Header

banner_top

25/04 (ΠΑΓΚ) ΒΑΟΛ - ΑΙΓΕΑΣ 59-32

Αγκαλιά με το πρωτάθλημα βρίσκεται η ομάδα παγκορασίδων του ΒΑΟΛ Χίου μετά το 59-32 επί του ΑΙΓΕΑ, που όχι μόνο διεύρυνε το αήττητο φετινό σερί του Βούρειου αλλά άφησε και του διώκτες του (τον σημερινό αντίπαλο και τον ΦΟΒ) με 2 ήττες τον καθένα και αγώνα μεταξύ τους, ενώ εκείνος χρειάζεται μία μόλις νίκη στα δύο εναπομείναντα ματς με ΠΥΡΣΟ και ΦΟΒ ώστε να στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλητής. Τα κορίτσια του Μανώλη Χατζηλάμπρου, συνεχίζοντας ένα μαγικό απόγευμα για την Ακαδημία του ΒΑΟΛ Χίου, μετέτρεψαν το ντέρμπι κορυφής σε παράσταση για έναν ρόλο και επικράτησαν εύκολα του ΑΙΓΕΑ. Με τις Σαλιάρη (20π.) και Σουλίκα (9π.) να κάνουν πάρτυ στην περιφέρεια, τις Χριστοβασίλη (8π.), Κωνσταντινούδη (6π.) και Χαρίτου - Φραγκάκη (6π.) να συνεισφέρουν επιθετικά και όλα τα υπόλοιπα κορίτσια να προσφέρουν τα μέγιστα τόσο αμυντικά όσο και στην επίθεση όπου οι 9 στις 10 χρίστηκαν σκόρερ, η νίκη ήρθε απόλυτα λογικά. Αν μάλιστα οι πιστιρίκες του Βούρειου ήταν λίγο πιο προσεκτικές στην τελική προσπάθεια τότε η τελική διαφορά θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη για μια ομάδα που κατέθεσε διαπιστευτήρια ποιότητας και κέρδισε απόλυτα δίκαια το χειροκρότημα των θεατών που απόλαυσαν τις προσπάθειές τους. Με την πρώτη πεντάδα να γράφει 18-08 και τη δεύτερη 18-07 οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 36-15 και το παιχνίδι ουσιαστικά να έχει κριθεί. Στην επανάληψη η διαφορά δεν έπεσε ποτέ κάτω από το +20 και ο κόουτς μοίρασε απλόχερα χρόνο συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριές του, για να φτάσουμε απόλυτα φυσιολογικά και δίκαια στο τελικό +27. Εξαιρετικά αφιερωμένες οι σημερινές νίκες των αήττητων τμημάτων (παμπαίδων και παγκορασίδων) του ΒΑΟΛ Χίου στον εορτάζοντα Πρόεδρο Μάρκο Ψώρρα που μπορεί να καμαρώνει πως ο Βούρειος είναι δομημένος σε πολύ γερές βάσεις τόσο στα ανδρικά όσο και στα γυναικεία τμήματα υποδομής. Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια της Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης του ΒΑΟΛ Χίου, στον Μανώλη Χατζηλάμπρου και σε όλους τους προπονητές και τους εφόρους του τμήματος. Άλωστε τον δρόμο τον γνωρίζουμε καλύτερα απ' όλους... Ταπεινόνητα, συγκέντρωση και δουλειά και τα καλύτερα έρχονται... Μπράβο σε όλες !!!

Διαιτητές: Συμιακάκης - Ρουμελιώτης

Τα δεκάλεπτα: 18-08, 36-15, 48-23, 59-32

ΒΑΟΛ Χίου (Χατζηλάμπρου) Σαλιάρη 20, Μεργέ, Νεαμονίτη 1, Σουλίκα 9, Φουσφούκα 4, Κωνσταντινούδη 6, Χαρίτου - Φραγκάκη 6, Χριστοβασίλη 8, Χαβιάρα 3, Καπελαρίδη 2.

ΑΙΓΕΑΣ (Γιασεμή) Χαλιά 1, Μπερέτα, Σκουφάρα 14(1), Αποστολή Μ. 1, Ρερρέ, Αποστολή Δ., Βολικάκη 10, Πατούνα, Παπουτσιδάκη 2, Σβορώνου 4.