Header

banner_top

29/04 (ΓΥΝ) ΦΟΒ - ΒΑΟΛ 56-49

Την ήττα με σκορ 56-49 γνώρισε η ομάδα γυναικών του ΒΑΟΛ Χίου από την αντίστοιχη του ΦΟΒ το μεσημέρι της Κυριακής στο Βούρειο. Τα κορίτσια του Γιάννη Σαμιώτη προσπάθησαν και πάλεψαν για τη νίκη αλλά προδόθηκαν από τις πολλές λάθος πάσες τους που έδωσαν την ευκαιρία στις τυπικά γηπεδούχες να βρίσκουν εύκολα καλάθια (στο 5 εναντίον 5 η κατάσταση ήταν απόλυτα ισοροπημένη). Έτσι φτάσαμε στο ημίχρονο με το σκορ στο 36-22, ενώ στο 3ο δεκάλεπτο η διαφορά έφτασε μέχρι και το -18. Στο 4ο δεκάλεπτο όμως με μια κατάθεση ψυχής ο Βούρειος βρήκε λύσεις, περιόρισε τα καταστροφικά του λάθη και όχι μόνο ξαναμπήκε στο παιχνίδι, αλλά απείλησε να το κλέψει καθώς μπήκαμε στο τελευταίο λεπτό με τη διαφορά στο -4 και τον ΒΑΟΛ να εκτελεί 2 βολές. Δυστυχώς οι βολές ήταν άστοχες και μέσω του σταματήματος του χρόνου για βολές φτάσαμε στο τελικό 56-49. Ηγετική εμφάνιση από την Καλλιόπη Γρηγοριάδου με 20(5) (στην τελευταία περίοδο πήγε να το γυρίσει "μόνη της" αλλά τραυματίστηκε και αποχώρησε) που είχε συμπαραστάτρια στην επίθεση την Αγγελική Βούλγαρη (13(2)) ενώ στην άμυνα όλα τα κορίτσια είχαν τη συμμετοχή τους με τις δυο ...παλιοσειρές Μαρία Μονογιούδη και Αγγελική Βουδούρη να ξεχωρίζουν για το πάθος τους. Στην κερκίδα μετά από πολύ καιρό δυο από τις μεγάλες απούσες των 15άκις πρωταθλητριών Χίου Άντα Ζαχαριάδη και Θάλεια Ψώρρα, ενώ στον πάγκο του ΒΑΟΛ (βρίσκεται στο τελικό στάδιο αποθεραπείας) βρέθηκε το μέλος της τελικής 20άδας της Εθνικής κορασίδων Αναστασίας Μουτάφη. Συγαχρητήρια στον αντίπαλο για τη νίκη του ολλά ακόμη περισσότερα συγχαρητήρια και μπράβο σε όλα τα κορίτσια του Βούρειου που συνεχίζουν να παλεύουν για τη βαριά φανέλα του Συλλόγου τους, να τιμούν την ομάδα που τις έμαθε μπάσκετ και να βελτιώνονται, ειδικά οι πιτσιρίκες, κάθε μέρα και περισσότερο. Με τη σημερινή ήττα του ο ΒΑΟΛ τέθηκε εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος (απομένει άλλος ένας αγώνας με αντίπαλο τον ΑΙΓΕΑ στο Βούρειο) αλλά συνολικά από τη φετινή χρονιά κέρδισε αρκετές νέες αθλήτριες που με την επιστροφή των σπουδαίων μονάδων που δεν αγωνίσθηκαν φέτος αναμένεται να συνθέσουν και πάλι ένα δυνατό σύνολο ανάλογο της ιστορίας και των τεράστιων επιτυχιών του ΒΑΟΛ Χίου.

Τα δεκάλεπτα: 19-10, 36-22, 48-30, 56-49.

Διαιτητές: Φλωράδης - Ρουμελιώτης.

ΦΟΒ (Αμέντας) Οικονόμου 8(2), Μαρκάκη 3(1), Μαργαρίτη 13, Κατσάλα 6, Πύρρου 10, Δάνδουλα, Μπατή 8, Μαθιούδη, Κατσανεβάκη 2, Τσίμηλα, Λιβανού 6, Καραμανή.

ΒΑΟΛ Χίου (Σαμιώτης) Σαλιάρη 2, Μονογιούδη 6, Σουλίκα 1, Βουδούρη, Βούλγαρη 13(2), Γρηγοριάδου 20(5), Φόρου 2, Χαρίτου - Φραγκάκη, Χριστοβασίλη, Συρρή 5(1), Καραμανή, Αναστασάκη.