Header

banner_top

13/10 (ΕΦΗΒ) ΙΩΝΕΣ-ΒΑΟΛ 63-68 παρ.

Πολύ σπουδαία εκτός έδρας νίκη στην παράταση (63-68) επί των ΙΩΝΩΝ, για την ομάδα εφήβων (2001+) του ΒΑΟΛ Χίου, η οποία έκανε το 2 στα 2 μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι με συνεχόμενες ανατροπές και αγωνιώδη εξέλιξη. Η ομάδα του Παναγιώτη Καλαμάρη μπήκε καλύτερα στον αγώνα (05-10) με τους γηπεδούχους να απαντούν άμεσα και να κλείνουν το 1ο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 20-18. Στη συνέχεια η παραγωγικότητα των 2 μονομάχων έπεσε με την άμυνα και τις πολύ δυνατές μονομαχίες να έχουν τον πρώτο λόγο και τον Βούρειο να πηγαίνει στα αποδυτήρια με βραχεία κεφαλή (28-29). Στην επανάληψη οι ΙΩΝΕΣ μπήκαν καλύτερα, έλεγξαν τα ριμπάουντ και πήραν τα ηνία χωρίς πάντως η διαφορά να ανοίξει περισσότερο από τους . Στην καθοριστική 4η περίοδο ο αγώνας απέκτησε άγρια ομορφιά με τις εναλλαγές στο προβάδισμα να είναι συνεχόμενες και τους πολλούς θεατές που βρέθηκαν στις κερκίδες του Κλειστού να παρακολουθούν μια αναμέτρηση ακατάλληλη για καρδιακούς. Στο τελευταίο δίλεπτο ο ΙΩΝΕΣ ξαναπήραν το προβάδισμα και έδειξαν να έχουν το πάνω χέρι, με τον Βούρειο να μην τα παρατά και να ισοφαρίζει με τον κορυφαίο του σήμερα Κώστα Σερέπα (32(5)) ο οποίος ευστόχησε σε 3 στις 3 βολές σε νεκρό χρόνο γράφοντας το 56-56 και οδηγώντας τον αγώνα στο έξτρα πεντάλεπτο. Στην παράταση ο Βούρειος με καλύτερη ψυχολογία πέτυχε καίρια καλάθια, επικράτησε με επί μέρους 07-12 και πανηγύρισε το σπουδαίο διπλό και το +5 που μπορεί να φανεί υπερπολύτιμο για τη συνέχεια. Πέρα από τον Κώστα Σερέπα, καθοριστική συμμετοχή στη νίκη είχαν και οι 10 αθλητές που χρησιμοποίησε ο Παναγιώτης Καλαμάρης με τους Γιώργηδες (Χριστοβασίλης (9(1)), Πούλος 9π.) να ακολουθούν σε παραγωγικότητα και όλα τα υπόλοιπα παιδιά να προσθέτουν το λιθαράκι τους. Ειδική μνεία για τον αγωνιζόμενο με πυρετό Στέλιο Μαμουνή (5(1)) που προσέθεσε ενέργεια στην άμυνα και καθοριστικούς πόντους στην παράταση, ενώ σημαντική παρουσία είχαν οι Γιώργος Χονδρέλης (6π.) και Αντώνης Τσουκάρης (5π.). Πολλές χαμένες βολές και για τις δύο ομάδες (13/26 για τους ΙΩΝΕΣ και 15/29 για τον ΒΑΟΛ στα 24 φάουλ που καταλογίστηκαν σε κάθε πλευρά) και πολλές πολύ δυνατές μονομαχίες αλλά πάντα σε αθλητικά πλαίσια. Πραγματικά συγχαρητήρια και στις 2 ομάδες για τον καταπληκτικό αγώνα που προσέφεραν και καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα που βρίσκεται μόλις στη 2η αγωνιστική και έχει ακόμα πολύ και δύσκολο δρόμο... Εξαιρετικά αφιερωμένη η σημερινή νίκη από τους αθλητές του τμήματος εφήβων στον έφορό τους Νίκο Ντούλη που βρέθηκε στην κερκίδα μετά από μακρόχρονη απουσία για λόγους υγείας και πλέον, άμεσα, αναλαμβάνει ξανά τα καθήκοντά του.

Διαιτητές: Κοντίλης - Συμιακάκης

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 28-29, 48-46, 56-56 (κανονική διάρκεια) 63-68 (παράταση).

ΙΩΝΕΣ (Λαγός) Μισαηλίδης, Φρεζούλης, Καρατζάνος 15, Στουπάς 9(1), Ψαρρός 2, Στακιάς 8(1), Σκουφάρας 10, Σεραφείμ 1, Σουσούρης 4, Πρέντι, Τσιακαλής, Ντίμπρα 14(1).

ΒΑΟΛ Χίου (Καλαμάρης) Αναστασάκης, Μαμουνής 5(1), Λίνας, Αγγελής 2, Σερέπας 32(5), Πούλος 9, Τσαγρής, Βούλικας, Αντωνακάκης, Χριστοβασίλης 9(1), Χονδρέλης 6, Τσουκάρης 5.