοιγμα της κάλπης που έγραψε το τελικό 54-42 απέναντι στη μαχητική ομάδα του ΠΥΡΣΟΥ Βερβεράτου. Με τον τρόπο αυτό τα κορίτσια του Μανώλη Χατζηλάμπρου έκαναν το 8 στα 8 στο φετινό πρωτάθλημα επαναλαμβάνοντας την περυσινή τους επιτυχία και φθάνοντας τους συνολικούς τίτλους του Βούρειου στην κατηγορία στους 17. Ο αγώνας ήταν ντέρμπι για ένα ημίχρονο καθώς η καλοδουλεμένη ομάδα της πρώην δικής μας Ελίζας Παπανελοπούλου (μιας αθλήτριας που έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά της στην ιστορία του ΒΑΟΛ) έβαζε δύσκολα στις πρωταθλήτριες. Έτσι με το σκορ στο 12-08 (1ο δεκάλεπτο) και 28-23 (ημίχρονο) η κάτασταση έδειχνε ρευστή αναφορικά με τον τελικό νικητή. Στην επανάληψη όμως τα κορίτσια του ΒΑΟΛ βρήκαν τα πατήματά τους, ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους σε άμυνα και επίθεση και ελέγχοντας απόλυτα τον ρυθμό του ματς εκτόξευσαν γρήγορα τη διαφορά στο +20 κατακτώντας χωρίς άλλα προβλήματα το ροζ φύλλο αγώνα αλλά και τον back to back αήττητο τίτλο. Φυσικά η κούπα στο τέλος του αγώνα υψώθηκε στον αέρα του Βούρειου από τα χέρια των αρχηγών Παναγιώτας Νεαμονίτη και Μαρίας Καπελαρίδη (δεν έπαιξε στο σημερινό ματς) δίνοντας το έναυσμα για τους πανηγυρισμούς που αποτέλεσαν το επιστέγασμα άλλης μιας απόλυτα επιτυχημένης χρονιάς που αφήνει ακόμα περισσότερες υποσχέσεις για το μέλλον. Τελευταίος αγώνας στην κατηγορία παγκορασίδων για τις πολυτιτλούχες πλέον Σίσσυ Μεργέ, Μαρία Καπελαρίδη, Παναγιώτα Νεαμονίτη,  Μαρία Κωνσταντινούδη,  Δήμητρα Τσιμπούκα, Αναστασία Φουσφούκα και Δήμητρα Μαθιούδη που παραδίδουν τη "χρυσή" σκυτάλη στις μικρότερες για τη συνέχιση της "δυναστείας" των επιτυχιών. Πρώτη από αυτές τις "μικρές" η υπερταλαντούχα Μαρία Σουλίκα που όχι μόνο πέτυχε 15π. σήμερα, αλλά κατέγραψε και μια πρωτόγνωρη επίδοση καθώς αγωνίσθηκε, έχοντας μάλιστα πρωταγωνιστικό ρόλο, σε όλους τους φετινούς αγώνες του ΒΑΟΛ στις κατηγορίες παγκορασίδων, κορασίδων, νεανίδων και γυναικών αλλά και σε αυτούς της Μικτής Ομάδας της ΤΕ Χίου. Κι όλα αυτά ενώ θα ηγηθεί και της επόμενης προσπάθειας του ΒΑΟΛ για διατήρηση των κεκτημένων στην κατηγορία, συνοδευόμενη από τις ευχές μας να είναι πάντα υγειής και να ξεπεράσει σε διάρκεια και διακρίσεις στο μπάσκετ τόσο τη μητέρα της Άντα Ζαχαριάδη, όσο και τον αδελφό της Μιχάλη Σουλίκα και φυσικά τον πατέρα της Δημήτρη Σουλίκα που μπορεί να μην έπαιξε μπάσκετ αλλά είχε τη δική του επιτυχημένη διαδρομή στο χώρο του ποδοσφαίρου ως αθλητής. Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια στα κορίτσια της ομάδας του Βερβεράτου που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για ομάδα εκτός κέντρου και φυσικά πολλά μπράβο σε προπονητές, εφόρους και πάνω απ' όλα σε αθλήτριες του ΒΑΟΛ για την πανάξια κατάκτηση του τίτλου και για τις βάσεις που έχουν βάλει ώστε η συγκομιδή τίτλων και η παραγωγή σπουδαίων αθλητριών να συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμα. Κούπα Νο 17 λοιπόν και χίλια μπράβο σε όλους...

PPPK

Διαιτητής: Μασσάς.

Τα δεκάλεπτα: 12-08, 28-23, 44-27, 54-42.

ΒΑΟΛ Χίου (Χατζηλάμπρου) Πατεράκη, Μεργέ 5, Πρελιά, Σουλίκα 15, Δ. Νεαμονίτη, Π. Νεαμονίτη 6, Κωνσταντινούδη 8, Τσιμπούκα 2, Φουσφούκα 11, Μαθιούδη 2, Χαβιάρα 4, Βαβάκα 2.

ΠΥΡΣΟΣ Βερβεράτου (Παπανελοπούλου) Δ. Βαβυλουσάκη 12, Ζησιοπούλου 2, Παπαγιάννη 4, Χουζούρη 2, Σαραντινού, Χαβιάρα, Μέλη 7(1), Μπαστούνη 11, Ταφιλλάρι 2, Χ. Βαβυλουσάκη 2.