Header

banner_top

25/10 ...ΑIR SOULIKAS ΓΙΑ ΤΟΡ-5

http://www.vaolchios.gr/images/roster_vaol/men2017_2018/soulikas.JPG

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη... Στην καλύτερη 5άδα της 2ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής κατά το basketa.gr φιγουράρει το όνομα του Μιχάλη Σουλίκα μετά την εντυπωσιακή εμφάνισή του στη νίκη του ΒΑΟΛ επί του ΚΟΡΩΠΙΟΥ την περασμένη Κυριακή με 81-72. Ο Μιχάλης πέτυχε 28π. με 5 τρ. (από λάθος έχουν καταγραφεί 27 το Φύλλο αγώνα είναι ξεκάθαρο) ώντας ο κορυφαίος στην αναμέτρηση. Ο 23χρονος playmaker του Βούρειου, που είναι γέννημα θρέμα του ΒΑΟΛ Χίου, έδειξε με την απόδοσή του πως όταν ασχολείται μόνο με το αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού μπορεί να καταγράψει μια καταπληκτική πορεία σε εθνικό επίπεδο πράγμα που του αξίζει πέρα ως πέρα. Χίλια μπράβο Μάκη είμαστε περήφανοι για το παιδί μας και περιμένουμε την ίδια συνέχεια μιας που μπορείς και τώρα πλέον το ξέρεις...

Η ανάρτηση του Basketa.gr:

2ος όμιλος

1) Αλέξης Πετράκης (ΟΦΗ)

Γύρισε στον ΟΦΗ, για να υπηρετήσει επίσης το μεγάλο όραμα της επανόδου του, και από τον πρώτο κιόλας καιρό είναι καθοριστικός. Αυτό δείχνουν οι 21 πόντοι, με τρία τρίποντα και άρτια οργάνωση του παιχνιδιού της ομάδας του, για να αποδράσει από τη Θήβα χάρη και στις ηγετικές του πρωτοβουλίες. Ο Αλέξης Πετράκης, άλλωστε, γνωρίζει πολύ καλά τι θέλει ο Βασίλης Ράλλης από τον ίδιο.

2) Μιχάλης Σουλίκας (ΒΑΟΛ Χίου)

Έκανε… το παιχνίδι της ζωής του, για να κρατήσει την έδρα του ο ΒΑΟΛ κόντρα στο Κορωπί. Η νίκη αυτή μπορεί να σημαίνει πολλά για τη συνέχεια και είχε και τη δική του «σφραγίδα», με τον ίδιο να φτάνει τους 27 πόντους με πέντε τρίποντα, όντας ασταμάτητος. Ο Μιχάλης Σουλίκας μπήκε… με φόρα σε αυτή τη σεζόν και μοιάζει έτοιμος να αναλάβει την εκ νέου εκ του ασφαλούς καθοδήγηση των νησιωτών, που έχουν δύσκολο έργο μπροστά τους.

3) Γιώργος Τσίρος (Αργοναύτης Τριγλίας Ραφήνας)

Ο αγαπημένος της εξέδρας γύρισε από την Αγγλία, για να στηρίξει την προσπάθεια της επανακαθιέρωσης στις εθνικές κατηγορίες. Έκανε ξανά ηχηρή την παρουσία του, «παγώνοντας» την Χαλκίδα και την φιλόδοξη ΑΕΕΠ με 16 πόντους και ένα τρίποντο, αποδεικνύοντας πως η διοίκηση είχε δίκιο να τον προσθέσει το καλοκαίρι, ως τελευταία «πινελιά» στο ρόστερ του Γιώργου Γιαννακόπουλου. Το σύνολο αυτό, βέβαια, φαίνεται πως κάθε εβδομάδα θα έχει διαφορετικούς ήρωες και αυτή την φορά ήταν ο Γιώργος Τσίρος.

4) Νίκος Κανύχης (Καλλιθέα)

Ήταν εξαιρετικός και, μαζί με τον Σκορδάλη, αποτέλεσαν τους ηγέτες για τη μεγάλη νίκη της Καλλιθέας, σε μια δύσκολη συνθήκη κόντρα στην ΚΑΠ. Παρότι ο έτερος πρωταγωνιστής σημείωσε περισσότερους κρίσιμους πόντους στο φινάλε, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στη συνέπεια που έδειξε ο 21χρονος ψηλός, κάνοντας τρομερή δουλειά και έχοντας αξιοσημείωτη διάρκεια στην απόδοσή του. Αυτή η σεζόν μπορεί να είναι και η «έκρηξη» για τον Νίκο Κανύχη.

5) Δημήτρης Γιανναλέτσος (Ερμής Σχηματαρίου)

Ένας από τους πιο ποιοτικούς σέντερ της κατηγορίας ήρθε στο Σχηματάρι, για να βοηθήσει τον Ερμή να κάνει ένα «βήμα» παραπάνω σε σύγκριση με την εξαιρετική του περσινή πορεία. Δεν ήταν ο πρώτος σκόρερ, αλλά η συνεισφορά του ήταν καταλυτική σε κρίσιμα σημεία στο παιχνίδι με τον ΕΦΑΟΖ, δίνοντας λύσεις επιθετικά με 10 πόντους και κερδίζοντας πάρα πολλές «μάχες» στις δύο ρακέτες. Η εμφάνιση του Δημήτρη Γιανναλέτσου ήταν πλήρης και έδωσε το δικό της στίγμα.

Προπονητής: Πάνος Παναγιωταράκος (Καλλιθέα)

Από την φόρμα του αθλητή… μέσα σε λίγες μέρες φόρεσε αυτή του προπονητή! Και όχι μόνο κατάφερε να προετοιμάσει την ομάδα του για ένα παιχνίδι με ομάδα κορυφής, ύστερα από μια… 30άρα στο κεφάλι από τον ΟΦΗ, αλλά της έδωσε την απαραίτητη έμπνευση, για να μην φοβηθεί την αντίπαλό της και να κυριαρχήσει εναντίον της, ενώ ακόμη και στην ανατροπή της ΚΑΠ στην τελευταία περίοδο, έδειξε μια τρομερή ωριμότητα, για να ξαναπάρει τα ηνία. Ο τρόπος που χειρίστηκε το ματς ο 44χρονος Πάνος Παναγιωταράκος το ματς, που πολλές φορές φαινόταν πως ήθελε να εισβάλει στο παρκέ να βοηθήσει, ήταν πραγματικά αξιοθαύμαστος.

soulikas211018a soulikas211018b