Header

banner_top

28/03 (ΓΥΝ) ΑΡΜΟΛΙΑ-ΒΑΟΛ 38-40

Με την 3η φετινή της νίκη πέρασε από τα Καμπόχωρα η ομάδα Γυναικών του ΒΑΟΛ Χίου η οποία επικράτησε του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Αρμολιών με 38-40, ξεκινώντας έτσι με το δεξί στον 2ο γύρο του πρωταθλήματος γυναικών της ΤΕ Χίου. Η ομάδα του Γιάννη Σαμιώτη, που πέρα από τις μόνιμες απουσίες της στερήθηκε σήμερα των υπηρεσιών της Δανάης Συρρή και της Αγγελικής Βουδούρη ενώ στα μισά του αγώνα έχασε και την Αγγελική Βούλγαρη, κατέγραψε μέτρια εμφάνιση στον επιθετικό τομέα και δεν κατάφερε να εξαργυρώσει το πολύ καλό αμυντικό της παιχνίδι. Έτσι ενώ στην άμυνα έκλεβε συνεχώς μπάλες και πίεζε ασφυκτικά τις γηπεδούχες, επιθετικά ο Βούρειος παρουσιάστηκε ιδιαίτερα νευρικός και άστοχος με αποτέλεσμα την πενιχρή συγκομιδή των 20π. μέχρι το ημίχρονο (24-20) και τους 40 συνολικά... Χαμένοι αιφνιδιασμοί, άστοχα σουτ και (πάρα) πολλές χαμένες βολές έφεραν το Βούρειο πίσω στο σκορ στη μαγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με τη διαφορά να φτάνει και στο -8 στο ζενίθ της. Ευτυχώς όμως τα παιχνίδια τα κερδίζει η άμυνα και οι προσωπικότητες και τέτοιες φαίνεται πως πλάθονται καθημερινά στο Βούρειο... Έτσι τον αγώνα σήμερα "καθάρισε" η 12χρονη (!) Μαρία Σουλίκα (9(1)) με τρίποντο που έδωσε την πρωτοπορεία στον ΒΑΟΛ στο τελευταίο λεπτό και 1 βολή (στην άλλη αστόχησε επίτηδες ώστε να κυλήσει ο χρόνος) που σφράγισε την δύσκολη επικράτηση του Βούρειου. Κυρίαρχος στον αέρα για άλλο ένα παιχνίδι η Μαρία Μονογιούδη, παραγωγικότερες επιθετικά οι Μαριλίτα Φόρου 13(1) και Καλλιόπη Γρηγοριάδου (11π.) και καλή προσπάθεια από όλα τα κορίτσια των νικητών. Από τις ψυχωμένες γηπεδούχες που πάλεψαν άξια καλύτερες οι Ατσάβε (10(2)) και Ξύδα (10π.). Το σημαντικό για τον ΒΑΟΛ είναι πως κέρδισε σε μια μέρα που δεν ήταν καλός και παρασύρθηκε από το ρυθμό του αντιπάλου και το σημαντικότερο είναι πως πλέον η ...next generation παίρνει εικόνες και εμπειρίες ολοένα και πιο σημαντικές, που σίγουρα θα φανούν χρησιμότατες στο άμεσο μέλλον...

Διαιτητές: Συμιακάκης - Ντάτης.

Τα δεκάλεπτα: 11-09, 24-20, 30-28, 38-40.

ΟΛΥΜΠΙΚΑΚΟΣ Αρμολίων (Ανδρουλάκης - Καραφαντής) Ξύδα 10, ....., Τζούμα, ......., Παπανελοπούλου 6(1), ......., Ατσάβε 10(2), Τσουρή, Δάφνου, Κασαμπά 3, Μπάκουλη 5.

ΒΑΟΛ Χίου (Σαμιώτης) Σαλιάρη, Μονογιούδη 1, Νεαμονίτη, Σουλίκα 9(1), Βούλγαρη 6, Γρηγοριάδου 11, Φόρου 13(1), Χαρίτου - Φραγκάκη, Χριστοβασίλη, Αναστασάκη.