Header

banner_top

17/11 (ΕΦΗΒ) ΒΑΟΛ-ΕΝΩΣΗ 55-56

Την πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα εφήβων γνώρισε ο ΒΑΟΛ Χίου καθώς η ψυχωμένη ΕΝΩΣΗ τον νίκησε με 55-56 μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Ο Βούρειος πραγματοποιώντας κακή εμφάνιση έδωσε την ευκαιρία στη μαχητικότατη ομάδα της Λαγκάδας - Συκιάδας να μπει από νωρίς σε θέση οδηγού, να ελέγξει το ρυθμό και να αγχώσει σε βαθμό μη αναστρέψιμο τον ΒΑΟΛ. Ο Βούρειος μπήκε άσχημα στο παιχνίδι βρέθηκε πίσω ακόμη και με -12 καθώς αφενός ήταν κακός στην επίθεση και αφετέρου δεν μπορούσε να βρει αντίδοτο στον βραχύσωμο αλλά δαιμόνιο Μαυρέλο που πέτυχε τους μισούς πόντους της ομάδας του (28(4)). Παρ' όλα αυτά οι αθλητές του Παναγιώτη Καλαμάρη πάλεψαν, βελτίωσαν την εικόνα τους, πίεσαν και κατάφεραν να μειώσουν στο καλάθι μέχρι την ανάπαυλα (27-29). Στην επανάληψη ο ΒΑΟΛ πατούσε καλύτερα, ισοφάρισε και πέρασε μπροστά με 5 πόντους διαφορά δείχνοντας πως επαναφέρει την τάξη στο παιχνίδι. Στην 4η περίοδο όμως όλα εκείνα τα κακά συμπτώματα (κακές επιλογές, άγχος, αστοχία, χαμένα ριμπάουντ) έκαναν ξανά την εμφάνισή τους και σε συνδυασμό με την μέτρια ημέρα πολλών βασικών ατού αλλά και την παλικαρίσια εμφάνιση της ΕΝΩΣΗΣ φτάσαμε στο τελικό 55-56 ύστερα από τη ρώσικη ρουλέτα των βολών και τα παιχνίδια τακτικής των τελευταίων δεπτερολέπτων. Συγχαρητήρια στην ομάδα της ΕΝΩΣΗΣ για την δίκαιη επικράτησή της, έστω κι αν αγωνίστηκε μόλις με 7 παίκτες, κι όσο για τον ΒΑΟΛ, που συνεχίζει, ας μην το ξενχνάμε να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος, η σημερινή ήττα ας γίνει μάθημα και με δουλειά, προπόνηση και αυτοκριτική να την αφήσει πίσω ώστε να προσπαθήσει με καθαρό μυαλό για καλύτερες εμφανίσεις και θετικότερα αποτελέσματα.

Διαιτητές: Λουκαράκης - Ντάτης.

Τα δεκάλεπτα: 12-23, 27-29, 37-41, 55-56.

ΒΑΟΛ Χίου (Καλαμάρης) Αναστασάκης, Μαμουνής 7(1), Λίνας 2, Αγγελής 11(1), Σερέπας 14, Πούλος, Συριώδης, Βούλικας, Αντωνακάκης, Χριστοβασίλης 13, Χονδρέλλης 2, Τσαγρής 6.

ΕΝΩΣΗ Λαγκάδας - Συκιάδας (Φουντουλάκος) Βούμβας, Στουπάκης 2, Αποστολίδης 4, Μαυρέλος 28(4), Γιαννόπαπας 6, Πότσης 2, Σπετσιώτης 13.