Header

banner_top

25/06 ...ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ένας χρόνος ακριβώς, συμπληρώνεται σήμερα (25/6) από το ...έπος του Εσπέρου και το αήττητο πέρασμα του ΒΑΟΛ Χίου από τα περυσινά μπαράζ, που οδήγησαν στην πανηγυρική άνοδο του Βούρειου στη Γ΄ Εθνική και την ιστορική παραμονή των πρωταθλητών Αιγαίου, με 11 νίκες, στον 2ο Όμιλο της μεγάλης κατηγορίας, άθλο πρωτοφανή για τα χιώτικα μπασκετικά δεδομένα. Αντί άλλης εισαγωγής παραθέτουμε αυτούσια λοιπόν την ανάρτηση του vaolchios.gr αμέσως μετά τη νίκη επί της ΑΕ Καλλιθέας Ρόδου που σφράγισε την άνοδο του ΒΑΟΛ Χίου για 3η φορά (και φαρμακερή) στη Γ΄ Εθνική...

1617anodos

Στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία Ανδρών θα αγωνίζεται την περίοδο 2017 – 2018 ο ΒΑΟΛ Χίου, μετά την επικράτησή του με 58-69 επί της ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Ρόδου. Τα παλικάρια του Παντελή Βούλικα κάνοντας ένα από τα πιο ώριμα και μυαλωμένα παιχνίδια τους αιφνιδίασαν το μεγάλο φαβορί των αγώνων και επέβαλαν πλήρως το ρυθμό τους από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Με προσήλωση στο αγωνιστικό πλάνο, ενέργεια, πάθος και πανέξυπνο παιχνίδι εγκλώβισαν τα επιθετικά ατού των Ροδιτών, άσκησαν περιφερειακή πίεση εξισοροπώντας το μειονέκτημα του ύψους και του όγκου εντός ρακέτας, και με ψυχωμένα καλάθια πήραν πανάξια τη νίκη – άνοδο. Ο αρχιτέκτονας των επιτυχιών του Βούρειου Παντελής Βούλικας έστησε με μαεστρία τους νταμπλούχους Χίου και οδήγησε την …3η ομάδα του Α΄ Γύρου της ΤΕ Χίου  στην κορυφή του Αιγαίου, στο …τρέμπλ (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Άνοδος) και στα σαλόνια της Γ΄ Εθνικής. Χαρακτηριστικό του απόλυτου ελέγχου του ρυθμού του αγώνα το γεγονός ότι ο ΒΑΟΛ δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα παρά μόνο μία φορά που οι Ροδίτες ισοφάρισαν στιγμιαία στις αρχές της 4ης περιόδου. Με τη διαφορά  σταθερά από 4 – 8 πόντους (+13 το ζενίθ της) ο Βούρειος ήταν το αφεντικό του ματς και κόντρα στα προγνωστικά πήρε πανάξια την άνοδο. Tι κι αν οι Πρωταθλητές Ρόδου είχαν, πέρα από τα άλλα όπλα τους και τον θηριώδη Βασίλη Εκινέ στο ρόστερ τους για πρώτη φορά στα μπαράζ, η γαλανόλευκη αποδείχτηκε πολύ βαριά για να χάσει… Το μυαλωμένο παιχνίδι του Μανώλη Χατζηλάμπρου (18(2)), οι φονικοί πόντοι του Παναγιώτη Κωνσταντινάκου (17(3)) και το πάθος του ταύρου Μιχάλη Σουλίκα (10(2)) υπήρξαν οι πυλώνες της νίκης. Από κοντά ο δαιμόνιος Χρήστος Ανδρουλάκης (9(2)), ο αρχοντικός Κώστας Νακόπουλος (9π.), ο δυναμικός Γιώργος Κέλογλου (3π.), ο οργανωτής Λέκκας Τσιριγώτης (3π.) και ο εξολοθρευτής Τάσος Τροβάς που κράτησε τον αρχισκόρερ των Ροδιτών Γιάννη Σκορδάλη στους 11π. Αυτοί μαζί με τους Παναγιώτη Καλαμάρη και Νίκο Λύτρα είναι οι 10 των Παντελή Βούλικα και Πέτρου Συμιακάκη που έγραψαν το όνομά τους στη λίστα των πρωταθλητών Αιγαίου όπου ο ΒΑΟΛ Χίου θα δει το όνομά του για 3η φορά μετά το έπος του 2006 και του 2013. Ο ΒΑΟΛ Χίου, ανεξάρτητα από το Κυριακάτικο αγώνα με τον ΙΚΑΡΟ (12:00) είναι ο κυριάρχος του Αιγαίου και ο εκπρόσωπός τους στη Γ΄ Εθνική για 3η φορά τα τελευταία 11 χρόνια. Πλέον το «Χίος» που βροντοφώναξαν τα παλικάρια του Βούρειου μπροστά στη …φλεγόμενη κερκίδα των Χιωτών που μετέτρεψαν το Κλειστό του ΕΣΠΕΡΟΥ σε …Βούρειο, θα ακούγεται ξανά στα γήπεδα της Ελλάδας. Αρκεί τη συγκυρία να την εκμεταλλευτεί το χιώτικο μπάσκετ και να καμαρώσει την ομάδα που του αρμόζει στη μεγάλη κατηγορία… Παντελή, Πέτρο, Μανώλη, Μιχάλη και σε όλους τους άλλους μάγκες με τα γαλανόλευκα σας ευχαριστούμε που πάτε ό,τι αγαπάμε ψηλότερα και σας αγαπάμε που για μια ακόμη φορά  όλη η Ελλάδα θα (ξανά)μάθει αυτά τα 4 γράμματα που τιμάτε… ΒΑΟΛ ΧΙΟΣ και τα καλύτερα έρχονται… ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΓΚΕΣ !!!

 

Διαιτητές: Πολυχρόνης - Λύρας

Δεκάλεπτα: 18-24, 35-42, 43-50, 58-69
ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΡΟΔΟΥ: (Μπίλιας): Δεληγιάννης, Βασιλειάδης, Κούρος Π. 3, Γυφτάκης 11(2), Μπιλιάς, Συμιακός 15(1), Μίτσης 4, Σκορδάλης 11(1), Κούρος Ι. 10, Εκινέ 4.
ΒΑΟΛ ΧΙΟΥ: (Βούλικας - Συμιακάκης): Ανδρουλάκης  9(2), Λύτρας, Τσιριγώτης 3, Σουλίκας 10(2), Κελόγλου 3, Χατζηλάμπρου 18(2),Καλαμάρης,  Νακόπουλος 9, Τροβάς, Κωνσταντινάκος 17(3)

201617m