Header

banner_top

24/04 ...ΕΔΩ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ !!!

6

Φτάσαμε λοιπόν αισίως 2 στροφές πριν τη λήξη του φετινού μαραθωνίου με τα δεδομένα αναφορικά με την υπόθεση «παραμονή» να είναι αρκετά ξεκάθαρα και αρκετά περίπλοκα συνάμα…

Κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ό,τι ο ΕΡΜΗΣ, με νίκη την επόμενη αγωνιστική στο Λίντο (όπως είναι αναμενόμενο) ξεμπερδεύει μια και καλή και καπαρώνει την 8η (τουλάχιστον) θέση του πρωταθλήματος, οπότε η συμμετοχή του στη …σεναριολογία είναι κάτι παραπάνω από τυπική.

Πάμε τώρα στην πραγματικά διακεκαυμένη ζώνη και την ομάδα μας που παρά το γεγονός ότι έχει 4πλασιάσει τις εκτός έδρας νίκες της από πέρυσι (4 έναντι 1) έχει καταφέρει να μετατρέψει το «Στη Χίο δεν περνάς καλά» (10 νίκες – 2 ήττες πέρυσι) σε «Περάστε παρακαλώ (6 νίκες – 6 ήττες φέτος με τις 3 πιο οδυνηρές από τις εικονιζόμενες στον πιο πάνω πίνακα ομάδες)… Ο ΒΑΟΛ λοιπόν θέλει να κρατήσει την 9η θέση πράγμα που μπορεί να συμβεί αν φέρει τα ίδια ή καλύτερα αποτελέσματα από τον ισόβαθμό του ΙΚΑΡΟ (υπερτερεί στην ισοβαθμία) τις 2 εναπομείνασες αγωνιστικές. Ο Βούρειος δεν θέλει με τίποτα οποιαδήποτε ισοβαθμία με την ΚΑΠ καθώς υστερεί απέναντί της τόσο σε διπλή, όσο και σε τριπλή συνεπεία του …διπλού 68-53 από την ΑΓΙΑ σε Κοντόπευκο και Χίο… Ο μοναδικός τρόπος για να προκύψει ισοβαθμία με την ΚΑΠ είναι ο ΒΑΟΛ να κάνει 2 ήττες από ΟΦΗ (εντός) και ΕΡΜΗ (εκτός) και η ΑΓΙΑ να νικήσει τον ΙΚΑΡΟ (εντός) και τον ΟΦΗ (εκτός)… Σε κάθε άλλη περίπτωση έστω και μίας νίκης ΙΚΑΡΟΥ και ΒΑΟΛ η ΚΑΠ υποβιβάζεται στην Α΄ ΕΣΚΑ της επόμενης περιόδου, σε περίπτωση δε ισοβαθμίας με τον ΙΚΑΡΟ κυνηγά και το +15. Ο ΙΚΑΡΟΣ για την απευθείας παραμονή θέλει 1 νίκη περισσότερη από τον ΒΑΟΛ καθώς κι έτσι, έστω κι αν ηττηθεί στο Κοντόπευκο του αρκεί η νίκη στο ΣΕΦ επί της ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ για να ξεπεράσει τον Βούρειο σε περίπτωση που εκείνος δεν πάρει κάποιο από τα 2 ματς.

Πάμε τώρα να κωδικοποιήσουμε τα σενάρια αναφορικά με την ομάδα μας:

Περίπτωση Α. Απευθείας «σωτηρεία»

  1. Ο ΒΑΟΛ νικά ΟΦΗ και ΕΡΜΗ χωρίς να νοιάζεται για τους άλλους αγώνες
  2. Ο ΒΑΟΛ νικά ΟΦΗ ή ΕΡΜΗ και ο ΙΚΑΡΟΣ χάνει από ΚΑΠ ή ΚΑΛΛΙΘΕΑ
  3. Ο ΒΑΟΛ χάνει από ΟΦΗ και ΕΡΜΗ, ο ΙΚΑΡΟΣ χάνει από ΚΑΠ και ΚΑΛΛΙΘΕΑ, η ΚΑΠ που νικά ΙΚΑΡΟ χάνει από ΟΦΗ.

Περίπτωση Β. Μπαράζ παραμονής με τον 10ο του 1ου Ομίλου (Ένας αγώνας σε ουδέτερη έδρα).

  1. Ο ΒΑΟΛ χάνει από ΟΦΗ νικά ΕΡΜΗ (ή το αντίστροφο) και ο ΙΚΑΡΟΣ νικά ΚΑΠ και ΚΑΛΛΙΘΕΑ
  2. Ο ΒΑΟΛ χάνει από ΟΦΗ και ΕΡΜΗ και ο ΙΚΑΡΟΣ νικά ΚΑΠ
  3. Ο ΒΑΟΛ χάνει από ΟΦΗ και ΕΡΜΗ και η ΚΑΠ χάνει από ΙΚΑΡΟ ή ΟΦΗ

Περίπτωση Γ. Απευθείας υποβιβασμός

  1. Ο ΒΑΟΛ χάνει από ΟΦΗ και ΕΡΜΗ, η ΚΑΠ νικά ΙΚΑΡΟ και ΟΦΗ

Εκτός από τα παραπάνω υπάρχουν κι άλλα σενάρια "επιστημονικής" φαντασίας που εμπλέκουν ιστορίες μπαράζ με τριπλές και τετραπλές ισοβαθμίες (φτάνουν μέχρι το ...ΚΟΡΩΠΙ) τα οποία στερούνται σοβαρότητας και δεν τα αναφέρουμε καθώς μόνο θα μπερδέψουν και τίποτα παραπάνω.

Με βάση όλα αυτά γίνεται σαφές ότι για να αποφύγουμε, με σιγουριά, τον υποβιβασμό χρειαζόμαστε 1 νίκη η οποία μπορεί να μας εξασφαλίσει την παραμονή μπορεί και να μας στείλει στο μπαράζ. Με βάση τη λογική, την τελευταία αγωνιστική, ο ΙΚΑΡΟΣ θα επικρατήσει της ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ και ο ΟΦΗ θα νικήσει την ΚΑΠ, οπότε πολλά θα εξαρτηθούν από την κρίσιμη 25η αγωνιστική και τις αναμετρήσεις ΚΑΠ – ΙΚΑΡΟΣ και ΒΑΟΛ – ΟΦΗ. Αν η ΚΑΠ επικρατήσει τότε ο ΒΑΟΛ ή νικά τον ΟΦΗ και πανηγυρίζει την σωτηρία του από την Κυριακή του Θωμά, ή ακόμα κι αν χάσει από την Κρητική ομάδα κυνηγά το «διπλό» στο Σχηματάρι για να πανηγυρίσει… Ειδάλλως μπαράζ παραμονής ή στην (απευκταία) περίπτωση νίκης της ΚΑΠ στο Ηράκλειο άμεσος υποβιβασμός.

Κι όλα αυτά με τον ΟΦΗ να «καίγεται» για νίκες καθώς αν κάνει το 2 στα 2 (με ΒΑΟΛ και ΚΑΠ) αυτομάτως πανηγυρίζει άνοδο καθώς την τελευταία αγωνιστική ΜΕΛΙΣΣΙΑ και ΛΟΚΡΟΣ παίζουν μεταξύ τους, ενώ στην 25η αγωνιστική ο ΛΟΚΡΟΣ υποδέχεται τον ΕΦΑΟΖ ενώ ο ΚΑΟΜ δοκιμάζεται στη Θήβα.

241819

Για τις υπόλοιπες ομάδες που εμπλέκονται στους αγώνες «ζωής» των τελευταίων 2 αγωνιστικών το ΔΕΙΛΙΝΟ έχει από καιρό υποβιβαστεί (χωρίς νίκη έως τώρα), ο ΕΡΜΗΣ με νίκη επί του ΔΕΙΛΙΝΟΥ «καθαρίζει» οριστικά, ενώ η ΚΑΛΛΙΘΕΑ Ρόδου παρά την ανοδική πορεία που διαγράφει στο τελευταίο τέταρτο του πρωταθλήματος δεν προλαβαίνει το τρένο της παραμονής.

Συμπέρασμα: Ο ΒΑΟΛ πληρώνει τις εντός έδρας ήττες του από ΕΡΜΗ, ΙΚΑΡΟ και ΚΑΠ αλλά κρατά ακόμα την τύχη στα χέρια του. Χρωστά στο χιώτικο κοινό μια μεγάλη νίκη (έχει ηττηθεί από ΛΟΚΡΟ, ΚΑΟΜ και ΑΡΓΟΝΑΥΤΗ) και μολονότι δύσκολο, μπορεί να το πετύχει με αντίπαλο τον ΟΦΗ γεγονός που μπορεί να σημάνει απ’ ευθείας παραμονή. Ακόμα και με ήττα πάντως, ειδικά αν έχει ηττηθεί ο ΙΚΑΡΟΣ στο Κοντόπευκο, υπάρχει δρόμος για τη σωτηρία με διπλό στο Σχηματάρι, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό, διαφορετικά πάμε για μπαράζ και έναν αγώνα - μια κατηγορία…

Για όλα αυτά βέβαια έχουμε καιρό. Για την ώρα καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους και ραντεβού την Κυριακή του Θωμά (5/5) στο Κλειστό στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα του ΒΑΟΛ που ελπίζουμε, μια εβδομάδα μετά, να σημάνει και την αγωνιστική …ανάσταση της ομάδας της Χίου