Header

banner_top

23/12 (ΑΝΔΡ) ΙΚΑΡΟΣ-ΒΑΟΛ 57-70

ikarosvaolsef

Κάλαντα στο ΣΕΦ για τον ΒΑΟΛ Χίου καθώς μετά από την καλύτερη εκτός έδρας εμφάνισή του επικράτησε με 57-70 του σκληροτράχηλου ΙΚΑΡΟΥ Νέας Σμύρνης και επιστρέφει στο νησί με ένα τεράστιο διπλό στις αποσκευές του. Παίζοντας ολοκληρωτικό μπάσκετ για 40 λεπτά η ομάδα του Παντελή Βούλικα πάλεψε παθιασμένα απέναντι στην καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος και με μυαλό, ευστοχία και μεγάλη περιφερειακή πίεση, "έκαψε" τα φτερά του ΙΚΑΡΟΥ και έφτασε απόλυτα δίκαια στη μεγάλη νίκη. Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν μεγάλο ντέρμπι με τις δυναμικές φάσεις να έχουν την τιμητική τους και στις 2 ρακέτες και το ημίχρονο να λήγει 33-38. Στην επανάληψη η χιώτικη ομάδα ανέβασε κι άλλο την απόδοσή της οι λύσεις από τον πάγκο απέδιδαν και με τη βοήθεια της χιώτικης κερκίδας που έδωσε παράσταση και στο ΣΕΦ η διαφορά εκτινάχθηκε στο +17 (47-64) στην 4η περίοδο. Καλή αντίδραση και στην πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι με την πληθώρα των χιώτικων περιφερειακών να ανταποκρίνεται άψογα και τους ψηλούς (τους ημίψηλους δηλαδή) να κερδίζουν πολύτιμες μάχες στο ζωγραφιστό. Έτσι δικαιώθηκαν όλοι όσοι έλεγαν πως με υπομονή θα έρθουν και τα διπλά κι έτσι φτάσαμε στο 5-5 που δίνει το δικαίωμα για Καλές Γιορτές στον Αιγαιοπελαγίτικο σύνολο. Στο σημερινό ματς ο ...Αγ. Βασίλειος δεν ήρθε από την Καισσαρεία αλλά αρκετά ...ανατολικότερα και έφερε δώρα από τα χέρια του πράκτωρα 18-0-0 (ή 0-0-18 πλέον) Χρήστου Ανδρουλάκη (18(2)). Από κοντά και ο έταιρος ...γίγαντας Γιάννης Σαμιώτης (13(1)) με όλα τα υπόλοιπα παιδιά, όπως οι Τσουρής, Αγγελίδης, Τροβάς (φουλ του "8") να βάζουν την υπογραφή τους στη νίκη του Βούρειου. Γουρλής ο Πρόεδρος της ΤΕ Χίου κ. Αλέξης Τσαρδάκας που είναι πλέον αήττητος με τον ΒΑΟΛ εκτός έδρας (!) και φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ στη μαζικότατη και δυναμική εξέδρα του νησιού της μαστίχας. Εξαιρετικά αφιερωμένη η νίκη στον Πρόεδρο του ΒΑΟΛ κ. Μάρκο Ψώρρα και πλέον διακοπές και με την έλευση του 2019 final-4 Κυπέλλου Χίου και αμέσως μετά η ...5ήμερη στην Κρήτη για τις αναμετρήσεις με ΔΕΙΛΙΝΟ και ΟΦΗ. Καλή συνέχεια στους φίλους του ΙΚΑΡΟΥ ΝΣ, καλή επιστροφή στη χιώτικη αποστολή και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ σε όλους...

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 33-38, 44-54, 57-70.

Διαιτητές: Μαραγκάκης - Ελ Ανύ.

ΙΚΑΡΟΣ Νέας Σμύρνης (Γιαννακόπουλος) Μόσορας 3, Κυριακόπουλος, Σταμάτης, Ανέστης 4, Γιαννακοδήμος 12(2), Μιχαλόπουλος 4, Διαμαντόπουλος 12(1), Αντωνούσος 7, Μπάζιος 15(1).

ΒΑΟΛ Χίου (Βούλικας) Φουντουλάκος, Σαμιώτης 13(1), Ανδρουλάκης 18(2), Σουλίκας 4(1), Κουτσαντωνάκης, Αγγελίδης 8, Καραφαντής, Τσουρής 8, Κουϊμτζής 3, Τροβάς 8(1), Σουλινάρης 5, Κωνσταντινάκος 3(1).