Header

banner_top

18/11 (ΑΝΔΡ) ΒΑΟΛ-ΑΡΗΣ ΘΗΒ. 88-71

Το φετινή νίκη του εντός έδρας, πέτυχε ο ΒΑΟΛ Χίου καθώς επικράτησε με 88-71 του ΑΡΗ Θήβας ύστερα από μια πολύ καλή εμφάνιση. Η ομάδα του Παντελή Βούλικα, στηριζόμενη για ακόμη μία φορά στην πιεστική της άμυνα, στο γρήγορο μπάσκετ και στην ενέργεια που έπερνε από τη χιώτικη εξέδρα, πήρε από νωρίς διψήφια διαφορά στο σκορ την οποία και διατήρησε με σχετική ευκολία μέχρι το τέλος παρά τις προσπάθειες των φιλοξενουμένων. Έτσι με το σκορ να "παίζει" μεταξύ του +8 και του +22 η μπίλια έκατσε στο +16 με τον κόουτς να χρησιμοποιεί και τους 12 αθλητές του εκ των οποίων οι 10 χρίστηκαν σκόρερς. Πολύ καλή δουλειά στον τομέα των ριμπάουντς, γρήγορος ρυθμός και υψηλά ποσοστά ευστοχίας σε δίποντα και βολές ήταν τα χαρακτηριστικά του Βούρειου που για άλλη μία αναμέτρηση αντιπαράθεσε ταχύτητα, πάθος και μαχητικότητα στο ...υψομετρικό ντεσαβαντάζ που είχε απέναντι στους Βοιοτούς. Καρέ διψήφιων σκόρερ για τους νικητές με τον Μιχάλη Σουλίκα να οδηγεί (16(1)), τον Γιάννη Σαμιώτη (14π.) να ακολουθεί και του Παναγιώτη Κωνσταντινάκο (13(3)) και Μάκη Αγγελίδη (12π.) να κλείνουν την τετράδα του χιώτικου ...πυροβολικού, την ώρα που για την ομάδα της Θήβας Γεωργούτσος (13π.), Ντέντα (12π.) και Καλεμτζάκης (11(3)) κατέγραψαν τις πιο παραγωγικές εμφανίσεις. Μ' αυτά και μ' αυτά ο ΒΑΟΛ κράτησε για 3η φορά φέτος απόρθητο το Κλειστό, έφτασε το 3-2 και πλέον στρέφει το βλέμμα του στην επόμενη αγωνιστική που θα τον βρει φιλοξενούμενο του ισχυρού ΚΑΟ Μελισσίων. Μια ανθοδέσμη εκ μέρους της πρώην ομάδας του προσέφερε ο Μιχάλης Σουλίκας στoν Γιώργο Καδηγιαννόπουλο που φόρεσε τη φανέλα του ΒΑΟΛ την περίοδο 2014 - 2015 κατακτώντας το Κύπελλο Χίου. Τον παρθενικό του πόντο σε εθνική κατηγορία πέτυχε ο Νίκος Σερέπας ενώ εξαιρετική κίνηση fair-play από τον Μάκη Αγγελίδη που έκανε σκόπιμα φάουλ στον 16χρονο Ι. Μελετίου ώστε να χριστεί και εκείνος σκόρερ στην αναμέτρηση. Αρκετός κόσμος στις κερκίδες του Κλειστού παρά τη βροχή με τον Βουλευτή κ. Νότη Μηταράκη και τον Δήμαρχο Χίου κ. Μανώλη Βουρνού να παρακολουθούν τη νικηφόρα προσπάθεια του ΒΑΟΛ. Καλή επιστροφή και καλή συνέχεια στους φίλους από τη Θήβα κι όσο για μας ...Ένα νησί - Μια ομάδα, 8 βαθμοί στο σακούλι και συνεχίζουμε δυνατά...

Τα δεκάλεπτα: 21-11, 36-24. 62-46, 88-71.

Διαιτητές: Ροδίτης - Γεράνιος.

ΒΑΟΛ Χίου (Βούλικας - Συμιακάκης) Σαμιώτης 14, Σερέπας 1, Ανδρουλάκης 6, Σουλίκας 16(1), Φουντουλάκος, Αγγελίδης 12, Καραφαντής, Τσουρής 9(1), Κουϊμτζής 8, Τροβάς 5, Σουλινάρης 4, Κωνσταντινάκος 13(3).

ΑΡΗΣ Θήβας (Ματσαγγούρας - Θεοδώρου) Γεωργούτσος 13, Μελετίου 1, Ματσαγγούρας 1, Γκόλιας 9(2), Καδηγιαννόπουλος 2, Παναγιωτίδης 7, Καλεμτζάκης 11(3), Κουμπές, Δαχρετζής 7, Ντέντα 12, Πανδής.

 Για τη συνέντευξη τύπου μετά το παιχνίδι πατήστε ΕΔΩ

Για φωτογραφικό υλικό από το παιχνίδι (ευχαριστίες στον Φωτογράφο Άγγελο Σερέπα) πατήστε ΕΔΩ