Header

banner_top

24/07 ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι φιλικοί αγώνες ανάμεσα στις ομάδες του ΒΑΟΛ Χίου, του Θησέα και των Ελπίδων Παναγιούδας παρουσία πολλών θεατών αλλά και του Γιάννη Καλαμπόκη που τίμησε με την παρουσία του την όμορφη γιορτή. H γιορτή άρχισε με τους αθλητές των 3 ομάδων να υποδέχονται τον διεθνή με την Εθνική μας ομάδα των ανδρών Γιάννη Καλαμπόκη. Ο άσος του Πανιωνίου μίλησε με τα παιδιά, απάντησε σε ερωτήσεις τους και μοίρασε δωράκια και αυτόγραφα, ενώ παρακολούθησε και τον πρώτο αγώνα του τουρνουά.

(Κ) ΒΑΟΛ - ΘΗΣΕΑΣ 78 - 35

Την αυλαία των αγώνων άνοιξαν τα κορίτσια του ΒΑΟΛ και του Θησέα που πρόσφεραν ένα αρκετό καλό θέαμα. Οι χιώτισσες επικράτησαν με 78 - 35 μετά από ένα ξέσπασμα διαρκείας στο γ΄ δεκάλεπτο (32 - 06). Μέχρι εκείνο το σημείο ο ΒΑΟΛ έλεγχε τον αγώνα χωρίς όμως να μπορεί να ξεφύγει αφού η "κλάση" της Βικτωρίας Δήμου (προεθνική κορασίδων) δεν επέτρεπε κάτι τέτοιο. Ο Μανώλης Χατζηλάμπρου εκμεταλευόμενος τις περισσότερες λύσεις που διέθετε, κατάφερε να έχει μια συνεχώς "φρέσκια" πεντάδα στο παρκέ γεγονός που έγειρε την πλάστιγκα προς τη μεριά των πρωταθλητριών από τη Χίο. Χαρακτηριστικό του αγώνα και η επιθετική πολυφωνία του Βούρειου που είχε 7 (!!!) αθλήτριες να σκοράρουν πάνω από 9 πόντους.

Άριστη η διαιτησία των Γιάννη Λουκαράκη και Βαλάντη Κοντίλη.

Τα δεκάλεπτα: 11 - 09, 29 - 20, 61 - 26, 78 - 35.

ΒΑΟΛ (Χατζηλάμπρου) Κώττη 2, Μαθιούδη 10, Μαργαρίτη 9 (1), Λεοντάρα 2, Πύρρου 11, Γρηγοριάδου 9 (1), Ντατσοπούλου, Κασαμπά, Τριανταφυλλάκη Μ. 4, Συρρή 12, Τουρλιώτη 10 (2), Καμαράδου 9, Τριανταφυλλάκη Ι.

ΘΗΣΕΑΣ (Καραμανώλης) Δάρδαγλου, Καθιώτου 3, Παπαδομανωλάκη 2, Χατζημιχαήλ Μ. 5, Κιντάκα, Χρόνη, Δήμου 18, Καπτάνη, Ταμβακέλλη, Χατζημιχαήλ Ε. 4, Αντωνέλλη 3.

(Ε) ΒΑΟΛ - ΘΗΣΕΑΣ 73 - 41

Τη σκυτάλη παρέλαβαν οι έφηβοι των 2 ομάδων που έπαιξαν αρκετά δυνατά πιάνοντας αρκετά καλή απόδοση (για την εποχή). Οι 3 "σωματοφύλακες" του ΒΑΟΛ (Σουλίκας, Αργυρούδης, Μπουμπάρης) με το ξεκίνημα του αγώνα έδειξαν πως ήταν αρκετά ορεξάτοι με αποτέλεσμα το α΄δεκάλεπτο να λείξει 24 - 05. Από εκεί και πέρα η φιλότιμη και δυναμική ομάδα της Λέσβου ξεπέρασε το αρχικό της "τρακ" και ανέβασε την απόδοση της χωρίς ωστόσο να μπορεί να γίνει απειλητική. Έτσι φυσιολογικά φτάσαμε στο τελικό 73 - 41 με τις 2 ομάδες να δείχνουν πως έχουν πολλά περιθώρια βελτίωσεις. Από τον Θησέα ξεχώρισε ο Ν. Κοντός με 16π. Στην ομάδα της Χίου δεν έλειψαν τα πειράγματα προς τους 4 (;) ρούκις της ομάδας (Πνευματικούδης, Καζάς, Δόλωμας, Αντωνίου) και προς τον ...σχεδόν διεθνή Δημήτρη Αργυρούδη που ετοιμάζει βαλίτσες για το Camp του Κολινδρού.

Άριστη η διαιτησία των Άγγελου Λοΐζου και Ρούλας Κοσμά.

Τα δεκάλεπτα: 54 - 05, 39 - 15, 52 - 29, 73 - 41.

ΒΑΟΛ (Βούλικας) Αντωνίου, Πνευματικούδης 3, Στρίγγος Σ., Σουλίκας 11 (3), Μπίτσι 6, Δόλωμας 2, Καζάς, Αυγερινός, Αργυρούδης 36 (4), Μπουμπάρης 10.

ΘΗΣΕΑΣ (Καραμανώλης) Καπιωτάκης 2, Βασιλέλλης 2, Κοντός 16, Κόλαρας 3, Σίμος 10, Ταμβακέλλης, Κασσιώτης, Μανάβης, Γεώργαρος 6.

(ΠΠ) ΒΑΟΛ - ΕΛΠΙΔΕΣ 42 - 46

Στον τελευταίο αγώνα της ημέρας το καλοδουλεμένο σύνολο του Κ. Καραμανώλη πήρε δίκαια τη νίκη απέναντι στην ...πολύ νεανική ομάδα του ΒΑΟΛ που παρατάχθηκε με πολλές απουσίες. Το παιχνίδι είχε όλα τα στοιχεία του ντέρμπι με τους αντιπάλους να προηγούνται εναλλάξ χωρίς ωστόσο κανείς από τους 2 να μπορεί να πάρει μια "διαφορά ασφαλείας". Η ομάδα της Παναγιούδας είχε μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο της ενώ από την ομάδα του Νίκου Αργυρούδη αρκετά ήταν τα παιδιά που φορούσαν για πρώτη φορά τη φανέλλα του ΒΑΟΛ σε αγώνα. Το σίγουρο είναι πως οι πιτσιρικάδες και των 2 ομάδων χάρηκαν με την ψυχή τους τον αγώνα και στο τέλος οι "νεαροί" της Παναγιούδας πανυγήρισαν τη νίκη τους. Από τους νικητές ξεχώρισαν, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι, οι Βερβέρης (10π. 1τρ.) και Σγουρέλλης (9π. 1τρ.) ενώ από τον ΒΑΟΛ το σκοράρισμα "τράβηξαν" οι Σπύρος Στρίγγος (20π.) και Ισίδωρος Σκούφαλος (12 π.).

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία των Πέτρου Συμιακάκη και ...Γιώργου Πατεράκη.

Τα δεκάλεπτα: 10 - 07, 23 - 20, 28 - 33, 42 - 46.

ΒΑΟΛ (Ν. Αργυρούδης). Αγγελής Μ., Αγγελής Γ., Στρίγγος Σ. 20, Πούλος, Χατζηδάκης 4, Σεραφείμ 4 (1), Σκούφαλος 12, Παπαγιαννάκης, Σκανδάλης Σ. 2, Σκανδάλης Ι., Συρρής.

ΕΛΠΙΔΕΣ (Κ. Καραμανώλης) Βασιλλέλης Ν., Μπούμπας, Κόλαρας, Βερβέρης 10 (1), Σγουρέλλης 9 (1), Φωτέλλης 8, Εγγλέζος 8, Σακαλής 3, Βασιλλέλης Τ., Παπαδομανωλάκης 2, Κουκώνης, Δουκάκης 4.

Πολλά συγχαρητήρια στους παράγοντες των 2 ομάδων της Παναγιούδας για την πολύ καλή πρωτοβουλία τους στα πλαίσια του 2ου Τουρνουά "Καλοκαίρι 2010". Πολλά μπράβο και στους ανθρώπους του ΒΑΟΛ που οργάνωσαν άψογα τους αγώνες (ιδιαίτερα στον Αντρέα Ντατσόπουλο και στον Λεωνίδα Συρρή) καθώς και στην Ακαδημία του ΒΑΟΛ (ιδιαίτερα στον Αντώνη Καλιμανά) για τη συμμετοχή του διεθνή καλαθοσφαιριστή του Πανιωνίου ΓΣΣ Γιάννη Καλαμπόκη. Ευχαριστούμε το ΔΟΝΑ Χίου για τη διάθεση του Κλειστού Γυμναστηρίου Χίου, τον ΣΕΔΚΑ Χίου για τη διάθεση των διαιτητών των αγώνων (και τον ΣΕΔΚΑ Λέσβου για την κ. Κοσμά) καθώς και τον Σύνδεσμο Κριτών Χίου και ιδιαίτερα τις κυρίες Μαρίζα Κυριαζή, Μαρία Μονογιούδη, Θάλεια Ψώρρα, Τζωρτζίνα Τσαρούχα, Αγγελική Βουδούρη και Ελένη Τουρλιώτη για τη συμβολή τους.

Οι νησιωτικές ομάδες έδειξαν με την πρωτοβουλία τους πως όταν υπάρχει μεράκι και όρεξη όλα γίνονται... Οι αθλητές και οι αθλητριες που συμμετείχαν στο τουρνουά έκαναν νέους φίλους, κέρδισαν εμπειρίες και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη συνάντησή τους... Μπράβο σε όλους σας παιδιά !!!