Header

banner_top

12/05 ...H 25η ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

24η Αγωνιστική / Κυριακή 13 Μαϊου

Εσπέρου 16.00 Έσπερος Καλλιθέας - ΒΑΟΛ Χίου Παπαδημητρόπουλος-Μπακετέα (Παπαγιαννόπουλος)

Νίκαιας «Πλάτων» 17.00 Άρης Ν.-Πεντέλη Γιακείμη-Τσολάκος (Ζώης)

Αταλάντης 17.00 Λοκρός-Κρόνος Αγ. Δημητρίου Λογοθέτης-Ελ Ανύ (Σταμάτης Φ.)

Σχηματαρίου 12.00 Ερμής Σχ.-ΟΦΗ Αθανασόπουλος-Τούσης (Δεσάρτης)

Χαλκιοπούλειο 17.00 Έσπερος Λαμίας-Νίκη Αμαρουσίου Φακίτσας-Καρακώστας (Βαρνάς)

Πετρούπολης 17.00 Άρης Πετρ.- ΑΕΕ Παναγίτσας Φάκαρος-Ντάσης (Παπαδόπουλος Στ.)

 

Βαθμολογία (σε 24 αγώνες):

1. Έσπερος Καλλιθέας 39 (17-5)
2. Έσπερος Λαμίας 38 (16-6)
——————————————–
3. Πεντέλη 38 (16-6)
4. Κρόνος Αγίου Δημητρίου 37 (15-7)
5. Ερμής Σχηματαρίου 36 (14-8)
6. Λοκρός Αταλάντης 35 (13-9)
7. ΟΦΗ 33 (11-11)
8. ΒΑΟΛ Χίου 32 (10-12)
9. Άρης Νικαίας 31 (9-13)
——————————————–
10. ΑΕΕ Παναγίτσας 30 (7-16)
——————————————–
11. Νίκη Αμαρουσίου 29 (7-15)
12. ΑΟΚ Χανιά 29 (6-17)
13. Άρης Πετρούπολης 23 (3-18-1 μηδ.)

Ρεπό εκτίει ο ΑΟΚ ΧΑΝΙΑ και την τελευταία αγωνιστικη η ΑΕΕ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ Χαλκίδας

 

Παιχνίδια με μονόπλευρο κυρίως ενδιαφέρον φιλοξενεί στο πρόγραμμα της η 25η και προτελευταία αγωνιστική του 2ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής. Μόλις μία (ΕΣΠΕΡΟΣ Λαμίας – ΝΙΚΗ Αμαρουσίου) είναι η αναμέτρηση που και οι 2 «καίγονται» για τη νίκη, ενώ αρκετά από τα …θεμελιώδη ερωτήματα του Ομίλου (άνοδος – μπαράζ – υποβιβασμός) αναμένεται να απαντηθούν μέχρι το βράδυ της Κυριακής 13/5 οπότε και θα διεξαχθούν οι 6 αναμετρήσεις της αγωνιστικής. Ο ΒΑΟΛ Χίου θυμίζουμε πως πανηγυρίζει την παραμονή του από την προηγούμενη αγωνιστική, ενώ το ρεπό τους θα εκτίσουν τα υποβιβασμένα πλέον ΧΑΝΙΑ. Ας δούμε αναλυτικά τους αγώνες:

 

ΑΡΗΣ Νικαίας – ΑΕ Πεντέλης

Αγώνας με μονομερές ενδιαφέρον Νο 1.: Η ΑΕ Πεντέλης θέλει τη νίκη για να κρατηθεί σε απόσταση αναπνοής από την άνοδο περιμένοντας ένα «δώρο» από τους ΕΣΠΕΡΟΥΣ ώστε να βρεθεί σε θέση ανόδου έστω και την ύστατη ώρα. Το διπλό στη δύσκολη έδρα της Νίκαιας φαντάζει μονόδρομος λοιπόν και το ερώτημα που τίθεται είναι πόση αντίσταση μπορεί να προβάλει ο «σωσμένος», μετά το εντυπωσιακό σερί του, ΑΡΗΣ Νικαίας που την τελευταία αγωνιστική θα επισκεφθεί τη Χίο για τον αγώνα που θα σφραγίσει και τυπικά την άξια παραμονή και των δύο στην κατηγορία. Για την ώρα πάντως το διπλό φαίνεται στανταράκι…

 

ΛΟΚΡΟΣ Αταλάντης – ΚΡΟΝΟΣ Αγ. Δημήτριου

Ένας εκ’ των δύο αγώνων που παρά τα δυνατά ονόματα που θα αναμετρηθούν τα βαθμολογικά οφέλη δεν έχουν ουσιαστικό αντίκρισμα. Μαθηματικές μόνο είναι οι ελπίδες του ΚΡΟΝΟΥ που ελπίζει πραγματικά σε ένα θαύμα (συνεχόμενες ήττες ΠΕΝΤΕΛΗΣ και ΕΣΠΕΡΩΝ) ώστε να καρπωθεί τη δεύτερη προνομιούχο θέση και να κλέψει στο …και πέντε την άνοδο. Στην πραγματικότητα στην Αταλάντη θα αναμετρηθούν για λόγους ιστορίας και γοήτρου δύο από τα πιο ισχυρά σύνολα του Ομίλου που ξεκίνησαν με φιλοδοξίες και συνεχίζουν να αποτελούν δυνατά χαρτιά στο «χρηματιστήριο» της κατηγορίας…

 

ΕΡΜΗΣ Σχηματαρίου – ΟΦΗ

Άλλος ένας δυνατός αγώνας γοήτρου με τους νεοφώτιστους γηπεδούχους να αποτελούν την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος προσπαθώντας να τερματίσουν όσο πιο ψηλά μπορούν και τους Κρητικούς από την άλλη να έχουν τεθεί εκτός στόχων από νωρίς, να έχουν βρεθεί στις παρυφές της ...ζώνης του λυκόφωτος για σεβαστό διάστημα και εν τέλει, με όπλο το ΒΑΚ να έχουν καπαρώσει την 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο αγώνας όμως θα διεξαχθεί στο Σχηματάρι και θα είναι μάλιστα ο τελευταίος εντός έδρας για τους Βοιωτούς γεγονός που τους δίνει κίνητρο (πέραν του στόχου της 4ης θέσης) και τους χρίζει φαβορί, καθώς εκτός των άλλων η Ηρακλιώτικη ομάδα χάνει πολύ ισχύ στα εκτός έδρας ματς.

 

ΕΣΠΕΡΟΣ Λαμίας – ΝΙΚΗ Αμαρουσίου

Το πιο «καυτό» ματς της αγωνιστικής καθώς και οι δύο μονομάχοι έχουν ορατούς στόχους που σε συνδυασμό με το ροζ φύλλο αγώνα μπορούν να αποτελέσουν το επιστέγασμα μιας πετυχημένης χρονιάς. Οι γηπεδούχοι, μετά το σοκ της Χαλκίδας δεν έχουν άλλα περιθώρια και ξέρουν πως θέλουν νίκη στη Λαμία και διπλό στο Ηράκλειο ώστε στηριζόμενοι στις δυνάμεις τους να κάνουν πράξη το όνειρο της ανόδου. Η ΝΙΚΗ Αμαρουσίου από την άλλη αν ηττηθεί θα βρεθεί μια ανάσα από την επιστροφή στην Α΄ ΕΣΚΑ καθώς το μόνο που μπορεί να ελπίζει είναι ο «άσος» του από καιρό υποβιβασμένου ΑΡΗ Πετρούπολης επί της ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ, ώστε να αποφευχθεί το …μοιραίο. Πάντως έδρα, όνομα και ισχύς δείχνουν ΕΣΠΕΡΟ, αλλά κανείς δεν μπορεί να στερήσει από τους φιλοξενούμενους το δικαίωμα στην έκπληξη.

 

ΑΡΗΣ Πετρούπολης – ΑΕΕ ΠΑΝΓΙΤΣΑΣ Χαλκίδας

Αγώνας με μονομερές ενδιαφέρον Νο 2.: Οι φιλοξενούμενοι ξέρουν πως το διπλό στην Πετρούπολη μπορεί να τους κρατήσει (μέσω μπαράζ) στην κατηγορία σώζοντας μια χρονιά που φαίνονταν καταδικασμένη… Το μαγικό ραβδί του κόουτς Βελισσαράκου έφερε την Παναγίτσα στην παρέα των …ζωντανών και φαίνεται πως ξέρει τον τρόπο να πάρει το σωτήριο διπλό (θα είναι το πρώτο φέτος αν τα καταφέρει) απέναντι στον φιλότιμο ΑΡΗ Πετρούπολης που έχει μοναδικό κίνητρο την τιμή και το γόητρο. Βέβαια οι γηπεδούχοι ακόμα και με μισή ομάδα έκαναν τη ζημιά τους στον Β΄ Γύρο (νίκησαν τον ΑΟΚ Χανιά) αλλά το κίνητρο και το «πρέπει» δείχνει πως η …Πανγίτσα έστω κι με το ντεσαβαντάζ του ρεπό την τελευταία αγωνιστική, είναι ικανή να κάνει το …θαύμα της !!!

 

ΕΣΠΕΡΟΣ Καλλιθέας – ΒΑΟΛ Χίου

Αγώνας με μονομερές ενδιαφέρον Νο 3.: Ο ΒΑΟΛ επιστρέφει στον τόπο του …εγκλήματος ήτοι στο Κλειστό του ΕΣΠΕΡΟΥ όπου πέρυσι τον Ιούνιο περνούσε σαν (Βούρειος) άνεμος κατακτώντας αήττητος την Άνοδο στη Γ΄ Εθνική. Εδώ στο ίδιο γήπεδο λοιπόν κλείνει ο …κύκλος μιας ονειρεμένης πορείας που σε πείσμα όλων των …ειδημόνων έφερε την 3η ομάδα της Α΄ κατηγορίας Χίου τον Γενάρη του 2017, στο τρεπλ, στην αήττητη άνοδο και στην ιστορική παραμονή στη Γ΄ Εθνική. Στο ίδιο γήπεδο πάντως ο ΕΣΠΕΡΟΣ είναι έτοιμος να στήσει τη δική του γιορτή καθώς με νίκη κατακτά τον τίτλο του Πρωταθλητή και κυρίως σφραγίζει το εισιτήριο για τη Β΄ Εθνική... Φαβορί απ’ όλες τις απόψεις (κίνητρο, δυναμική, έδρα, παράδοση) οι γηπεδούχοι που έχουν ως επιπλέον όπλο στη φαρέτρα τους (όχι ότι έχουν λίγα εκεί) την πολύ κακή απόδοση του Βούρειου εκτός έδρας όπου μετρά μόλις μία νίκη (επί του ΑΡΗ Πετρούπολης τον Νοέμβρη κι ύστερα από 3 παρατάσεις). Κίνητρο για τον ΒΑΟΛ το γόητρο, η φανέλα και η …απότιση φόρου τιμής στο θέατρο των πανηγυριών του περασμένου Ιούνη… Τελευταία «παράσταση» για τους ...Athens Fans του Βούρειου και ευκαιρία για ένα χειροκρότημα κι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους που με κάθε τρόπο βοήθησαν ώστε το φετινό χιώτικο πείραμα να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Ραντεβού λοιπόν στις 16:00 της Κυριακής (13/5) στο Κλειστό του ΕΣΠΕΡΟΥ στην Καλλιθέα (πάνω από το γήπεδο του ποδοσφαίρου) για την αναμέτρηση ΕΣΠΕΡΟΣ Καλλιθέας – ΒΑΟΛ Χίου που αναμένεται να διεξαχθεί μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα.