Header

banner_top

22/05 (ΓΥΝ) ΒΑΟΛ - ΑΙΓΕΑΣ 42-43

53453093 10156884889986531 5112777580814008320 o

Μια ανάσα από μια "επική" ανατροπή και την κατάκτηση του τίτλου έφτασε η ομάδα Γυναικών του ΒΑΟΛ Χίου καθώς 5 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα προηγήθηκε με 41-31 του ΑΙΓΕΑ, σε απόσταση αναπνοής από το +15 και το πρωτάθλημα... Από εκείνο το σημείο μέχρι το τελικό 42-43 συνέβησαν πολλά με τον Βούρειο να χάνει το μομέντουμ, να εγκλωβίζεται από μια σειρά κακών επιλογών αλλά και ένα μπαράζ σφυριγμάτων εις βάρος του (πεντακάθαρα βήματα μετατράπηκαν σε 2 βολές, 3 τεχνικές ποινές σε βάρος αθλητών, παραγόντων και προπονητών του ΒΑΟΛ, 33 - 19 (!) βολές υπέρ του ΑΙΓΕΑ ο οποίος σε έναν αγώνα που σκόραρε 43π. πήρε 16π. από τη γραμμή της φιλανθρωπίας) που είχαν ως αποτέλεσμα το τελικό 42-43. Με το σκορ αυτό οι φιλοξενούμενοι κατέκτησαν το πρωτάθλημα Γυναικών γεγονός για το οποίο τους συγχαίρουμε και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στα Μπαράζ Ανόδου για την Α2 γιατί όποιος εκπροσωπεί τη Χίο πρέπει να έχει τη συμπαράσταση όλων και όχι αυτό που βιώνουμε εμείς 2 χρόνια τώρα... Στον αγώνα η ομάδα του Γιάννη Σαμιώτη πέρα από τις τεράστιες απουσίες των Μουτάφη, Ψώρρα και Μονογιούδη είχε να αντιμετωπίσει και εκείνες των Μυλωναδάκη (φοιτητικές υποχρεώσεις), Κουκουνά (τραυματισμός) ενώ και η Κάτια Ατσαβέ αγωνίσθηκε με πρόβλημα στο πόδι. Παρά αυτές τις απουσίες, που οποιαδήποτε άλλη ομάδα θα την είχαν τσακίσει, ο Βούρειος με καρδιά πρωταθλητή πάλεψε στα ίσα το παιχνίδι και με καλύτερη παίκτρια την 13χρονη Μαρία Σουλίκα (16(1)) αλλά και με μεγάλες βοήθειες από όλα τα υπόλοιπα κορίτσια, έπαιξε παλικαρίσια κερδίζοντας το χειροκρότημα, έστω κι αν έχει κάθε δικαίωμα να νοιώθει προδομένος από ένα κακό πεντάλεπτο και τους εξωγενείς παράγοντες που αναφέραμε παραπάνω... Άλλωστε όλη η ζημιά έγινε στον Α΄ Γύρο όταν ο ΒΑΟΛ είχε να αντιμετωπίσει την απρόσμενη απουσία (για ...πολύ καλό λόγο πάντως) της αρχηγού και πρώτης σκόρερ του Θάλειας Ψώρρα και δεν πίστεψε πως μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο χάνοντας με 14π. διαφορά. Από τότε μέχρι σήμερα η δουλειά των αθλητριών του ΒΑΟΛ φάνηκε, αφού σε σχέση με εκείνο το παιχνίδι και ενώ έχασε και την καλύτερη αμυντικό του (Μαρία Μονιογιούδη) και ενώ είχε να διαχειρηστεί και το σοκ της υποτροπής του σπουδαιότερου ίσως ταλέντου του χιώτικου μπάσκετ (Αναστασία Μουτάφη) αλλά και τις άλλες απώλειες, έφτασε μια ανάσα και μερικά σφυρίγματα μακριά από την ολική επαναφορά... Και για να μην μένουν υπονοούμενα εμείς θεωρούμε πως φταίμε οι ίδιοι για την ήττα μας και δεν ψάχνουμε αποδιοπομπαίους τράγους, αλλά απαιτούμε από όλους ίσους όρους, ίση πολιτική σφυριγμάτων και τον σεβασμό που δικαιούμαστε. Πολλά μπράβο σε όλους και όλες του τμήματος Γυναικών του ΒΑΟΛ Χίου για τη φετινή προσπάθεια που φέρνει τις 15άκις πρωταθλήτριες Χίου (και 1 χρονιά στην Α2) στη θέση της τελικής κατάταξης, που δεν μας καλύπτει αλλά αφήνει σαφέστατες ελπίδες πως με δουλειά, προσπάθεια και φυσικά λιγότερη ατυχία ο Βούρειος σύντομα θα επιστρέψει στη φυσική του θέση αυτή του πρώτου σωματείου του νησιού και στον χώρο του Γυναικείου μπάσκετ...

Διαιτητές: Αναστασάκης - Ρουμελιώτης.

Τα δεκάλεπτα: 14-12, 19-22, 32-28, 42-43.

ΒΑΟΛ Χίου (Σαμιώτης) Σαλιάρη 2, Σουλίκα 16(1), Ζαννάρα 5(1), Βουδούρη, Βούλγαρη, Γρηγοριάδου 7, Τσαρούχα 7, Δάφνου, Ατσαβέ 5(1), Αναστασάκη, Κουφού.

ΑΙΓΕΑΣ (Γιασεμής) Χαλιά, Δάνδουλα, Καρατζάνου 8(2), Φιλιππάκη 1, Παπαδοπούλου 19(2), Κρουσουλούδη, Καρούση 3, Ντεντάι, Άγκο 2, Γιασεμή 7(1), Σβορώνου 3.