Header

banner_top

15/05 (ΓΥΝ) ΕΘΝΙΚΗ ΕΝ. - ΒΑΟΛ 72-33

enoplon1

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η φιλική αναμέτρηση ανάμεσα στις ομάδες μπάσκετ γυναικών της Εθνικής Ενόπλων Δυνάμεων & Σωμάτων Ασφαλείας και του ΒΑΟΛ Χίου (72-33) το απόγευμα της Τετάρτης στο Κλειστό παρουσία πολλών θεατών και αρκετών επισήμων. Ο αγώνας έγινε προς τιμή της Χιώτισσας Διεθνούς Διαιτητή Βάσως Τσαρούχα που διεύθυνε την αναμέτρηση μαζί με τους Βαλάντη Κοντίλη και Γιάννη Λουκαράκη. Στο ημίχρονο έγιναν οι απονομές των τιμητικών πλακετών και των αναμνηστικών ενώ ο ΒΑΟΛ πέρα από την πρώην αθλήτρια του τίμησε και το μέλος της Εθνικής Ελένη Σολωμού που αγωνίστηκε για μια περίοδο με τη φανέλα του Βούρειου. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα (παρουσίαση ομάδων, ανάκρουση εθνικού ύμνου κλπ), ενώ το πιο ζεστό χειροκρότημα ακούστηκε κατά τη στιγμή της βράβευσης της Βάσως για την σπουδαία πορεία της στην καλαθοσφαίριση τόσο ως αθλήτρια όσο και ως διαιττητής.

enoplon2

Μαζί με την Εθνική ταξίδεψε στη Χίο και η Ολυμπικονίκης Κατερίνα Θάνου (δίπλα στον Διοικητή της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχο κ. Σταύρο Παπασταθόπουλο στη φωτογραφία) ενώ στις κερκίδες του Κλειστού βρέθηκαν αρκετοί στρατιωτικοί αλλά και οπλίτες. Στο αγωνιστικό μέρος η Εθνική δεν αντιμετώπισε προβλήματα και επικράτησε εύκολα καθώς πέρα από τις τεράστιες απουσίες του (Μουτάφη, Μονογιούδη, Ψώρρα) ο ΒΑΟΛ στερήθηκε τις υπηρεσίες της Μυλωναδάκη, ενώ από την 2η περίοδο έχασε λόγω τραυματισμού στη μύτη (μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες) και την Μαρία Κουκουνά στην οποία ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά και γρήγορη επάνοδο. Η ποιότητα των τυπικά γηπεδούχων, με εν ενεργεία έμπειρες αθλήτριες επιπέδου Α1 και Α2 Εθνικής, υπήρξε καταλυτική ώστε η ομάδα του Σταύρου Νανάκου να επιβάλει πλήρως το ρυθμό της και να ξεφύγει με 37-14 στο ημίχρονο. Τα κορίτσια του Γιάννη Σαμιώτη, παρά το νεαρό της ηλικίας των περισσοτέρων, προσπάθησαν για το καλύτερο και πέρα από τις πολύ σημαντικές εμπειρίες που αποκόμοισαν, έπαιξαν κατά διαστήματα όμορφο μπάσκετ κερδίζοντας το χειροκρότημα των φιλάθλων. Η Άννα Ζαννάρα (10(2)) υπήρξε η παραγωγικότερη για την ομάδα της Χίου, ενώ από την Εθνική Ενόπλων ξεχώρισαν οι Χαριστιανίδου (18π.), Τελλίδου (12(1)) και Δροσωτάκη (11(2)).

60201645 10157068678886531 7321328121800556544 o

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου που ήταν συνδιοργανώτρια του φιλικού, στην ΕΟΚ/ΤΕ Χίου και στο ΣΕΔΚΑ Χίου που υπήρξαν αρωγοί και φυσικά σε όλα τα μέλη της Εθνικής που μας έκαναν την τιμή να βρεθούν στο νησί μας. Συγχαρητήρια στον έφορο του τμήματος Γυναικών κ. Κώστα Παντελάρα για την άψογη διοργάνωση του φιλικού και πλέον ραντεβού για την Γυναικεία μας ομάδα την επόμενη Τετάρτη, στις 20:00, στο Βούρειο για τη σημαντική αναμέτρηση με τον ΑΙΓΕΑ που θα κρίνει τον τίτλο στην τελευταία αυτή αγωνιστική του πρωταθλήματος. Για άλλη μια φορά μπράβο σε όλους τους συντελεστές της σημερινής εκδήλωσης και καλή συνέχεια σε όλους...

Τα δεκάλεπτα: 23-12, 37-14, 55-26, 72-33.

Διαιτητές: Τσαρούχα, Κοντίλης, Λουκαράκης.

ΕΘΝΙΚΗ Ενόπλων (Νανάκος) Χαριστιανίδου 18, Τελλίδου 12(1), Μπρούλια 6, Δροσωτάκη 11(2), Λαουλάκου 9(2), Σολωμού 5, Λιάγκα, Καραβασίλη 4, Λαγοπάτη 5, Κιουρτζίδου 2.

ΒΑΟΛ Χίου (Σαμιώτης) Σαλιάρη, Σουλίκα 3, Ζαννάρα 10(2), Βουδούρη, Βούλγαρη 3(1), Γρηγοριάδου 4(1), Τσαρούχα Γ. 4, Κουκουνά 2, Δάφνου 6, Ατσαβέ 1, Αναστασάκη.

afisa vaso