Header

banner_top

11/11 (ΑΝΔΡ) ΕΦΑΟΖ-ΒΑΟΛ 81-79

Κρίμα, κρίμα, κρίμα. Μεγάλη ευκαιρία για μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη έχασε ο ΒΑΟΛ Χίου καθώς ηττήθηκε με 81-79 από τον ισχυρό ΕΦΑΟΖ στο παλώμενο από τη χιώτικη κερκίδα Κλειστό του Ζωγράφου. Η ομάδα του Παντελή Βούλικα πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες εκτός έδρας εμφανίσεις της κατάφερε να επιστρέψει από το -18 στα μέσα της 3ης περιόδου και να μπεί μπροστά με +2 δύο λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Κι όλα αυτά με τον Βούρειο να έχει συμπληρώσει 4 ομαδικά από το 42ο δευτερόλεπτο της επανάληψης (!), να έχει με 4 προσωπικά φάουλ από νωρίς Κουϊμτζή, Αγγελίδη, Σουλινάρη, Τσουρή και Σουλίκα, να βλέπει αθλητή του να χρεώνεται με αντιαθλητικό σε κλέψιμο από μπροστά και πολλά άλλα... Παρόλα αυτά η ομάδα της Χίου κατέθεσε ψυχή και πάθος και πάλεψε παλικαρίσια μέχρι το τέλος και έχασε τη νίκη πραγματικά στις λεπτομέρειες και πραγματικά στην τελευταία επίθεση, καθώς δέχθηκε το καθοριστικό δίποντο που διαμόρφωσε το τελικό 81-79 δύο δευτερόλεπτα πριν την κόρνα της λήξης και αφού γλύστρισε ο εκ των κορυφαίων και σήμερα Βαγγέλης Τσουρής. Ακόμα κι έτσι ο Μιχάλης Σουλίκας επιχείρησε τρίποντο από την άμυνα του ΒΑΟΛ με την μπάλα να κτυπά στο στεφάνι, τον ΕΦΑΟΖ να κερδίζει τον αγώνα και τον Βούρειο το χειροκρότημα, τα συγχαρητήρια των αντιπάλων και κυρίως την αυτοπεποίθηση πως με τέτοιες εμφανίσεις η εκτός έδρας νίκη δεν είναι μακριά. Ο Μάκης Αγγελίδης με 20π. οδήγησε επιθετικά τον Βούρειο, με τον ακούραστο Βαγγέλη Τσουρή να ακολουθεί (15(4)) και του πολύπλευρους Μιχάλη Σουλίκα (9(1)) και Κώστα Κουϊμτζή (9π.) να κλείνουν το καρέ των σκόρερ, σε μια αναμέτρηση που πραγματικά δύσκολα βρίσκεις κάποιον να έχει υστερήσει από τους φιλοξενούμενους. Από τους νικητές καλύτερος ο Δρίβας (16(2)) και ο θηριώδης Οκεκουόγιεν με 14. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη χιώτικη κερκίδα που έκανε ...παρέλαση στου Ζωγράφου αλλά και στον ...Λιθομονούση Γιάννη Σφακιανούδη (μέλος του ΔΣ στον ΕΦΑΟΖ) για τη φιλοξενία. Πλέον από το παιχνίδι φέρνουμε στη Χίο την ενέργεια, το πάθος και την ...παράσταση νίκης και δίνουμε ραντεβού στο Κλειστό την Κυριακή 18/11, στις 16:00 για το μεγάλο παιχνίδι ΒΑΟΛ Χίου - ΑΡΗΣ Θήβας όπου πρέπει να ξαναγίνουμε Ένα νησί - Μια ομάδα ώστε η προσπάθεια του εκπροσώπου στη Γ΄ εθνική της εορτάζουσας σήμερα Χίου, να έχει τη συνέχεια που του αξίζει. Μπράβο σας παιδιά καλή επιστροφή...

Διαιτητές: Μακρόπουλος - Μπακατέα.

Τα δεκάλεπτα: 26-21, 52-43, 64-61, 81-79.

ΕΦΑΟ Ζωγράφου (Ζήβας - Αποστολόπουλος) Παλάντζας 13(2), Γκόντγουιν, Πρόγκα, Ζαρμακούπης 11(1), Δρίβας 16(2), Παπαφωτίου, Σπανός 11(1), Κανελλόπουλος 7(1), Βαρνάβας 4, Οκεκουόγιεν 14, Ιμαριαγκίμπε, Δήμου 5.

ΒΑΟΛ Χίου (Βούλικας - Συμιακάκης) Φουντουλάκος, Σερέπας, Ανδρουλάκης 5(1), Σουλίκας 9(1), Σαμιώτης 5, Αγγελίδης 20, Καραφαντής, Τσουρής 15(4), Κουϊμτζής 9, Τροβάς 6(1), Σουλινάρης 2, Κωνσταντινάκος 8(2).