Header

banner_top

31/05 ...Ο ΝΕΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

Ένα ένα απατώνται τα ερωτήματα αναφορικά με τη σύνθεση του 2ου Ομίλου Νότου της Γ΄ Εθνικής. Έτσι μετά την άνοδο στη Β΄ Εθνική του Έσπερου Καλλιθέας και του Έσπερου Λαμίας, τον υποβιβασμό στα τοπικά των Άρη Πετρούπολης, ΑΟΚ Χανιά και Νίκη Αμαρουσίου αλλά και την οριστική παραμονή της Παναγίτσας Χαλκίδας οι ομάδες που σίγουρα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον 2ο Όμιλο είναι:

  1. Ερμής Σχηματαρίου
  2. Λοκρός Αταλάντης
  3. ΟΦΗ
  4. ΒΑΟΛ Χίου
  5. Παναγίτσα Χαλκίδας

Σε αυτές προστίθενται αυτόματα οι πρωταθλητές Στερεάς Ελλάδας (ΕΣΚΑΣΕ) που είναι ο Άρης Θήβας και οι αντίστοιχοι της Κρήτης (Δειλινό Ηρακλείου) καθώς και ο νικητής του Ειδικού Πρωταθλήματος του «Πρωταθλήματος Αιγαίου» που θα διεξαχθείς την Αθήνα ανάμεσα στους πρωταθλητές Δωδεκανήσου (Καλλιθέα Ρόδου), Λέσβου (Παπάδος Γέρας), Χίου (ΦΟ Βροντάδου), Σάμου (Καρλόβασι ή Ίκαρος) και Κυκλάδων (Φανάρια ή Πανναξιακός). Έτσι οι υπόλοιπες 3 θέσεις θα καλυφθούν από τους:

  1. Άρης Θήβας
  2. Δειλινό Ηρακλείου
  3. Πρωταθλητής Μπαράζ Ανόδου

Οι υπόλοιπες 6 θέσεις θα καλυφθούν από ομάδες του λεκανοπεδίου της Αττικής (ΕΣΚΑ και ΕΣΚΑΝΑ) οι οποίες θα προκύψουν μετά από κλήρωση ώστε να πληρωθούν τα κενά των 2 ομίλων. Αυτές είναι οι ομάδες που υποβιβάστηκαν από την Β΄ Εθνική (Κορωπί, ΑΕΝ Κηφισιάς, Ζωγράφου, Ίκαρος Ν.Σ.) αυτούς που προβιβάστηκαν από την ΕΣΚΑ (Αιγάλεω, Ιωνικός ΝΦ) και την ΕΣΚΑΝΑ (ΝΕ Μεγαρίδας) και αυτές που παρέμειναν στη Γ΄ Εθνική (Ένωση Ιλίου, Μελίσσια, ΚΑΠ (1ος Όμιλος) και Κρόνος, Πεντέλη, Άρης Νικαίας (2ος Όμιλος). Όλες αυτές οι ομάδες θα μπουν στην κληρωτίδα και θα χωριστούν ώστε να καλυφθούν τα κενά των 2 ομίλων. Στην περίπτωσή μας οι θέσεις είναι 6.

  1. Ομάδα ΕΣΚΑ ή ΕΣΚΑΝΑ
  2. Ομάδα ΕΣΚΑ ή ΕΣΚΑΝΑ
  3. Ομάδα ΕΣΚΑ ή ΕΣΚΑΝΑ
  4. Ομάδα ΕΣΚΑ ή ΕΣΚΑΝΑ
  5. Ομάδα ΕΣΚΑ ή ΕΣΚΑΝΑ
  6. Ομάδα ΕΣΚΑ ή ΕΣΚΑΝΑ

Βέβαια μέχρι την οριστική κατανομή των ομάδων στους 2 ομίλους πολλά μπορούν να αλλάξουν καθώς αποχωρήσεις, συνενώσεις κλπ είναι σύνηθες φαινόμενο στις εθνικές κατηγορίες. Έτσι αν π.χ. αποχωρήσει μια ομάδα από την Α2 Εθνική τη θέση της θα καλύψει η πρώτη επιλαχούσα της Β΄ Εθνικής (Ιπποκράτης Κω) και εκείνη στη Β΄ η πρώτη επιλαχούσα της Γ΄ Εθνικής (Πεντέλη) οπότε το κενό που θα δημιουργηθεί στον όμιλό της (όπου έχει κληρωθεί) θα κληθεί να καλύψει η πρώτη επιλαχούσα από το πρωτάθλημα το οποίο προέρχεται (ΕΣΚΑ στην προκειμένη περίπτωση)