Header

banner_top

18/05 ...ΔΥΟ-ΔΥΟ ΣΤΟ ΤΟP-5 !!!

V1819V

Ως γνήσιοι χιώτες, στην επιλογή των καλύτερων της 26ης αγωνιστικής από το basketa.gr, είχαμε διπλή παρουσία καθώς ο Τάσος Τροβάς επιλέχθηκε στην καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής, ενώ ο Παντελής Βούλικας αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής. Επίσης ...Βούρεια παρουσία υπάρχει και στις αγωνιστικές που "χρωστούσε" η ιστοσελίδα, λόγω της ύπαρξης αγώνων εξ' αναβολής. Έτσι για η 16η αγωνιστική μετατρέπεται σε ...εντυπωσιακή με τον "φονιά" Παναγιώτη Κωνσταντινάκο για το τρίποντο - νίκη στη Ρόδο, ενώ η 17η αγωνιστική έχει και πάλι γαλανόλευκο χρώμα και διπλή παρουσία καθώς ο Μιχάλης Σουλίκας κερδίζει θέση στο Τop-5 για το νικητήριο καλάθι του επί του ΕΦΑΟΖ στο φλεγόμενο Κλειστό, ενώ ο Παντελής Βούλικας πιστώνεται τον τίτλο του καλύτερου προπονητή της αγωνιστικής. Με τα συγχαρητήρια να μοιράζονται τόσο στους "διακριθέντες" όσο και σε όλους τους συμπαίκτες και συνεργάτες τους, παρουσιάζουμε το τελευταίο φετινό top-5 με την ευχή από του χρόνου να γίνει ακόμα πιο συχνή η παρουσία μελών του ΒΑΟΛ Χίου, που ας μην το ξεχνάμε έχει γίνει πλέον η μοναδική ομάδα της νησιωτικής μας περιφέρειας που εξασφαλίζει την παραμονή της για 2η συνεχόμενη φορά στη Γ΄ Εθνική.

Η ανάρτηση του basketa.gr έχει ως εξής:

Ολοκληρώθηκε η τελευταία αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής στους δύο ομίλους του Νότου, αλλά και των αγωνιστικών (16η και 17η), όπου είχαν αναβληθεί παιχνίδια, με τους κορυφαίους να αποφασίζονται αμέσως μετά την ολοκλήρωσή των αγωνιστικών και να παρουσιάζονται.

1ος όμιλος

1) Άγγελος Τσάμης (Αχαγιά)

Ο «Τσαμέλο» έδωσε την τελευταία μεγάλη του παράσταση για αυτή την χρονιά στην αναμέτρηση με την Καλαμάτα, κάνοντας τη διαφορά, αυτό για το οποίο είναι δηλαδή προορισμένος να κάνει σε κάθε ομάδα, που έχει παίξει. Οι 29 του πόντοι με δύο τρίποντα ξεχώρισαν στην επικράτηση της Αχαγιάς, δείχνοντας έτοιμος να την φέρει σε πλεονεκτική θέση για πιθανές ανακατατάξεις, στη «μάχη» των τέταρτων με τον  Αργοναύτη.

2) Νίκος Μπουργάνος (Ηλυσιακός)

Η αγωνιστική των «μπόμπερ» ήταν αυτή, «χαλαρή» γαρ από βαθμολογική άποψη και ο «άσος» του Ηλυσιακού πραγματοποίησε το καλύτερό του ματς στο πρωτάθλημα, αναφορικά με το σκοράρισμα. Ο Νίκος Μπουργάνος ήταν άπιαστος, φτάνοντας τους 33 πόντους με 8 τρίποντα απέναντι στον Κεραυνό Αιγίου και άφησε μια πολύ καλή ανάμνηση για την ομάδα του στο φινάλε της χρονιάς.

3) Μάκης Αντωνάτος (Ληξούρι)

Έβαλε τη «σφραγίδα» του στο δεύτερο μεγαλύτερο φετινό θρίαμβο της ομάδας του, μετά την νίκη που έριξε την Καλαμάτα στα τοπικά πρωταθλήματα. Ο Μάκης Αντωνάτος είχε το κίνητρο, όπως και οι συμπαίκτες του, τελείωσε με 19 πόντους και 4 τρίποντα, μεταξύ των οποίων κι εκείνο που χάρισε την νίκη στο Ληξούρι, που μοιάζει έτοιμο να διεκδικήσει την παραμονή του με τον Ίκαρο.

4) Χριστόδουλος Καράβολας (Αιγάλεω)

Ο απόλυτος ηγέτης του Αιγάλεω και πρώτος σκόρερ της φετινής Γ’ Εθνικής κράταγε το καλύτερο για το τέλος. Οι 50 πόντοι με 10 τρίποντα του Χριστόδουλου Καράβολα τα λένε όλα, αναφορικά με όσα έκανε απέναντι στον Λέοντα, με τον ίδιο να ολοκληρώνει ιδανικά μια θαυμάσια σεζόν.

5) Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης (Ακράτα)

Ο πολύπειρος ψηλός έδειξε το δρόμο, για να μην ανησυχήσουν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του, σχετικά με το αν θα κέρδιζαν απευθείας την παραμονή του. Με 23 πόντους και 3 τρίποντα κόντρα στο Πέρα, ο Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης επιβεβαίωσε το ότι ήταν ο πιο σταθερός παίκτης της Ακράτας φέτος με τον πιο εμφατικό τρόπο, σε μια χρονιά εξαιρετικά δύσκολη, όπου τα όνειρα πρωταθλητισμού έγιναν αγωνία για τη σωτηρία.

Προπονητής: Μάρκος Τζουγανάτος (Ληξούρι)

Η ομάδα του πήρε το δικό της πρώτο «τίτλο», ούσα σοβαρή στα μεγάλα ματς της και το «κερασάκι στην τούρτα» ήταν ο θρίαμβος επί του Ιωνικού ΝΦ στο φινάλε της χρονιάς. Ο Μάρκος Τζουγανάτος έχει το δικό του μερίδιο στην επιτυχία της αποφυγής του υποβιβασμού και μια νίκη επί του Ικάρου θα σημάνει και… τη δεύτερη και πιο καταλυτική μεγάλη κατάκτηση, έχοντας κάνει ένα ολόκληρο νησί να κινείται στους ρυθμούς της ομάδας

2ος όμιλος

1) Λάμπρος Αντωνόπουλος (ΟΦΗ)

Ο Έλληνας γκαρντ πήρε την πρωτοβουλία σε πολλά ματς και δικαίωσε τον Βασίλη Ράλλη, αποτελώντας μία εκ των επιλογών του στο «παζάρι» του καλοκαιριού. Ο Λάμπρος Αντωνόπουλος «βομβάρδισε» την ΚΑΠ με 17 πόντους και 4 τρίποντα, με τον ΟΦΗ να πανηγυρίζει την άνοδο σε μια χρονιά με απίθανο σασπένς έως το τέλος.

2) Δημήτρης Δρίβας (ΕΦΑΟΖ)

Έκανε άλλο ένα τρομερό παιχνίδι, ολοκληρώνοντας μια δική του «μαγική» σεζόν με τον τρόπο που της άξιζε. Με 28 πόντους και 7 τρίποντα, συνοψίζεται μάλλον η χρονιά του Δημήτρη Δρίβα στον ΕΦΑΟΖ, αποτελώντας μια εύστοχη επιλογή του Τάκη Ζήβα με «εκτόξευση» υπό τον Γιάννη Μάνο.

3) Τάσος Τροβάς (ΒΑΟΛ Χίου)

Βγήκε μπροστά κι έγινε ο «παράγοντας Χ» στο θρίαμβο του ΒΑΟΛ στο Σχηματάρι, που εξασφάλισε την απευθείας παραμονή του. Ο Τάσος Τροβάς, άλλωστε, είναι μέλος αυτής της υπέροχης παρέας των υπερβάσεων κι έχει βάλει το δικό του «λιθαράκι», με τους 17 του πόντους με δύο τρίποντα να κάνουν τη διαφορά.

4) Δημήτρης Καραδολάμης (Κορωπί)

Ο πρώτος σκόρερ του ομίλου έκανε ένα ματς χαρακτηριστικό της αξίας του, αλλά και των φοβερών πραγμάτων, που τον είδαμε να πραγματοποιεί φέτος. Ο Δημήτρης Καραδολάμης έφτασε τους 28 πόντους με πέντε τρίποντα, αποτελώντας «σημείο αναφοράς» και στο φινάλε, στην αναμέτρηση με το Δειλινό.

5) Βασίλης Καραχάλιος (Μελίσσια)

Ξεχωρίζουμε τον νεαρό σέντερ κυρίως λόγω του γεγονότος, ότι πήρε πολλές ευθύνες και τις διεκπεραίωσε στο πιο καθοριστικό παιχνίδι της χρονιάς. Με 15 πόντους και πολλές κερδισμένες «μάχες» στη ρακέτα, ο Βασίλης Καραχάλιος αναδείχθηκε σε ηγετική προσωπικότητα για τα Μελίσσια, στο θρίαμβο που εξασφάλισε τον τίτλο και την άνοδο κόντρα στον Λοκρό Αταλάντης.

Προπονητής: Παντελής Βούλικας (ΒΑΟΛ Χίου)

Ο ΒΑΟΛ Χίου πέτυχε μια απίστευτη υπέρβαση, καταφέροντας με το «διπλό» στο Σχηματάρι να την ολοκληρώσει και να ανανεώσει το ραντεβού του με την κατηγορία για την επόμενη σεζόν. Εκεί, που πολλά έμοιαζαν να χάνονται, μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ίκαρο, ο Παντελής Βούλικας και οι παίκτες του είχαν την ψυχραιμία να… γυρίσουν το φύλλο και ο Έλληνας τεχνικός αξίζει τα δικά του εύσημα, για την παραμονή κόντρα σε πολλές δυσκολίες.

Οι κορυφαίοι των εξ’ αναβολής αγωνιστικών:

16η αγωνιστική:

1ος όμιλος

1) Ηλίας Βαρδάλος (Πέρα – 12 πόντοι με ένα τρίποντο κόντρα στον Ηλυσιακό)

2) Γιάννης Γκαγκαλούδης (Αιγάλεω – 30 πόντοι με 4 τρίποντα κόντρα στην Κηφισιά)

3) Νίκος Πέττας (Ιωνικός ΝΦ – 29 πόντοι με 3 τρίποντα κόντρα στην Καλαμάτα)

4) Παναγιώτης Χατζόγλου (Άρης Νικαίας – 15 πόντοι με δύο τρίποντα κόντρα στη Μεγαρίδα)

5) Δημήτρης Μαρούλης (Ληξούρι – 16 πόντοι κόντρα στον Έσπερο Πατρών)

Προπονητής: Μάρκος Τζουγανάτος (Ληξούρι – «διπλό» κόντρα στον Έσπερο Πατρών με 74-67)

2ος όμιλος

1) Ηλίας Σοφρωνάς (Μελίσσια – 17 πόντοι με 3 τρίποντα κόντρα στον Ερμή Σχηματαρίου)

2) Κώστας Σταμάτης (Ίκαρος Νέας Σμύρνης – 28 πόντοι με 8 τρίποντα κόντρα στην Χαλκίδα)

3) Παναγιώτης Κωνσταντινάκος (ΒΑΟΛ Χίου – 10 πόντοι με δύο τρίποντα και νικητήριο καλάθι κόντρα στην Καλλιθέα)

4) Αντώνης Πρόφκα (ΕΦΑΟΖ – 7 πόντοι με ένα τρίποντο-buzzer beater κόντρα στο Κορωπί)

5) Δημήτρης Τριανταφύλλου (Άρης Θήβας – 13 πόντοι κόντρα στην ΚΑΠ)

Προπονητής: Λουκάς Ζαρονικόλας (Λοκρός Αταλάντης – νίκη με 70-63 κόντρα στον ΟΦΗ)

17η αγωνιστική:

1ος όμιλος

1) Γιώργος Παπανδρέου (Ιωνικός ΝΦ – 14 πόντοι με δύο τρίποντα κόντρα στον Κεραυνό Αιγίου)

2) Νίκος Μπουργάνος (Ηλυσιακός – 20 πόντοι με 3 τρίποντα κόντρα στον Έσπερο Πατρών)

3) Μανώλης Μανούσος (Κηφισιά – 20 πόντοι με νικητήριο καλάθι κόντρα στο Ληξούρι)

4) Δημήτρης Λυμπέρης (Αχαγιά – 13 πόντοι με 4 τρίποντα κόντρα στο Πέρα)

5) Μάκης Θέος (Μεγαρίδα – 12 πόντοι με 11 ριμπάουντ κόντρα στην Ακράτα)

Προπονητής: Γιώργος Κωλέτσης (Κηφισιά – «διπλό» στο Ληξούρι με 63-62)

2ος όμιλος

1) Άγγελος Μάτος (Λοκρός Αταλάντης – 14 πόντοι και νικητήριο τρίποντο κόντρα στην ΚΑΠ)

2) Μιχάλης Σουλίκας (ΒΑΟΛ Χίου – 5 πόντοι με ένα τρίποντο και νικητήριο καλάθι κόντρα στον ΕΦΑΟΖ)

3) ‘Εκτορας Οικονομόπουλος (Μελίσσια – 25 πόντοι με ένα τρίποντο κόντρα στο Κορωπί)

4) Νίκος Χαραλάμπης (Άρης Θήβας –  16 πόντοι με 3 τρίποντα κόντρα στην Καλλιθέα)

5) Γιώργος Τύρλας (Αργοναύτης Τριγλίας Ραφήνας – 10 πόντοι κόντρα στον Ερμή Σχηματαρίου)

Προπονητής: Παντελής Βούλικας (ΒΑΟΛ Χίου – νίκη με 67-65 κόντρα στον ΕΦΑΟΖ)