Header

banner_top

06/05 ...ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ !!!

Στον απόηχο της 25ης αγωνιστικής και των εκρεμμοτήτων που άφησε για το δραμματικό φινάλε της Γ΄ Εθνικής, ξεκινά σήμερα (6/5) η νέα εβδομάδα για τα τμήματα του ΒΑΟΛ Χίου που έχουν 3 (η μία υπό αίρεση) αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Ξεκίνημα με το τμήμα Γυναικών του ΒΑΟΛ Χίου το οποίο την Τετάρτη 8/5 φιλοξενείται από τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Αρμολίων στις 17:30, στα Καμπόχωρα σε αγώνα που διεξάγεται στα πλαίσια της 9ης και προτελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος Γυναικών της ΤΕ Χίου. Η ομάδα του Γιάννη Σαμιώτη στοχεύει σε μια καλή εμφάνιση και στη συγκομιδή του 8ου φετινού ροζ φύλλου αγώνα ώστε να συνεχίσει να βρίσκεται σε τροχιά διεκδίκησης τίτλου.

Το διάστημα Παρ. 10 - Κυρ. 12 Μαΐου διεξάγεται στα 3 Κλειστά Γυμναστήρια της Χίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών με τη συμμετοχή αρκετών βετεράνων του ΒΑΟΛ Χίου. Εξ αιτίας αυτής της διοργάνωσης λογικά δεν θα διεξαχθούν αγώνες τοπικών πρωταθλημάτων οπότε η αναμέτρηση ΕΝΩΣΗ/ΒΑΟΛ - ΚΟΦΙΝΑΣ για την κατηγορία παμπαίδων που είχε οριστεί για το Σάββατο 11/5 (17:30 - Βούρειο) τείνει κατά πάσα πιθανότητα για αναβολή.

Το πρόγραμμα της εβδομάδας κλείνει με το μεγάλο παιχνίδι ΕΡΜΗΣ Σχηματαρίου - ΒΑΟΛ Χίου την Κυριακή 12/5, στις 17:00, στο Σχηματάρι, στα πλαίσια της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής της Γ΄ Εθνικής. Η ομάδα του Παντελή Βούλικα κρατά την τύχη της στα χέρια της και θα παλέψει για τη νίκη ώστε να πανηγυρίσει την απ' ευθείας παραμονή στην κατηγορία ανεξαρτήτως άλλων αποτελεσμάτων. Ο ΕΡΜΗΣ που έχει εξασφαλίσει την παραμονή του θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει την χρονιά με άλλη μία νίκη στην έδρα του.

Σε αυτήν την περίπτωση (νίκη του ΕΡΜΗ) ο ΒΑΟΛ:

α) παραμένει στη Γ΄ Εθνική με ήττα του ΙΚΑΡΟΥ (εντός) από την ΚΑΛΛΙΘΕΑ και ήττα της ΚΑΠ από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο

β) πάει σε μπαράζ παραμονής με νίκη του ΙΚΑΡΟΥ ή της ΚΑΠ

και γ) υποβιβάζεται αν ΙΚΑΡΟΣ και ΚΑΠ νικήσουν ΚΑΛΛΙΘΕΑ και ΟΦΗ αντίστοιχα

Φυσικά, όπως προείπαμε, σε περίπτωση νίκης του ο ΒΑΟΛ εξασφαλίζει άμεσα και οριστικά την παραμονή του στη Γ΄ Εθνική για μια ακόμα αγωνιστική περίοδο ανεξάρτητα από τα άλλα αποτελέσματα.

Καλή εβδομάδα σε όλους...