Header

banner_top

16/02 (ΑΝΔΡ) ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΒΑΟΛ 52-54

rodos19

Με καλή ...θέα αναφορικά με την υπόθεση παραμονή επιστρέφει από τη Ρόδο ο ΒΑΟΛ Χίου, καθώς μετά από δραματικό παιχνίδι νίκησε την ΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ με 52-54. Με ...εντυπωσιακό φινάλε και άνθρωπο του αγώνα τον Παναγιώτη Κωνσταντινάκο (10(2)) η ομάδα του Παντελή Βούλικα απέδρασε από το πανέμορφο Παλέ ντε Σπορ της Καλλιθέας κάνοντας άλμα παραμονής με την 3η εκτός έδρας νίκη της (στα 4 τελευταία παιχνίδια) και την 7η συνολικά στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Σε ένα παιχνίδι που όπως προδίδει και το σκορ δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας ο Βούρειος με "πνευμόνια" και πάνω απ' όλα καρδιά κατάφερε να φτάσει στην υπερπολύτιμη νίκη, ανατρέποντας το -10 στο οποίο βρέθηκε στο 3ο δεκάλεπτο. Με πίεση από την αρχή μέχρι το τέλος ο ΒΑΟΛ κατάφερε να νικήσει τόσο την παροιμιώδη αστοχία του στις βολές (21 άστοχες (!!!)) όσο και τις κακές επιθετικές επιλογές που είχε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν με τον θηριώδη Βασίλη Εκινέ (17π.) να φέρουν το παιχνίδι κοντά στο καλάθι αλλά η αντίδραση ήρθε από την πιεστική άμυνα και την πιστή εφαρμογή του αμυντικού πλάνου των φιλοξενουμένων. Με τους αρχισκόρερ της ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Παρδακά και Σκορδάλη (πέτυχαν μαζί 12π.) ουσιαστικά εξουδετερομένους από την πολύ καλή χιώτικη άμυνα το πρόβλημα εντοπίζονταν στην επίθεση όπου η μέτρια μέρα βασικών μονάδων και η έλειψη καθαρού μυαλού έφερναν τους γηπεδούχους στη θέση του οδηγού... Με το σκορ στο -10 για τον ΒΑΟΛ η πίεση αυξήθηκε και το ροκάνισμα της διαφοράς δεν άργησε να έρθει.

ent

Ο Βούρειος πέρασε μπροστά στο τελευταίο δίλεπτο για πρώτη φορά μετά το πρώτο ημίχρονο και στο χιτσκοκικό φινάλε που ακολούθησε ο Παναγιώτης Κωνσταντινάκος με εντυπωσιακό τρίποντο και 1 ελεύθερη βολή έγραψε το τελικό 52-54 καθώς η τελευταία απέλπιδα επίθεση των γηπεδούχων ήταν άστοχη. Πλέον με το ρεκόρ του ΒΑΟΛ στο 7-9 η προσοχή στρέφεται στην σπουδαία αναμέτρηση της επόμενης Κυριακή με τον ΕΦΑΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ (Κλειστό -16:00) όπου ο Βούρειος καλείται να επανέλθει και στις εντός έδρας νίκες αφού έχει να κερδίσει στο Κλειστό από τις 16/12 (2 μήνες πριν). Πολλά συγχαρητήρια στα 10 παλικάρια και στον κόουτς του ΒΑΟΛ για το μεγάλο σημερινό διπλό, καλή συνέχεια στους πραγματικά φίλους από την Καλλιθέα (μακάρι να σωθεί το μπάσκετ έχει ανάγκη από νησιώτικες ομάδες και παράγοντες όπως ο Θανάσης Σταμούλης και μπασκετάνθρωπους όπως ο Άρης Γυφτάκης) και πολλά συγχαρητήρια στους διαιτητές κ. Αποστολίδη και κ. Κοτσώνη που σ' ένα ντέρμπι ζωής και θανάτου που κρίθηκε στον πόντο κατάφεραν να αποσπάσουν επαίνους από νικητές και ηττημένους για την ακριβοδίκαια διαιτησία τους. Πρωί της Κυριακής με απ' ευθείας πτήση επιστρέφει στη Χίο η αποστολή του ΒΑΟΛ οπότε δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε καλό ταξίδι και φυσικά ...καλή παραμονή το βράδυ του Σαββάτου στο νησί των Ιπποτών.

Διαιτητές: Αποστολίδης - Κοτσώνης.

Τα δεκάλεπτα: 14-15, 24-21, 39-32, 52-54.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ Ρόδου (Παναγιωταράκος - Χατζόπουλος) Χατζηγεωργίου 7(1), Ματσαμάς 7, Χατζηδημητρίου, Παναγιωταράκος 2, Γυφτάκης 1, Μπιλιάς, Παρδακάς 8, Μήτσης, Σκορδάλης 4(1), Εκινέ 17, Κανύχης 6.

ΒΑΟΛ Χίου (Βούλικας - Συμιακάκης) Φουντουλάκος, Ανδρουλάκης 8(1), Σουλίκας 11, Σαμιώτης 7, Αγγελίδης, Τσουρής 9(1), Κουτσαντωνάκης, Τροβάς 2, Σουλινάρης 7, Κωνσταντινάκος 10(2).