Header

banner_top

27/09 (ΠΑΙΔ) ΒΑΟΛ-ΙΩΝΕΣ 40-72

Την ήττα, με σκορ 40-72 από τους ΙΩΝΕΣ, γνώρισε η ομάδα παίδων (2003+) του ΒΑΟΛ Χίου στο ξεκίνημα των φετινών αγωνιστικών υποχρεώσεών της. Η ομάδα του Παναγιώτη Καλαμάρη στάθηκε πολύ καλά στον αγώνα και παρά την πολύ δυνατή άμυνα των φιλοξενουμένων και τον κατά πολύ μικρότερο μέσο όρο ηλικίας (αγωνίστηκε με 4 παίδες και 7 παμπαίδες) κατάφερε να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Άλλωστε η τελική μεγάλη διαφορά διαμορφώθηκε ουσιαστικά στο τελευταίο δεκάλεπτο (06-27) όταν ο ΒΑΟΛ, πέρα από την κούραση, έχασε τόσο τον οργανωτή του Γιάννη Αναστασάκη από τραυματισμό, όσο και τους 2 πρώτους σκόρερ του Γιώργο Πούλο (26(1)) και Κωνσταντίνο Βούλικα (6π.) από φάουλ. Στο πρώτο ημίχρονο παρά την εμφανή σωματομετρική διαφορά των 2 αντιπάλων ο αγώνας ήταν ντέρμπι με τον Βούρειο να προηγείται στην μεγαλύτερη διάρκειά του. Ένα δίλεπτο ολιγορίας στο τέλος του 2ου δεκάλεπτου έδωσε την ευκαιρία στους ΙΩΝΕΣ να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 22-27. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι πάτησαν καλύτερα στο παρκέ και έχοντας περισσότερες επιλογές διεύρυναν το προβάδισμά τους στο 34-45 με τη λήξη της 3ης περιόδου για να φτάσουμε στο τελευταίο δεκάλεπτο με το άνοιγμα της ψαλίδας του σκορ συνεπεία των λόγων που αναφέραμε παραπάνω. Σε γενικές γραμμές οι ΙΩΝΕΣ επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί και έφτασαν δίκαια στην επικράτηση, από την άλλη όμως τα πιτσιρίκια του ΒΑΟΛ, παρά τις σημαντικές απουσίες τους, έδειξαν πως μπορούν να σταθούν με αξιώσεις στο απαιτητικό πρωτάθλημα και πως με δουλειά και συνέπεια το μέλλον θα είναι ανάλογο του πρόσφατου λαμπρού παρελθόντος των περυσινών πρωταθλητών στην κατηγορία παμπαίδων. Συγχαρητήρια στους ΙΩΝΕΣ για τη νίκη τους και καλή συνέχεια σε όλα τα παιδιά...

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 22-27, 34-45, 40-72.

Διαιτητές: Αναστασάκης - Φλωράδης.

ΒΑΟΛ Χίου (Καλαμάρης) Αναστασάκης 3, Μανδηλαράς, Ναλμπάντης, Αγγελής, Μανδρόχαλος, Πούλος 26(1), Χατζηλάμπρου, Βούλικας 6, Γκλώτσος 1, Σπάρταλης 3(1), Σταματίου 1.

ΙΩΝΕΣ (Λαγός) Γεόμελος 2, Κόλυβας 1, Καρατζάνος 26, Πατελίδας 2, Κουφοπαντελής, Σεραφείμ 9, Σουσούρης 8, Μανές 2, Καββάδας, Ντίμπρα, Στακιάς 22.