Header

banner_top

16/12 (ΑΝΔΡ) ΒΑΟΛ-ΧΑΛΚΙΔΑ 95-77

Μεγάλη νίκη για την ομάδα ανδρών του ΒΑΟΛ Χίου καθώς επανήλθε στις καλές εμφανίσεις στο Κλειστό επικρατώντας της ΧΑΛΚΙΔΑΣ με 95-77. Η ομάδα του Παντελή Βούλικα κατάφερε να αφήσει πίσω της την κακή παρένθεση της Πέμπτης και παίρνοντας ενέργεια από τη γεμάτη σήμερα κερκίδα της, έφτασε δίκαια στην σπουδαία νίκη αλλά και το +18 που μπορεί να φανεί χρήσιμο απέναντι σε έναν αντίπαλο με τους ίδιους στόχους. Ο αγώνας άρχισε με 15΄ καθυστέρηση και πολύ εκνευρισμό στις 2 ομάδες (που άλλαξαν σε διαδρόμους και γραφεία) καθώς κάποιος αθλητικός φωστήρας όρισε στις 14:00 (μόλις 3 ώρες πριν τον αγώνα ΒΑΟΛ - ΧΑΛΚΙΔΑ) την αναμέτρηση ΝΗΡΕΑΣ Καρδαμύλων - ΑΣΤΕΡΑΣ Αγ. Δημητρίου για την Α2 Γυναικών στο Βόλευ που κρίθηκε στο 3-2 (!) (συγχαρητήρια στις χιώτισες) προκαλώντας την απόλυτη σύγχηση στην προετοιμασία των 2 ομάδων για το κρίσημο παιχνίδι καθώς και τα 3 διαθέσιμα αποδυτήρια του Κλειστού ήταν κατελειμένα και οι διαιτητές κινδύνευαν να χάσουν την πτήση τους... Στα του αγώνα ο ΒΑΟΛ ήταν καλύτερος, είχε πλουραλισμό στην επίθεση έχοντας μια 5άδα διψήφιων σκόρερς (Σουλίκας 26(5), Αγγελίδης 24, Σαμιώτης 16, Τσουρής 13(1) και Σουλινάρης (10) με τον Κύρκο να κάνει νταμπλ-νταμπλ (10π. 11ρ.) από το ημίχρονο) και κυρίως είχε πίστη, πάθος και ενέργεια. Έλεγχος των ριμπάουντ και καλές επιθετικές επιλογές έστειλαν τη διαφορά στο +15 στην ανάπαυλα (50-35) με τη συνέχεια να δείχνει τυπική διαδικασία. Στην επανάληψη όμως ο Βούρειος παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων και έχοντας λανθασμένες επιλογές και κακή αμυντική λειτουργεία κινδύνευσε καθώς η ποιοτική ομάδα της Χαλκίδας με μπροστάρηδες τους Γκιζόγιαννη (27(2)) και Σέττο (26(4)) μείωσαν στο καλάθι στα μέσα της 3ης περιόδου. Ευτυχώς όμως οι φωνές του κόουτς και η αφύπνιση της χιώτικης κερκίδας έπιασαν τόπο καθώς η μηχανή του ΒΑΟΛ ξαναπήρε μπροστά, ο ενθουσιασμός επανήλθε στα φυσιολογικά για εντός έδρας επίπεδα και ο αγώνας πέρασε στην ιστορία ως μια άνετη τελικά επικράτηση του ΒΑΟΛ. Πλέον ο Βούρειος έφτασε το 4-5 και στρέφει την προσοχή του στην επόμενη αγωνιστική που θα τον βρει φιλοξενούμενο του σκληροτράχηλου ΙΚΑΡΟΥ Ν. Σμύρνης στο ΣΕΦ (Κυρ. 23/12 - 15:00). Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που βοήθησε τα μέγιστα, ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά του ΒΑΟΛ που παλεύουν επάξια για την εκπροσώπιση του νησιού μας και ένα μεγάλο συγνώμη στους φίλους από την Χαλκίδα για τις κακές συνθήκες που τους προσφέραμε στο γήπεδο (χωρίς να φταίμε εμείς) με την αναστάτωση λόγω της καθυστέρησης και την έλειψη ζεστού νερού για ακόμα έναν αγώνα Γ΄ Εθνική Κατηγορίας...

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 50-35, 70-62, 95-77.

Διαιτητές: Αντωνιάδης - Νερομυλιώτης.

ΒΑΟΛ Χίου (Βούλικας - Συμιακάκης) Σαμιώτης 16, Σερέπας, Ανδρουλάκης, Σουλίκας 26(5), Φουντουλάκος 3(1), Αγγελίδης 24, Καραφαντής, Τσουρής 13(1), Κουϊμτζής 2, Τροβάς, Σουλινάρης 10, Κωνσταντινάκος 3(1).

ΑΕΕΠ ΧΑΛΚΙΔΑ (Πούλος - Μιχαήλ) Θεοδωράκος Β, Κουτσογιάννης 6, Σέττος 26(4), Θεοδωράκος Π. 3, Ξιούρας 6, Μανταλβανός, Μανιάτης 9, Γκιζόγιαννης 27(2), Λουκάς, Καραμπέκης, Γεωργουσόπουλος.