Header

banner_top

01/04 (ΑΝΔΡ) ΒΑΟΛ-ΚΡΟΝΟΣ 63-80

Την δεύτερη εντός έδρας ήττα του γνώρισε ο ΒΑΟΛ Χίου, καθώς το απόγευμα της Κυριακή είδε τον ΚΡΟΝΟ Αγ. Δημητρίου να γίνεται η δεύτερη μετά την ΠΕΝΤΕΛΗ ομάδα που φεύγει από το Κλειστό με το ροζ φύλλο αγώνα. Απόλυτα δίκαιο το τελικό 63-80 καθώς ο Βούρειος θύμισε μόλις για ένα ημίχρονο τη γνωστή γεμάτη ενέργεια και πάθος ομάδα που έχει υποχρεώσει τους πάντες σχεδόν σε ήττες στη Χίο. Η ομάδα του Παντελή Βούλικα ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα ξεφεύγοντας με +7π. (Α΄ δεκάλεπτο) και +9π. (Β΄ δεκάλεπτο) οδηγούμενη κυρίως από τον Λεωνίδα Μουμπάρη που πέτυχε σε αυτό το Α΄ ημίχρονο τους 14 από τους 18 πόντους του. Κάποιες επιπολαιότητες όμως και το γεγονός πως οι Πρωταθλητές Αιγαίου είχαν σήμερα πολλούς από τους παίκτες - βαρόμετρα σε κακή μέρα, επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους όχι μόνο να φτάσουν στο καλάθι την αναμέτρηση (35-33) στην ανάπαυλα αλλά να καταγράψουν και ένα ...πρωταπριλιάτικο σερί 17-00 (!!!) στην Γ΄ περίοδο που ουσιαστικά έκρινε τον νικητή της αναμέτρησης. Ο ΒΑΟΛ παρά το πολύ μεγάλο άνοιγμα της ψαλίδας προσπάθησε, πάλεψε με τη βοήθεια του κόσμου του στο κατάμεστο Κλειστό να ξαναμπεί στον αγώνα, μείωσε 2 φορές σε μονοψήφιες τιμές τη διαφορά αλλά ο ΚΡΟΝΟΣ είχε τόσο την ποιότητα όσο και το καθαρό μυαλό ώστε να ελέγξει τον αγώνα μέχρι το τελικό 63-80. Με την ήττα του αυτή ο Βούρειος είδε κάποιους από τους διώκτες του να πλησιάζουν αλλά φυσικά απομένουν 4 ...ματς - μπολ για την κατάκτηση της 10ης νίκης που θα σφραγίζει την παραμονή της χιώτικης ομάδας στη Γ΄ Εθνική και την περίοδο 2018 - 2019. Πλέον ο ΒΑΟΛ στρέφει την προσοχή του στα 4 εναπομείναντα παιχνίδια (ΠΕΝΤΕΛΗ εκτός, ΧΑΝΙΑ εντός, ΕΣΠΕΡΟΣ εκτός, ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ εντός) ώστε να συγκεντρώσει όσο το δυνατό περισσότερους βαθμούς και κυρίως να μην κινδυνεύσει καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν άδικο με βάση τη γενικότερη φετινή εικόνα της ομάδας της Χίου. Συγχαρητήρια στον ΚΡΟΝΟ πιστοποίησε πως διανύει περίοδο φορμαρίσματος, παρουσιάστηκε ιδιαίτερα διαβασμένος και εκμεταλεύτηκε στο έπακρο της αρκετές σημερινές αδυναμίες του ΒΑΟΛ. Πέρα από τον Λεωνίδα Μπουμπάρη (18π.) το σκοράεισμα οδήγησαν για τον Βούρειο οι Παναγιώτης Κωνσταντινάκος (11(3)) και Βαγγέλης Τσουρής (10(1)) ενώ οι νικητές είχαν 5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων με κορυφαίο τον Ζαραϊδώνη (17(2)). Τελικά μάλλον οι αγώνες πριν τις μεγάλες γιορτές της Χριστιανοσύνης μάλλον δεν ταιριάζουν στον ΒΑΟΛ (με την ΠΕΝΤΕΛΗ είχε ηττηθεί στην τελευταία αγωνιστική πριν τα Χριστούγεννα) αλλά το ευχάριστο είναι πως μέχρι της ...Παναγιάς θα έχουμε τελειώσει με τους εντός έδρας αγώνες μας στη Γ΄ Εθνική. Συγκέντρωση λοιπόν και μόλις επιστρέψουμε από το φυσιολογικό κενό για το Πάσχα δουλειά ώστε ο στόχος μας να γίνει πραγματικότητα και να τιμήσουμε με τον καλύτερο τρόπο το χιώτικο μπάσκετ τον υπέροχο κόσμο μας...

Διαιτητές: Κανελλόπουλος - Μαρινάκης.

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 35-33, 44-60, 63-80.

ΒΑΟΛ Χίου (Βούλικας - Συμιακάκης) Χριστοβασίλης, Σαμιώτης 6(1), Ανδρουλάκης 2, Σουλίκας 3, Βούτας, Αγγελίδης 6, Καραφαντής, Τσουρής 10(1), Τροβάς 7(1), Μπουμπάρης 18, Κωνσταντινάκος 11(3).

ΚΡΟΝΟΣ Αγ. Δημητρίου (Παπαμάρκος - Παναγιοτόπουλος) Ζαραϊδώνης 17(2), Στραγανιώτης 15(2), Νάτσο, Ξιούρας 12(1), Χρονόπουλος 6(1), Κακαργιάς 2, Κόης 14(2), Κοσμετάτος, Σολωμός 11, Πουρνάρας, Πετράκος, Ανδρεάτος 3.