Header

banner_top

23/05 (ΠΑΓΚ) ΦΟΒ - ΒΑΟΛ 44-59

Αήττητος πρωταθλητής Χίου στην κατηγορία παγκορασίδων (2004+) αναδείχθηκε μετά την σχετικά εύκολη νίκη του με 44-59 επί του ΦΟΒ, ο ΒΑΟΛ Χίου για την περίοδο 2017 - 2018. Έτσι το 16ο πρωτάθλημα στην κατηγορία παγκορασίδων ήρθε με πανηγυρικό τρόπο καθώς ο ελλιπής Βούρειος παίζοντας όμορφο μπάσκετ και πιστοποιώντας την ανωτερώτητά του επικράτησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στον αξιόμαχο αντίπαλό του. Τα κορίτσια του Μανώλη Χατζηλάμπρου παρά τη μεγάλη αστοχία τους στις βολές, επέβαλαν από νωρίς το ρυθμό τους παίζοντας γρήγορα και αποτελεσματικά. Το πολύ γρήγορο φόρτωμα της Άννας Χαρίτου (9π.) με 4 φάουλ από τα μέσα σχεδόν της πρώτης περιόδου δεν επηρέασε ιδιαίτερα τα αήττητα πιτσιρίκια της Ακαδημίας μας, τα οποία οδηγούμενα από τις ηγετικές και ...απόλυτες Μαρία Σουλίκα (24π.) και Μαρκέλλα Σαλιάρη (17π.) και με την αμέριστη συμβολή όλων των υπολοίπων αθλητριών του ΒΑΟΛ στο τέλος σήκωσαν την κούπα του πρωταθλητή μέσα σε ζεστά χειροκροτήματα στον ουρανό του Βούρειου. Πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια, στους κόουτς και τους εφόρους της Ακαδημίας μας που μαζί με τα αγόρια (έχουν έναν ακόμα αγώνα) είναι έτοιμοι να επαναλάβουν για 3η φορά στην ιστορία του χιώτικου μπάσκετ (μπορείτε να φανταστείτε ποια είναι η ομάδα που το είχε καταφέρει δις στο παρελθόν) την αήττητη κατάκτηση των πρωταθλημάτων παμπαίδων και παγκορασίδων την ίδια χρονιά. Γιατί για την δουλειά στις υποδομές και την εξασφάλιση ενός λαμπρού μέλλοντος αντάξιου της ιστορίας αλλά και του παρόντος αυτής της ομάδας δεν χρειάζονται λόγια, αλλά αυτά τα έργα και αυτά τα χαρούμενα και ελπιδοφόρα πρόσωπα. Μπράβο σε όλους και σε όλες, συγχαρητήρια και φυσικά ...τα καλύτερα έρχονται !!! Από τον ΦΟΒ εξαιρετική η Α. Μαθιούδη με 20(1).

Διαιτητές: Αναστασάκης - Πουλάκης.

Τα δεκάλεπτα: 11-17, 23-33, 36-47, 44-54.

ΦΟΒ (Κατσάλα) Οικονόμου, Σπάρταλη 8(1), Δάνδουλα 9, Μαθιούδη 20(1), Γάνου 2, Πολίτη, Ισμανάη 2, Χρήστου, Σκιαθίτη, Κγιάση, Φραγκομίχαλου 4.

ΒΑΟΛ Χίου (Χατζηλάμπρου) Σαλιάρη 17, Πατεράκη, Μαθιούδη, Σουλίκα 24, Χαβιάρα, Π. Νεαμονίτη 2, Κωνσταντινούδη 2, Χαρίτου - Φραγκάκη 9, Χριστοβασίλη 4, Καπελαρίδη 2.