Header

banner_top

16/03 ...20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝ ΟΨΕΙ

Μέ άκρως ενδιαφέρουσες αλλά και καθοριστικές αναμετρήσεις συνεχίζεται στην 20η αγωνιστική το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Ανδρών 2017 - 2018, την Κυριακή 18 Μαρτίου:

Χαλκιά-Αναστασιάδη 17.00 ΑΕΕ Παναγίτσας-Έσπερος Χριστινάκης-Καρανικόλα Ελ. (Κάλφα)

Κοκκινιάς 2ο ΓΕΛ 14.00 Νίκη Αμαρουσίου-ΑΟΚ Χανιά Τσακαλογιάννης-Μαρινάκης (Δημητριάδης)

Βαρδινογιάννειο 17.00 ΟΦΗ-Βούρειος ΑΟΛ Χίου Φραγκούλη-Καλογριάς (Ευαγγελινός)

Αγ. Δημητρίου (Ν) 17.00 Κρόνος Αγ. Δημητρίου-Πεντέλη Μπούκας-Χρηστίδης Ηλ. (Μπουρνάς)

Πετρούπολης 17.00 Άρης Πετρούπολης-Άρης Νίκαιας Ζιώγας-Πλιάκας (Παπαδόπουλος Κ.)

Χαλκιοπούλειο 17.00 Έσπερος Λαμίας-Λοκρός Καραβίτης –Ορφανός Ι. (Χριστοδούλου Γ.)

 

Βαθμολογία (σε 19 αγώνες):

1. Έσπερος Λαμίας 31 (13-5)
2. Έσπερος Καλλιθέας 31 (14-3)*
——————————————–
3. Πεντέλη 31 (13-5)
4. Ερμής Σχηματαρίου 29 (11-7)
5. Κρόνος Αγίου Δημητρίου 28 (11-6)*
6. Λοκρός Αταλάντης 28 (11-6)*
7. ΒΑΟΛ Χίου 27 (9-9)
8. ΟΦΗ 25 (8-9)*
9. ΑΕΕ Παναγίτσας 23 (5-13)
——————————————–
10. Νίκη Αμαρουσίου 23 (6-11)*
——————————————–
11. ΑΟΚ Χανιά 23 (5-13)
12. Άρης Νικαίας 22 5-12)*
13. Άρης Πετρούπολης 19 (3-14-1 μηδ.)

(*) Έχουν δώσει το ρεπό τους

 

ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ – ΕΣΠΕΡΟΣ

Τα περιθώρια στενεύουν για την ομάδα της Χαλκίδας που υποδέχεται τον ουσιαστικά πρωτοπόρο της βαθμολογίας και πάλι με την πλάτη στον τοίχο. Για την παραμονή και με βάση το δύσκολο πρόγραμμα που έχουν οι Ευβοιώτες είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως η …Παναγίτσα θα πρέπει να κάνει το θαύμα της. Το τρένο της Καλλιθέας από την άλλη δεν πρέπει να κάνει στάση στη Χαλκίδα αν θέλει να βρει στο τέρμα τη Β΄ Εθνική οπότε ο αγώνα μυρίζει ντέρμπι αν και διαφορετικών στόχων.

 

ΝΙΚΗ – ΧΑΝΙΑ

Ντέρμπι παραμονής με τα όλα του καθώς οι γηπεδούχοι θέλουν να ξεχάσουν την 20άρα στη Χίο και να επανέλθουν στις επιτυχίες που θα τους κρατήσουν στην κατηγορία, πόσο μάλλον απέναντι στους Κρητικούς που παλεύουν για τον ίδιο στόχο και προέρχονται από εντός έδρας επικράτηση απέναντι στην Παναγίτσα. Θα μιλήσει η έδρα ή μήπως οι Χανιώτες θα επαναλάβουν το «διπλό» της Νίκαιας και εκτός του ότι θα κάνουν άλμα παραμονής θα βάλουν και …μπουρλότο στη διακεκαυμένη ζώνη.

 

ΚΡΟΝΟΣ – ΠΕΝΤΕΛΗ

Η ομάδα του Αγ. Δημητρίου έχει επανέλθει δριμύτερη και επιζητά τη νίκη ώστε να συνεχίσει να κοιτάζει ψηλά κι όλα αυτά μία μόλις αγωνιστική πριν επισκεφτεί τη Χίο με στόχο να επαναλάβει το κατόρθωμα του αντιπάλου της. Η Πεντέλη από την άλλη μπορεί να έφυγε πληγωμένη από το Μαρούσι, αλλά η νίκη στο σπίτι της επί του ΟΦΗ της έδωσε εκ νέου ώθηση προς τον κύριο στόχο της από την αρχή της χρονιάς που δεν είναι άλλος από τη μία εκ των δύο προνομιούχων θέσεων που οδηγούν στη Β΄ Εθνική. Συμπέρασμα: ντέρμπι.

 

ΑΡΗΣ ΠΕΤΡ. – ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

Δυο …Άρηδες μαλώνανε. Ο καταδικασμένος ΑΡΗΣ Πετρούπολης υποδέχεται τον συνονόματο της Νίκαιας που θέλει διακαώς τη νίκη ώστε να βάλει στο σακούλι του τους 2 πολύτιμους βαθμούς. Στον Α΄ Γύρο, ένας άλλος βέβαια, ΑΡΗΣ Πετρούπολης είχε αλώσει τη Νίκαια κρατώντας τον από τότε στις επικίνδυνες θέσεις. Η ομάδα της Πετρούπολης, παρά το προδιεγραμμένο μέλλον της, έχει δείξει ότι έχει σφυγμό και παίζοντας για την τιμή και το όνομά της είναι ικανή να κάνει τη ζημιά (ρωτήστε και τα Χανιά γι αυτό). Βέβαια σαφώς προβάδισμα νίκης έχουν οι φιλοξενούμενοι και το μόνο σίγουρο είναι πως νικητής θα αναδειχθεί ο ΑΡΗΣ…

 

ΕΣΠΕΡΟΣ Λαμίας -ΛΟΚΡΟΣ Αταλάντης

Το τοπικό ντέρμπι της εβδομάδας διεξάγεται στη Λαμία με τον ΕΣΠΕΡΟ να θέλει να επανέλθει στον …σωστό δρόμο μετά την παρατιμονιά στη Νίκαια αλλά και την ομάδα της Αταλάντης να θέλει να συνεχίσει να έχει επαφή με την κορυφή ώστε να εκμεταλλευθεί ανάλογα «δώρα» από τους πρωτοπόρους. Κανένα προγνωστικό δεν χωρά σε ένα ντέρμπι 2 ομάδων όχι μόνο από την ίδια Ένωση αλλά και τον ίδιο Νομό, που γνωρίζονται αφενός πολύ καλά και αφετέρου διαθέτοντας ένα γεμάτο και πλούσιο ρόστερ έχουν θέσει τους ίδους υψηλούς στόχους από την αρχή της χρονιάς. Συμπέρασμα: απρόβλεπτο τοπικό ντέρμπι με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

 

ΟΦΗ – ΒΑΟΛ

Αν κάποιος αδαής αναγνώσει τη βαθμολογία θα μπορούσε να μιλήσει για το ντέρμπι των 2 αδιάφορων ομάδων της κατηγορίας… Αμ δε. Ο κίνδυνος αυτή τη στιγμή μπορεί να φαίνεται πως έχει απομακρυνθεί αλλά αν κάποιος δει επισταμένα τις επόμενες αγωνιστικές μπορεί να διαπιστώσει πως πολύ (μα πάρα πολύ) εύκολα τα φίδια μπορεί να ζώσουν (και) τους δύο αντιπάλους. Και εντάξει οι Κρητικοί λόγω ονόματος ξέρουν από φίδια εμείς; Για να σοβαρευτούμε ο αγώνας δεν είναι αδιάφορος καθώς το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ενώ ο ΟΦΗ θέλει να επανέλθει στις νίκες μετά από μακρύ διάστημα με επαναπιστοποίηση της δυναμικής της έδρας του όπου μετρά μόλις 2 ήττες στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά και να δείξει πως η θέση τους στον βαθμολογικό πίνακα είναι πλασματική. Από την άλλη ο Βούρειος με την ανίατη (;) ασθένεια των εκτός έδρας αγώνων, θα ταξιδέψει στην Κρήτη έχοντας να αντιμετωπίσει, πέρα από το μακρύτερο ταξίδι της χρονιάς και την κάκιστη παράδοση που έχει όταν αγωνίζεται στην Κρήτη μετρώντας ήττες από Ιεράπετρα, Ηράκλειο (2006-07), Ηρόδοτο, Εργοτέλη (2013-14) και Χανιά (2017-18) χωρίς ποτέ να έχει φύγει με ροζ φύλλο αγώνα από τη μεγαλόνησο (όσον αφορά στους άνδρες)... Βέβαια η ομάδα του Παντελή Βούλικα δεν θα ταξιδέψει για τουρισμό στο Ηράκλειο και σίγουρα θα παλέψει ώστε να αποτινάξει τον μανδύα της ομάδας που χάνει την ισχύ της μόλις αφήσει το νησί της, αλλά η αποστολή της είναι εκ προοιμίου δύσκολη.