Header

banner_top

18/07 (ΓΥΝ) ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

WOM_2010_SUENO_OK

Ήταν 30 Ιουνίου του 2010 όταν το αεροπλάνο της …χαράς έφερνε στη Χίο τη γυναικεία ομάδα του ΒΑΟΛ  ως μέλος της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών 2010 – 2011. Ο ΒΑΟΛ ΧΙΟΥ είχε γίνει το πρώτο σωματείο του νησιού που κατάφερνε να ανεβάσει σε Εθνική Κατηγορία τόσο ανδρική όσο και γυναικεία ομάδα μπάσκετ… Ας δούμε όμως ποιες ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτής της μεγάλης επιτυχίας για τον χιώτικο αθλητισμό:

 

Αγγελική Βουδούρη: Η αρχηγός. 19 χρόνια στην ομάδα μέλος της πρώτου «γυναικείου» το μακρινό 1991 στο …ασφάλτινο «Βούρειο». Το «κυπαρίσι»  του ΒΑΟΛ υπήρξε πάντα παρούσα σε όλα τα ραντεβού της ομάδας της εντός και εκτός Χίου. Εκπρόσωπος της πρώτης γενιάς αθλητριών του ΒΑΟΛ, έχει σηκώσει όλα τα τρόπαια σε τοπικό επίπεδο και στα 29 της θα «κουβαλήσει» στα παρκέ της Α2 το «7» του ΒΑΟΛ που τίμησε όσο λίγοι όλα αυτά τα χρόνια.

 

Άντα Ζαχαριάδη: Η σημαία. Το γυναικείο μπάσκετ στη Χίο της χρωστάει πολλά. Από το 1985 το όνομα της είναι συνώνυμο του μπάσκετ. Έχει ζήσει τα πάντα με το «13» στη φανέλα του ΠΓΣ και του ΒΑΟΛ. Σήμερα στα 38 της είναι έτοιμη για το νέο ταξίδι. Στα μπαράζ όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί αγωνιστικά αλλά και εκτός παρκέ με το κέφι, την αθωότητα, τη ζωντάνια της. Η σημαία στον ιστό της λοιπόν (ελπίζουμε να αντέξει o ιστός…) και για ΠΑΝΤΑ ΑΝΤΑ. -.Respect.-

 

Δέσποινα Κουτουβίδη: Lagada power. Παρούσα στην Α2 για δεύτερη φορά κι εκείνη. Μέλος της πεντάδας που πήρε «χαλαρά» το εισιτήριο για τα …σαλόνια στα φετινά μπαράζ. Ήρεμη δύναμη μέσα και έξω από το γήπεδο έχει να προσφέρει πολύ περισσότερα από όσα επιτρέπει στον εαυτό της να δώσει. Πολύτιμο εργαλείο για κάθε ομάδα, καλύπτει θέσεις μέσα κι έξω από τη ρακέτα κι αν πιστέψει λίγο περισσότερο στις δυνατότητές της μπορεί γίνει αναντικατάστατη…

 

Θάλεια Ψώρρα: Η προεδροκόρη. Όποια αντίπαλος έπεσε στα χέρια της δεινοπάθησε. Στην επίθεση φιγουράρισε στις πρώτες σκόρερ μετά από κάθε αγώνα. Γέννημα θρέμα ΒΑΟΛ (παιδί της ασφάλτου.., κι αυτή) έφτασε μέχρι την Α1 για να γυρίσει στο σπίτι της και να γνωρίσει με την ομάδα της ακόμα μία επιτυχία. Έμαθε το τέλος των περυσινών μπαράζ από τον «Ευαγγελισμό» και των φετινών από το ταμείο της «PROTON BANK» αλλά ένα μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας (και όχι μόνο) της ανήκει.

 

Μελίνα Παπαδοπούλου: Flo for ever. Δαιμόνιος άσος γρήγορος σαν τον ...Βαρδάρη, τώρα που πάμε στα …σαλόνια εκείνη μετακομίζει στην Πιερία… Συμμέτοχος στην άνοδο και παρούσα (μαζί με τον Θωμά…) σε όλες τις υποχρεώσεις της ομάδας. Στα περυσινά μπαράζ ο τραυματισμός της μας στοίχισε πολύ αλλά στα φετινά η συμμετοχή της ήταν καταλυτική. Πλήγμα η μετάθεση της (αστυνομικός) και δυσαναπλήρωτο το κενό της. Όπως και να χει πάντως «σε ευχαριστούμε για όλα Μελίνα».

 

Τώνια Πιτσάκη: Οικογένεια ΒΑΟΛ. Στη Γ΄ Εθνική είχαμε τον σύζυγό της Μιχάλη Βήχο να φυλάει το σήμα στη φανέλα του. Φέτος «λεχώνα» ακόμα έφερε «πολλά κιλά μπάσκετ» μέσα στη ρακέτα μας. Η «Θολοποταμούσαινα» έπαιξε για την ομάδα και προσέφερε πολλά στους αγώνες. Είναι σίγουρο πως όσο θα περνά ο καιρός και θα «αναθερμένει» τη σχέση της με την πορτοκαλί μπάλα θα προσφέρει περισσότερα. Έχει ήδη ανανεώσει τη συνεργασία της και θα είναι ένα ακόμα όπλο στη φαρέτρα του Βούλικα και για την επόμενη χρονιά.

 

Βίκυ Τασσοπούλου. Αέρας …Α1. Τι κι αν γνωρίστηκε με τις συμπαίκτριες της στις …14 Ιουνίου. Στα μπαράζ ήταν σαν να μεγάλωσαν μαζί. Με τον «αέρα» του ταλέντου και του παλμαρέ της οδήγησε την ομάδα στην άνετη άνοδο παίζοντας στο ρελαντί. «Έδεσε» αμέσως στη «χημεία» της ομάδας προσέθεσε ύψος και ταλέντο κι αν δεν υπήρχε ο …Ατλαντικός ο «Τάσος» θα ήταν στα γαλανόλευκα και στην Α2. Τυχερέ Ιπποκράτη…

 

Δέσποινα Ξύδα. Η φαρμακερή Ξι. Χαμηλών τόνων, ήσυχη και διακριτική αν την υποτιμήσεις θα σε «σκοτώσει» μέσα κι έξω από τα 6,25 κι όχι μόνο. Δικαίωση και για εκείνη η άνοδος στην Α2 αφού όλο το χειμώνα το μηχανάκι της έκανε τη διαδρομή Κάμπος – Βούρειο σχεδόν στον αυτόματο… Θα πατήσει Α2 για να δείξει πως όποιος δουλεύει συστηματικά και  χωρίς φανφάρες στο τέλος πάντα δικαιώνεται…

 

Βίκυ Κομνηνού. Ο εγκέφαλος. Play-maker σε ομάδα του Βούλικα σημαίνει «θέλω να κάνεις ότι σκεφτώ πριν το σκεφτώ». Δύσκολο; Όχι για τη Βίκυ. Στα μπαράζ οργάνωνε, έτρεχε και σκόραρε. Χωρίς πολλά φρου-φρού κι αρώματα. Αποτέλεσμα η ομάδα δούλεψε ρολόι και η Βίκυ θα κρατά το «τιμόνι» του ΒΑΟΛ και στην Α2. Τυχαίο; Δε νομίζω…

 

Μαρία Μονογοιύδη. Ιron Mary. Πάθος, δύναμη και αθλητικά προσόντα σε υπερθετικό βαθμό. Στα μπαράζ κατέθεσε για άλλη μια φορά την ψυχή της και μισό πόδι… Αμυντικός εξολοθρευτής και σκόρερ όποτε χρειάζεται (ξανα)έζησε μια άνοδο ίσως πιο έντονα απ’ όλους. Η …Φατμέ (τ’ ακούσαμε κι αυτό) όχι μόνο θα δηλώσει «παρούσα» στην Α2, αλλά όπως απειλεί θα πάρει το «5» στο Νεχώρι...

 

Στέλλα Σπανούδη. Μάνα …Σαλονίκη. Άλλαξε τα …όρια συνταξιοδότησης πριν τη κρίση και πήρε ένσημα (και εύσημα) στα φετινά μπαράζ αποτελώντας μια άκρως αξιόπιστη λύση για τον ΒΑΟΛ στις ψηλές θέσεις. Σοβαρή και «επαγγελματίας» δικαίωσε τη συμπατριώτισσα της Εύη Μαραγκού που πρότεινε τη μανούλα Στέλλα ως ενίσχυση στην ομάδα μας.. Η απόσταση θα μας χωρίσει στην Α2 αλλά όπως και να ‘χει «σ’ ευχαριστούμε πολύ Στέλλα»

 

Δήμητρα Παπακυριάκου. Δασκάλα μας άφησες νωρίς… Ήρθε στην ομάδα ως προσθήκη της τελευταίας στιγμής και κατάφερε να κερδίσει μια θέση στη πεντάδα στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος. Ένας τραυματισμός την κράτησε μακριά από το ΜΕΤΣ αλλά ως αναπόσπαστο κομμάτι του ΒΑΟΛ έχει ακέραια συμμετοχή στη φετινή επιτυχία της ομάδας μας και ένα μεγάλο «μπράβο» κι ακόμα ένα πιο μεγάλο «ευχαριστώ» ανήκει δικαιωματικά στη Δημητρούλα μας.

 

Κατερίνα Γραβάνη. Πολύτεκνη εν δράσει. Μητέρα 4 παιδιών (φυσικά και παίζουν μπάσκετ) με πατημένα τα δεύτερα …άντα, ξεπέρασε διαβάσματα, τραυματισμούς, υποχρεώσεις κ.α. και έκανε το κέφι της με την πορτοκαλί μπάλα που τόσο έχει τιμήσει. Παράδειγμα προς μίμηση η Κατερίνα θυμήθηκε κάτι από τον καιρό που όργωνε να γήπεδα της Α1 χρόνια πριν. Πάντα με χαμόγελο και θετική ενέργεια δεν ακολούθησε την αποστολή στην Αθήνα αλλά μόνο και μόνο η συμμετοχή της σε αγώνες και προπονήσεις στη Χίο αποτελεί τιμή για εμάς…

 

Οι μικρές… Στο ΜΕΤΣ η Στεφανία Πύρρου και η Ξανθούλα Μαργαρίτη έδειξαν πως «όποιος θέλει να έχει αύριο πρέπει να δουλέψει σήμερα»… Εκτός από τις 2 επιλαχούσες νεαρές, όλη τη χρονιά μετείχαν στην ομάδα πολλές από τις πιτσιρίκες του Μανώλη Χατζηλάμπρου που τώρα πλέον φουλάρουν ακόμα περισσότερο τις μηχανές τους εν’ όψει μιας συμμετοχής στην Α2… Έφη Ρισκάκη (α ρε παλιομηχανάκι), Καλλιόπη Γρηγοριάδη, Ελένη Τουρλιώτη ήταν μερικές από αυτές που συμμετείχαν έως το τέλος στις προπονήσεις της γυναικείας ομάδας του ΒΑΟΛ. Φέτος θα προωθηθούν κι άλλα κορίτσια στην α΄ ομάδα…

 

Παντελής Βούλικας. Ο χρυσοδάκτυλος. Τη δεκαετία που τελειώνει φέτος κατέκτησε όλα τα πρωταθλήματα της Α΄ Ανδρών (8) στα οποία συμμετείχαν ομάδες του (4 με τον Όμηρο και 4 με τον ΒΑΟΛ). Το 2006 «ανέβασε» τον ΒΑΟΛ στη Γ΄ Εθνική και τον οδήγησε στη μεγάλη του πορεία. Το 2008 αναλαμβάνει τη Γυναικεία ομάδα μας και στη 2η συμμετοχή του σε μπαράζ ανόδου την οδηγεί στην Α2. Είναι ο πρώτος χιώτης προπονητής που οδηγεί τον ίδιο σύλλογο σε Εθνική κατηγορία τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες και μάλιστα σε διάστημα μιας τετραετίας. Ταυτόχρονα έχει γίνει και ο μοναδικός προπονητής που υπέστει μηνίσκο σε …πανηγυρισμούς. Στο τιμόνι (εννοείται) και την επόμενη χρονιά τόσο στην Α2 Γυναικών όσο και στην Α΄ Ανδρών. Άντε και …χρυσογόνατος.

 

WOMEN_2010_OK

Η φετινή ιστορική επιτυχία ανήκει σ’ όλους τους παραπάνω αλλά όχι μόνο σ’ αυτούς. Μερίδιο στην επιτυχία έχουν όσοι έχουν προσφέρει με τον τρόπο τους. Μερικοί απ’ αυτούς είναι:

Ο Κώστας Παντελάρας που βοήθησε με τις γνώσεις και την εμπειρία του. Ο προπονητής των τμημάτων υποδομής Μανώλης Χατζηλάμπρου, οι άνθρωποι της Ακαδημίας μας και ιδιαίτερα ο Αντώνης Καλιμανάς και οι συνεργάτες του. Όλες οι αθλήτριες που κατά καιρούς φόρεσαν την ιστορική φανέλα του ΒΑΟΛ και μέσα από τη φετινή επιτυχία βλέπουν τους κόπους και το μεράκι τους να δικαιώνονται. Οι πρώην προπονητές των Γυναικείων τμημάτων ιδιαίτερα οι κ.κ. Κώστας Γιασεμής και Δημήτρης Μπόλιας. Τα μέλη των ΔΣ που κατάθεσαν χρόνο, μεράκι, ενέργεια κ.α. για να έρθει η διακαίωση. Οι χορηγοί και δωρητές του ΒΑΟΛ που στήριξαν οικονομικά το εγχείρημα. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ ανήκει σε όσους «φορείς»(πρόσωπα και οργανισμοί) μας στήριξαν, καθώς και σε όλους εσάς που με τις ευχές ή με τα συγχαρητήρια και τη στήριξή σας, μας δίνετε τη δύναμη να συνεχίσουμε.

 

matselas_mikros

Εμείς το σημερινό ΔΣ του ΒΑΟΛ αφιερώνουμε τη φετινή μεγάλη επιτυχία του Γυναικείου μας στον Επίτιμο Ισόβειο Πρόεδρο και Ιδρυτή μας καπετάν Στρατή Ματσέλα και συμβολικά στην πρώτη Γυναικεία ομάδα του ΒΑΟΛ (1991).

 

1991_ginaikon_ok

ΒΑΟΛ (τμήμα Γυναικών 1991)

Όρθιες από αριστερά: Καίτη Σαρρή, Κάτια Τσουρού, Ρίτσα Πουλή, Μary-Row Down, Μαρία Κάβουρα. Καθιστές: Αγγελική Βουδούρη, Κρίστυ Κάβουρα, Δέσποινα Βογιατζή, Ελευθερία Βουρλίδη, Ανθούλα Πουλή, Μαρκέλλα Ευοδιά.

Σας ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ και σας θέλουμε δίπλα μας.