Header

banner_top

20/10 (ΓΥΝ) ΒΑΟΛ-ΦΟΒ 47-34

Ποδαρικό με το δεξί για την πολλάκις πρωταθλήτρια Χίου ομάδα Γυναικών του ΒΑΟΛ Χίου, καθώς το βράδυ του Σαββάτου επικράτησε του ΦΟΒ με 47-34 στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Γιάννη Σαμιώτη πήρε τη σημαντική αυτή νίκη καθώς ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της στην επανάληψη και κατάφερε όχι μόνο να ανατρέψει το εις βάρος της -11 της 2ης περιόδου (09-20) αλλά να πάρει και μια καθαρή διαφορά (+13) που πιστοποιεί τη δίκαιη επικράτηση της, αλλά και της δίνει σημαντικό ψυχολογικό αβαντάζ εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. Ο Βούρειος παρά το καλό του ξεκίνημα βρέθηκε γρήγορα πίσω στο σκορ και κατάφερε να "μαζέψει" τη διαφορά και να πάει στα αποδυτήρια υπολοιπόμενος με -3 (20-23), με την αρχηγό Θάλεια Ψώρρα (16π.) να πετυχαίνει τους 14 από τους πόντους του ΒΑΟΛ στο πρώτο μισό, στην επανεμφάνισή της μετά από σχεδόν 2 χρόνια απουσία ελέω ...Δημήτρη. Στην επανάληψη και αφού η Μαρία Μονογιούδη (4π.) είχε στήσει πάρτυ στις 2 ρακέτες μαζεύοντας άπειρα ριμπάουντ, τα "τρακαρισμένα" κορίτσια του ΒΑΟΛ πήραν μπροστά και παίρνοντας ΚΟΥΡάγιο από την Καλλιόπη Γρηγοριάδου (10(2)) και τις αφυπνισμένες Αγγελική Βούλγαρη (8π.), Άννα Ζαννάρα (5π.) και Μαρία Δάφνου (4π.) πήραν τη νίκη και τη διαφορά κι έδειξαν πως μέχρι τις επόμενες υποχρεώσεις του, το σύνολο του ΒΑΟΛ Χίου θα είναι έτοιμο ώστε να παλέψει για επιτυχίες ανάλογες της ιστορίας του που έχει στο παλμαρέ της 1 άνοδο στην Α2 Εθνική, 2 πρωταθλήματα Αιγαίου, 15 τοπικά πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο Χίου και πλήθος άλλων διακρίσεων. Συγχαρητήρια στα κορίτσια και των 2 ομάδων για τον συναρπαστικό αγώνα που προσέφεραν στους θεατές που κετέκλυσαν το Βούρειο και φυσικά πολλά μπράβο σε όλο το Team του ΒΑΟΛ Χίου για το καλό ξεκίνημα. Παρούσα στις κερκίδες ισχυρή αντιπροσωπεία από την ομάδα ανδρών του ΒΑΟΛ Χίου που την Κυριακή το απόγευμα (στις 17:00) δίνει σημαντικό αγώνα υποδεχόμενη το ΚΟΡΩΠΙ για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Ανδρών.

Διαιτητές: Κοντίλης - Συμιακάκης.

Τα δεκάλεπτα: 09-16, 20-23, 29-28, 47-34.

ΒΑΟΛ Χίου (Σαμιώτης) Ψώρρα 16, Σουλίκα, Ζαννάρα 5, Βουδούρη, Βούλγαρη 8, Γρηγοριάδου 10(2), Φόρου, Ατσαβέ, Δάφνου 4, Κουκουνά, Χαρίτου - Φραγκάκη, Μονογιούδη 4.

ΦΟ Βροντάδου (Αμέντας) Οικονόμου Α. 7, Σπάρταλη, Μαργαρίτη 3(1), Κατσάλα 4, Βολίκα, Ξενοκώστα 7, Μπατή 7(1), Καραμανή, Οικονόμου Θ., Μαρκίς 4, Λιβανού 2, Μπακλή.