Header

banner_top

30/03 ...ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 21η !!!

kronos

Με την 21η αγωνιστική που θα διεξαχθεί την Κυριακή 1/4, συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής με αρκετές σημαντικές αναμετρήσεις τόσο στη μάχη της ανόδου όσο και σε αυτή της παραμονής. Ιδιαίτερη αυτή η αγωνιστική καθώς έρχεται μετά από το κενό της 25ης Μαρτίου ενώ αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της το πρωτάθλημα διακόπτεται εκ νέου για 2 εβδομάδες λόγω των εορτών του Πάσχα και τα πάντα θα κριθούν στις υπόλοιπες 5 αγωνιστικές μέχρι τη λήξη. Αναλυτικά το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής Ανδρών έχει ως εξής.

Κυριακή 1 Απριλίου

Εσπέρου (κ.θ.) 17:00 ΠΟΚ Έσπερος-Νίκη Αμαρουσίου Σιδέρης-Μαρτινάκος (Μπουρνάς)

Κλαδισού 17:00 ΑΟΚ Χανιά-ΟΦΗ Πλιάκας-Σκαλτσής (Πετράκης Ν.)

Χίου 17:00 Βούρειος ΑΟΛ Χίου-Κρόνος Αγ. Δημητρίου Κανελλόπουλος-Μαρινάκης (Τσαρδάκας)

ΔΑΚ Νίκαιας Πλάτων 17:00 ΓΝΟ Άρης Νίκαιας-ΑΕΕ Παναγίτσας Δολγυρας-Χατζημάρκος (Ζώης)

Αταλάντης 17:00 ΑΣ Λοκρός-Άρης Πετρούπολης Κουτσοδήμος-Μαραγκάκης (Χριστοδούλου Γ.)

Σχηματαρίου 17:00 Ερμής Σχηματαρίου-Έσπερος Λαμίας Ραχιώτης-Φασόλης (Δεσάρτης)

20day table

 

ΕΣΠΕΡΟΣ – ΝΙΚΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Με στόχο την 16η φετινή του νίκη υποδέχεται στο άδειο, λόγω τιμωρίας, συνώνυμο του Κλειστό της Καλλιθέας ο πρωτοπόρος ΕΣΠΕΡΟΣ τη ΝΙΚΗ Αμαρουσίου. Φαβορί σαφώς οι γηπεδούχοι αλλά η ομάδα του Αμαρουσίου έχει αποδείξει πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γεγονός που μαρτυρούν οι 7 νίκες της (οι 2 εκτός) που τη διατηρούν άνωθεν της κόκκινης γραμμής. Ο ΕΣΠΕΡΟΣ από την άλλη με 8-1 εντός έδρας ξέρει πως με νίκη δύσκολα θα βάλει άλλο ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα της ανόδου και του τίτλου στον 2ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής.

 

ΑΟΚ ΧΑΝΙΑ – ΟΦΗ

Η μάχη της Κρήτης και ένα τοπικό ντέρμπι με ό,τι αυτό συνεπάγεται, βρίσκει τους γηπεδούχους με την πλάτη στον τοίχο και τους φιλοξενούμενους άνετους μετά την επικράτηση τους επί του ΒΑΟΛ Χίου στο Βαρδινογιάννειο την περασμένη αγωνιστική. Οι Χανιώτες ξέρουν πως αν χάσουν …χάνονται καθώς το πρόγραμμα και το ρεπό δεν είναι υπέρ τους ενώ για τον ΟΦΗ ο δρόμος για την 4η θέση που έθεσε ως επόμενο στόχο ο κόουτς του μετά τον αγώνα με τον Βούρειο περνά από το Γυμναστήριο του Κλαδισού σε μια ιδιαίτερη αναμέτρηση με πολλές παραμέτρους.

 

ΑΡΗΣ Νικαίας – ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ Χαλκίδας

Θα συνεχίσει τα θετικά αποτελέσματα ο ΑΡΗΣ Νικαίας παίρνοντας ώθηση από τον συγκεκριμένο αγώνα για τη μάχη της παραμονής ή η ομάδα της Χαλκίδας θα πάρει «οξυγόνο» συνεχίζοντας να μάχεται για τη ζωή της. Ο ΑΡΗΣ έχει εκμεταλλευθεί την έδρα του έως τώρα όχι στον βαθμό που θα ήθελε (4-5) αλλά στο ντέρμπι της παραμονής η ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ πρέπει να κάνει την υπέρβαση καθώς είναι η μοναδική ομάδα του Ομίλου που δεν έχει γευτεί εκτός έδρας νίκη μετρώντας ένα καταδικαστικό για την ώρα 0-9 μακριά από την Εύβοια.

 

ΛΟΚΡΟΣ Αταλάντης – ΑΡΗΣ Πετρούπολης

Το πιο εύκολο, θεωρητικά, παιχνίδι της αγωνιστικής με τον ισχυρό ΛΟΚΡΟ να υποδέχεται στην Αταλάντη τον ΑΡΗ των χιλίων προβλημάτων. Ξεκάθαρο φαβορί σαφώς και είναι οι γηπεδούχοι που με βάση το ρόστερ και τη δυναμική της έδρας τους (7-2) δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα από την ομάδα της Πετρούπολης που πάντως παλεύει με αξιοπρέπεια όλα τα παιχνίδια. Πάντως πολύ δύσκολα οι καταδικασμένοι ερυθροκίτρινοι μπορούν να προσδοκούν κάτι παραπάνω από μια καλή εμφάνιση στον συγκεκριμένο αγώνα απέναντι στους γηπεδούχους που θέλουν να κρατηθούν στις παρυφές της κορυφής.

 

ΕΡΜΗΣ Σχηματαρίου – ΕΣΠΕΡΟΣ Λαμίας

Άλλο ένα ντέρμπι της ΕΣΚΑΣΕ με ιδιαιτερότητες και δύσκολα προγνωστικά. Ο ΕΣΠΕΡΟΣ με 14-5 βρίσκονται στη 2η προνομιούχο θέση και θέλουν το διπλό για να διατηρήσουν ακέραιες τις ελπίδες τους για άνοδο στη Β΄ Εθνική, ενώ από την άλλη οι γηπεδούχοι με σύμμαχο το 8-1 στην έδρα τους θα παλέψουν για τη νίκη ώστε πέρα από το γόητρο (είπαμε τοπικό ντέρμπι) να μείνουν σε απόσταση βολής από τις πρώτες θέσεις. Στον Α΄ Γύρο ο ΕΡΜΗΣ είχε φύγει με το διπλό από τη Λαμία (71-76) υποχρεώνοντας την ομάδα του Σοφογιάννη στη μοναδική της εντός έδρας ήττα μέχρι σήμερα, γεγονός που μπορεί να παίξει ρόλο στο ιδιαίτερο Ρουμελιώτικο ντέρμπι της αγωνιστικής. Συμπέρασμα 1Χ2…

rest2

ΒΑΟΛ Χίου – ΚΡΟΝΟΣ Αγ. Δημητρίου

Ο ΚΡΟΝΟΣ βρισκόμενος σε περίοδο μεγάλης φόρμας, έρχεται στη Χίο, μια εβδομάδα μετά την πανηγυρική κατάκτηση του κυπέλλου ΕΣΚΑΝΑ, να παίξει …τα ρέστα του για την άνοδο. Με σύμμαχο το ευνοϊκό πρόγραμμα και το πολύ καλό φεγγάρι της ομάδας, το συγκρότημα του Αγ. Δημητρίου κυνηγά με αξιώσεις πλέον τον στόχο της άμεσης επανόδου στη Β΄ Εθνική. Μια αγωνιστική μετά τη νίκη του επί της μοναδικής, έως τώρα, ομάδας που έχει φύγει με ροζ φύλλο αγώνα από τη Χίο (ΠΕΝΤΕΛΗ) ο ΚΡΟΝΟΣ θέλει να επαναλάβει το επίτευγμα της, ώστε να φτάσει στην 14η νίκη του και 6η μακριά από τον Αγ. Δημήτριο. Ο ΒΑΟΛ από την άλλη έχοντας ένα εξαιρετικό 8-1 στους εντός έδρας αγώνες του, θέλει την 9η φετινή νίκη στο Κλειστό ώστε να σφραγίσει ουσιαστικά το εισιτήριο της παραμονής, και να μη χρειαστεί άγχος και υπολογισμούς μετά το Πάσχα καθώς θα εκτίσει το ρεπό του, γεγονός που θα τον κρατήσει χαμηλά. Εξ άλλου αν η ομάδα του Παντελή Βούλικα φτάσει τις 10 νίκες πριν την εβδομάδα των Παθών είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως η Ανάσταση στο νησί της μαστίχας θα έχει έρθει στην ώρα της. Φυσικά η αποστολή των Πρωταθλητών Αιγαίου κάθε άλλο παρά εύκολη είναι και θα χρειαστεί, πέρα από την υπερπροσπάθεια, τη συγκέντρωση και το πάθος των αθλητών και η ώθηση από την εξέδρα που μετέτρεψε το Κλειστό της Χίου σε πανίσχυρο όπλο για τον ΒΑΟΛ. Κόντρα λοιπόν στην ισχύ, στο φορμάρισμα, στην παράδοση και το σπουδαίο κίνητρο του αντιπάλου μας, την Κυριακή 1/4 δίνουμε ραντεβού στις 17:00 στο Κλειστό για να ξαναγίνουμε Ένα νησί – Μια ομάδα και να παλέψουμε δυνατά στην πολύ σημαντική αναμέτρηση ΒΑΟΛ Χίου – ΚΡΟΝΟΣ Αγ. Δημητρίου που είναι καθοριστική για το μέλλον της χιώτικης ομάδας στη Γ΄ Εθνική…