Header

banner_top

25/05 ...ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Mε μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε στις 24/5, στη χιώτικη ειδησιογραφική ιστοσελίδα chiospress.gr την παρακάτω ανακοίνωση (πατήστε εδώ) σχετικά με την ανάρτηση του vaolchios.gr αναφορικά με τη μη διεξαγωγή του αγώνα παμπαίδων ΒΑΟΛ – ΑΙΓΕΑΣ. Για το συγκεκριμένο θέμα έχουμε να δηλώσουμε να παρακάτω:

  • Σε καμία περίπτωση η ανάρτησή μας δεν στρέφεται κατά του σωματείου σας. Αναφέρει γεγονότα χωρίς υπονοούμενα και εκφράζει τη λύπη του ΒΑΟΛ για το ότι ένας αγώνας που θα μπορούσε να διεξαχθεί δεν θα γίνει.
  • Αν το επιθυμούσατε πραγματικά, ο αγώνας θα μπορούσε να διεξαχθεί με τη μορφή φιλικού, έστω και χωρίς βαθμολογική επικύρωση, όπως άλλωστε γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις των μηδενισμών (παρά το μηδενισμό ο αγώνας διεξάγεται κανονικά). Άλλωστε σε ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογική σημασία θα μπορούσαν να συνεννοηθούν οι προπονητές των τμημάτων ώστε να χρησιμοποιηθούν παίκτες ανάλογης δυναμικότητας και ηλικίας, όπως άλλωστε έχει συμβεί και στις 2 αναμετρήσεις της ομάδας σας με την κοινή ομάδα ΕΝΩΣΗ/ΒΑΟΛ όπου πραγματικά τα παιδιά και των 2 ομάδων χάρηκαν το παιχνίδι.
  • Κανείς δεν εγκάλεσε την Ακαδημία του ΑΙΓΕΑ για την παρουσία της και τους μηδενισμούς της (εσείς τους αναφέρατε) και πραγματικά δεν κατανοούμε την απρόκλητη επίθεση που εξαπολύεται εναντίον του ΒΑΟΛ.
  • Σας συγχαίρουμε για την ανάδειξη του Νίκου και του Κώστα Σερέπα οι οποίοι από το καλοκαίρι στελεχώνουν την ανδρική ομάδα του ΒΑΟΛ (θεωρούμε ότι το «μεγάλη ομάδα» δεν το λέτε ειρωνικά) στη Γ΄ Εθνική όπου εκπροσωπεί το νησί μας. Θα σας ευχαριστούσαμε δε και δημόσια αν το κάνατε χωρίς ανταλλάγματα.
  • Για το αν η Ακαδημία μας «δουλεύει» αφήστε να το κρίνουν οι τίτλοι και οι προσωπικές επιτυχίες αθλητών μας, καθώς ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι παρά την μεταγραφή του Γιάννη Φερεντίνου στον Πανιώνιο (και τη συνεχή παρουσία του στα κλιμάκια της εθνικής U14) οι ομάδες παμπαίδων και παγκορασίδων μας κατακτούν για 2η συνεχόμενη χρονιά τα τοπικά μας πρωταθλήματα με πολύ μικρότερους ηλικιακά αθλητές και αθλήτριες. Άλλωστε το ότι οι αθλητές του ΒΑΟΛ αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία των Μικτών ομάδων της ΤΕ Χίου μιλάει από μόνο του.
  • Στο «δημοτικό γήπεδο που έχομε σχεδόν δικό μας» μπορεί εύκολα κανείς να μετρήσει τις ώρες προπόνησης του ΒΑΟΛ να τις αναγάγει αναλογικά με τα τμήματα του (για 19η συνεχόμενη χρονιά ο Βούρειος μετέχει σε όλες τις κατηγορίες με πλήρεις ομάδες και μάλιστα στους παμπαίδες με 2, ουσιαστικά, ομάδες που πάντα δίνουν το παρών με δωδεκάδες αθλητών και αθλητριών), τα 138 ενεργά δελτία αθλητών και αθλητριών και φυσικά την ιστορία και τις επιτυχίες των τμημάτων μπάσκετ του ΒΑΟΛ διαχρονικά. Για το ότι έχουμε και μια ομάδα στη Γ΄ Εθνική, με ώρες προπόνησης και στο Βούρειο, δεν κάνουμε αναφορά.
  • Δεν θα αναφερθούμε ούτε στο πόσους μηδενισμούς έχετε, ούτε στο πόσα άτομα στελεχώνουν τις ομάδες σας, ούτε στις επιτυχίες και στους τίτλους των τμημάτων σας. Δεν μας αφορά όπως δεν σας αφορά αν «η δουλειά που γίνεται στη δική μας ακαδημία δεν απέφερε αθλητές ανάλογης αξίας». Οι υποδομές μας έβγαζαν, βγάζουν και κυρίως συνεχίζουν να βγάζουν αθλητές και αθλήτριες που τιμούν τη Χίο μας και στελεχώνουν πέρα από τις ομάδες ανδρών και γυναικών του ΒΑΟΛ και άλλες στο τοπικό μας μπάσκετ και όχι μόνο.
  • Προχθές ακόμα μετά τη νίκη σας στον μεταξύ μας αγώνα Γυναικών, σας συγχαρήκαμε (όπως κάνουμε πάντα από την ιστοσελίδα μας που εδώ και 10 χρόνια αποτελεί την «επίσημη φωνή» του ΒΑΟΛ) και σας ευχηθήκαμε καλή επιτυχία στη συνέχεια των υποχρεώσεων στα μπαράζ ανόδου στην Α2. Πότε επιτέλους θα κάνετε το ίδιο μια φορά επισήμως και εγγράφως (και δυστυχώς δεν είστε οι μόνοι) ώστε τυπικά έστω, να έχουμε την «ψευδαίσθηση» ότι όταν αγωνιζόμαστε για το νησί μας εκπροσωπούμε πραγματικά ΟΛΟΝ τον μπασκετικό του κόσμου.

Κλείνοντας σας αναφέρουμε, για ακόμα μία φορά, ότι δεν έχουμε καμία διάθεση περαιτέρω αντιπαράθεσης, καθώς τη δική μας ενέργεια και το χρόνο μας, θέλουμε να τα διοχετεύουμε στην καλύτερη οργάνωση των τμημάτων μας ώστε να συνεχίσουμε στο δρόμο των επιτυχιών, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, όσο και στην εντατικοποίηση της παραγωγής σπουδαίων αθλητών και αθλητριών, πράγμα κάνουμε με απόλυτη συνέπεια 30 χρόνια τώρα.