Header

banner_top

21/10 (ΑΝΔΡ) ΒΑΟΛ-ΚΟΡΩΠΙ 81-72

Σαν να μην πέρασε μια μέρα... ο ΒΑΟΛ Χίου εκμεταλεύθηκε στο έπακρο την έδρα του και πήρε δίκαιη και σπουδαία νίκη επί του ισχυρού ΚΟΡΩΠΙΟΥ με 81-72. Σε μια αναμέτρηση με διακυμάνσεις, αγωνία, δύναμη, θέαμα και συγκινήσεις ο Βούρειος ψυχωμένος και παθιασμένος έστειλε μήνυμα πως και φέτος, όσο είμαστε ένα νησί - μια ομάδα η Χίος θα είναι "αφιλοξενη" έδρα. Η ομάδα του Παντελή Βούλικα μπήκε καλύτερα στον αγώνα και στηριζόμενη στο ...τρίπτυχο πίεση - πίεση - πίεση πήρε γρήγορα διψήφια διαφορά πόντων (20-08 και 22-10). Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι βρήκαν να πατήματά τους και μέχρι το ημίχρονο (37-39) πήραν κεφάλι παγώνοντας πρόσκαιρα το Κλειστό. Στην επανάληψη το ΚΟΡΩΠΙ ανέβασε κι άλλο τη διαφορά (-8 το ζενίθ της στην 3η περίοδο) αλλά στη συνέχεια με τον κόσμο να μπαίνει στο παιχνίδι, τον ΒΑΟΛ να βγάζει ζωντάνια και ενθουσιασμό και κυρίως με τον Μιχάλη Σουλίκα να στήνει το δικό του πανηγύρι (28(5)) το γήπεδο έγινε ...κατηφορικό και η διαφορά εκτινάχθηκε στο +13 για να φτάσουμε στο τελικό 81-72 μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα. Το ΧΙΟΣ στην κερκίδα ξανακούστηκε δυνατά, ο ΒΑΟΛ πήρε το πολύτιμο δίποντο και κυρίως διεμήνυσε στο χιώτικο κοινό πως και φέτος αξίζει να συμπαρασταθεί στην προσπάθειά του για αξιοπρεπή εκπροσώπιση του μπάσκετ του νησιού μας σε εθνικό επίπεδο. Πέρα από τον σεληνιασμένο Σουλίκα ο ακούραστος Βαγγέλης Τσουρής (12(1)) και ο υπερταχύς Γιάννης Σαμιώτης (11(1)) οδήγησαν επιθετικά τους νικητές χωρίς πραγματικά να υστερήσει κανένα από τα 11 παλικάρια που χρησιμοποίησε ο Παντελή Βούλικας. Από το ΚΟΡΩΠΙ που κατέθεσε κατά διαστήματα δείγματα της δυναμικής του ξεχώρισαν οι Καραδολάνης (20(1)) και Αγορής (14(1)). Καλή συνέχεια στους φίλους από το Κορωπί, πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και το προπονητικό τιμ του ΒΑΟΛ Χίου που νίκησαν άγχος και ...Κασάνδρες και φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υπέροχο κόσμο της Χίου που έκλεισε τα αυτιά του στα παπαγαλάκια (τελικά δεν φάγαμε εικοσάρα;) ήρθε να συμπαρασταθεί στον περήφανο εκπρόσωπό του στη Γ΄ Εθνική που παλεύει κόντρα σε ...θεούς και δαίμονες για να επιβιώσει και να μπορέσει να προσφέρει στη Χίο το μπάσκετ που της αξίζει. Ένα νησί - μια ομάδα και δεν φοβόμαστε τίποτα και κανέναν...

Διαιτητές: Μαριγλή - Ροδίτης

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 37-39, 60-56, 81-72.

ΒΑΟΛ Χίου (Βούλικας - Συμιακάκης) Σαμιώτης 11(1), Σερέπας, Ανδρουλάκης 5(1), Σουλίκας 28(5), Κουτσαντωνάκης, Αγγελίδης 8, Φουντουλάκος, Τσουρής 12(1), Κουϊμτζής, Τροβάς 7(1), Σουλινάρης 2, Κωνσταντινάκος 8(2).

ΓΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ (Χατζηπανηγύρης - Μέντζας) Καμαρίνος 14(1), Τζαγισβίλι, Αγορής 17(3), Καραδολάνης 20(1), Μερκούρης 2, Παπαδημητρίου 2, Κατουφάς 9(1), Σβορώνος 8(2).