Header

banner_top

13/02 (ΕΦΗΒ) ΒΑΟΛ-ΙΩΝΕΣ 65-66 (παρ.)

Ένα συναρπαστικό από κάθε άποψη παιχνίδι παρακολούθησαν οι φίλαθλοι που κατέκλυσαν το Βούρειο το απόγευμα της Τετάρτης. Οι ομάδες εφήβων του ΒΑΟΛ και των ΙΩΝΩΝ επεφύλαξαν άλλο ένα μεγάλο ντέρμπι που κρίθηκε και αυτό (όπως και το αντίστοιχο του Α΄ Γύρου) στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης καθώς ο κανονικός αγώνας έλειξε με 59-59. Η ομάδα του Παναγιώτη Καλαμάρη μπήκε καλύτερα στον αγώνα και παίζοντας μυαλωμένα και με προσύλωση στο αγωνιστικό της πλάνο κατάφερε να πάρει γρήγορα διψήφια διαφορά (+13 το ζενίθ της) με το ημίχρονο να λήγει με 35-24. Σφικτή άμυνα, καθαρό μυαλό στην επίθεση και καλά ποσοστά ευστοχίας υπήρξαν τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του Βούρειου σε αυτό το διάστημα. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι εξαπέλυσαν την αντεπίθεσή τους και κατάφεραν να πρηγηθούν για πρώτη φορά στον αγώνα με 37-38 3 λεπτά πριν τη λήξη της 3ης περιόδου. Στη συνέχεια ο ΒΑΟΛ αντέδρασε και πάλι πήρε κεφάλι 6 πόντων για να γίνει ξανά ντέρμπι ο αγώνας στη 4η περίοδο. Εκεί με τον Βούρειο να χάνει διπλή ευκαιρία να πάρει το ματς στην τελευταία επίθεση και αφού είχαν συντελεστεί αρκετές αλλαγές στο σκορ, το 59-59 σφράγισε τις προσπάθειες των αθλητών στα 40 λεπτά του αγώνα. Στην παράταση οι ΙΩΝΕΣ ξέφυγαν με +4 για να έρθει η άμεση απάντηση από τους γηπεδούχους που ισοφάρισαν γρήγορα. Ακολούθησαν χαμένες επιθέσεις εκατέροθεν, μία εύστοχη βολή του Σεραφείμ που έδωσε το προβάδισμα στους ΙΩΝΕΣ και η τελευταία χαμένη επίθεση από τους γηπεδούχους που σφράγισε τη μοίρα του αγώνα με το τελικό 65-66. Έτσι ο ΒΑΟΛ συμπλήρωσε 3 ήττες στο πρωτάθλημα και ουσιαστικά μένει εκτός μάχης τίτλου καθώς πληρώνει τα άσχημα αποτελέσματα με ΕΝΩΣΗ και ΦΟΒ που τον έφεραν πίσω βαθμολογικά και μηδενίζουν το θετική διαφορά πόντων στους αγώνες με τους ΙΩΝΕΣ (είχε νικήσει με 5 και έχασε σήμερα με 1 πόντο διαφορά). Συγχαρητήρια στους ΙΩΝΕΣ για τη νίκη τους και ένα μεγάλο μπράβο στους αθλητές και τον κόουτς του ΒΑΟΛ για τη σημερινή τους υπερπροσπάθεια σε μια αναμέτρηση που κρίθηκε πραγματικά σε λεπτομέρειες και με λίγη τύχη ή κυρίως με λίγη περισσότερη προσοχή θα μπορούσε να έχει διαφορετική κατάληξη...

Διαιτητές: Συμιακάκης - Ρουμελιώτης.

Τα δεκέλεπτα: 19-12, 35-24, 52-45, 59-59 (κανονικός αγώνας) 65-66 (παράταση)

ΒΑΟΛ Χίου (Καλαμάρης) Αναστασάκης, Μαμουνής, Ντούλης, Αγγελής 8(2), Σερέπας 16(3), Πούλος 4, Συριώδης 2, Βούλικας 10, Τσουκάρης 2, Χριστοβασίλης 17(2), Χονδρέλλης 4, Τσαγρής 2.

ΙΩΝΕΣ (Λαγός) Μισαηλίδης 2, Πρέντι, Καρατζάνος 14(1), Στουπάς 4, Ψαρός 2, Στακιάς 8(2), Σκουφάρας 4(1), Σεραφείμ 10(2), Σουσούρης 9, Φρεζούλης, Τσιάκαλης, Ντίμπρα 11.