Header

banner_top

04/11 (ΑΝΔΡ) ΒΑΟΛ-ΚΑΛ. ΡΟΔΟΥ 75-67

VAKITH

Σπουδαίας σημασίας νίκη για την ομάδα ανδρών του ΒΑΟΛ Χίου, καθώς υπέταξε με 75-67 στο κατάμεστο Κλειστό την ισχυρή ΚΑΛΛΙΘΕΑ Ρόδου, φθάνοντας στην 3η αγωνιστική της Γ΄ Εθνικής τις 2 νίκες ενεργητικό (και οι 2 στην έδρα του). Η ομάδα του Παντελή Βούλικα κατέγραψε ένα απόλυτο Α΄ ημίχρονο (75-67) στο οποίο κυριάρχησε έχοντας ζηλευτό επιθετικό πλουραλισμό (μέχρι την ανάπαυλα είχαν σκοράρει και οι 10 (!) αθλητές που χρησιμοποίησαν οι γηπεδούχοι) φθάνονοντας δίκαια στη νίκη, παρά την πτώση στο γ΄ δεκάλεπτο (12-21 το επιμέρους σκορ). Έτσι παρά το ότι ο Βούρειος έπαιξε με τη φωτιά, κάνοντας το +16 μόλις +3 στην 4η περίοδο, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και με τη βοήθεια του χιώτικου φίλαθλου κοινού, ξαναπέιρε καθαρή διαφορά ...καπαρώνοντας το υπερπολύτιμο ροζ φύλλο αγώνα. Η πιεστική άμυνα, ο έλεγχος των ριμπάουντ (αν και εμφανώς πιο κοντή ομάδα) και οι πολλές επιθετικές λύσεις ήταν τα στοιχεία που έφεραν τη 2η νίκη στο χιώτικο στρατόπεδο απέναντι σε μια ομάδα που παρά την κούραση του ταξιδιού υπήρξε ιδιαίτερα αξιόμαχη και δίκαια πήρε το χειροκρότημα στο φινάλε του αγώνα. Οι Τάσος Τροβάς (14(1)), Βαγγέλης Τσουρής (13(2)) και Μάκης Αγγελίδης (13π.) οδήγησαν επιθετικά τον Βούρειο την ώρα που οι Ροδίτες είχαν κορυφαίους τους Παρδακά (23(2)) και Παναγιωταράκο (11(2)). Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο της Χίου για τη μεγάλη σημερινή βοήθειά του και ένα μεγάλο μπράβο στον κόουτς, στους συνεργάτες και στους αθλητές του που μας κάνουν περήφανους για τον εκπρόσωπό μας στη Γ΄ Εθνική για 2η συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο. Καλή συνέχεια στους φίλους από τη Ρόδο και ιδιαίτερα στον χιακής καταγωγής (εκ Καλλιμασιάς) Πρόεδρο της ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ κ. Θανάση Σταμούλη και πλέον στρέφουμε την προσοχή μας στην επόμενη αγωνιστική που θα μας βρει στο Ζωγράφου με αντίπαλο τον ΕΦΑΟΖ. Μέχρι τότε ένα νησί - μια ομάδα και συγχαρητήρια σε όλους...

Διαιτητές: Τεφτίκης - Μαρτινάκος

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 40-25, 52-46, 75-67.

ΒΑΟΛ Χίου (Βούλικας - Συμιακάκης) Σαμιώτης 7(1), Κουτσαντωνάκης, Ανδρουλάκης 4, Σουλίκας 4(1), Φουντουλάκος, Αγγελίδης 13, Καραφαντής 3(1), Τσουρής 13(2), Κουϊμτζής 5, Τροβάς 14(1), Σουλινάρης 6, Κωνσταντινάκος 6(2).

ΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ Ρόδου (Μπίλιας) Χατζηγεωγρίου, Ματσαμάς 2, Τσακίρης, Παναγιωταράκος 11(2), Γυφτάκης 6(2), Μπιλλιάς 3, Παρδακάς 23(2), Λιβησιανός, Μήτσης, Σκορδάλης 8(2), Εκινέ 5, Κανύχης 9.