Header

banner_top

11/03 (ΑΝΔΡ) ΒΑΟΛ - ΝΙΚΗ ΑΜ. 78-58

ΒΑΟΛ - Νίκη Αμ 78-58Ένα νησί ...μια ΟΜΑΔΑΡΑ παρουσιάστηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Κλειστό της Χίου η οποία πέρνοντας ενέργεια από τον ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ κόσμο της όχι μόνο έφτασε δίκαια και παλικαρίσια στην επικράτηση αλλά συνέντριψε (με το +20) το -11 με το οποίο είχε ηττηθεί στον Α΄ Γύρο. ΒΑΟΛ Χίου - ΝΙΚΗ Αμαρουσίου 78-58 λοιπόν σε ένα κατάμεστο Κλειστό με την γαλανόλευκη θύελλα του Παντελή Βούλικα να πατάει γκάζι μετά το μουδιασμένο ξεκίνημά της (βρέθηκε στο -8 στην Α΄ περίοδο) και να καταγράφει ένα φανταστικό 2ο δεκάλεπτο (27-11) όπου όχι μόνο κάλυψε τη διαφορά αλλά πήρε και καθαρή παράσταση νίκης πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με +10 (39-29). Με ασφυκτική περιφερειακή πίεση, καλά ποσοστά στην επίθεση, πάθος, πίστη και ταχύτητα οι πρωταθλητές Αιγαίου όχι μόνο ανταπεξήλθαν στο γρήγορο φόρτωμα του χιώτικου πύργου Λεωνίδα Μπουμπάρη με φάουλ, αλλά βρήκαν λύσεις τόσο με διεισδύσεις όσο και έξω από τη γραμμή του τρίποντου. Με μπροστάρηδες γεμάτους ενέργεια αθλητές - εργάτες της ομάδας, τους Χρήστο Ανδρουλάκη (17(3)), τον Γιάννη Σαμιώτη (16(1)) τον Τάσο Τροβά (15(4)) και τον Βαγγέλη Τσουρή (12π.), ο ΒΑΟΛ όχι μόνο διατήρησε την προτωπορεία στο σκορ αλλά και διεύρυνε και την ψαλίδα του σκορ (+22 το ζενίθ της) για να φτάσουμε, με σχετική άνεση στο 

vaol niki c

τελικό 78-58 που σφράγισε την αναμέτρηση παρά την τελευταία αντεπίθεση που προσπάθησαν να εξαπολύσουν οι φιλοξενούμενοι, από τους οποίους ξεχώρισε ο Κυπριτζόγλου (16(1)). Με ράμματα στο φρύδι (ευτυχώς όχι στη ...μύτη) άφησε τον αγώνα ο Μάκης Αγγελίδης (6π.) ενώ στο τέλος του αγώνα ομάδα και κόσμος έγιναν ένα για να φωνάξουν το κλασικό πλέον ΧΙΟΣ στην κερκίδα του Κλειστού. Πλέον με τον ...νόμο της Χίου να εφαρμόζεται στο ακέραιο (8-1 εντός έδρας) ο Βούρειος έφτασε τις 9 νίκες (9-9) και υπολείπεται μίας ακόμη ώστε όχι μόνο να κάνει ρεκόρ νικών χιώτικης ομάδας στη Γ΄ Εθνική αλλά κυρίως να σφραγίσει μια και καλή το εισιτήριο της παραμονής.

nikiam

Συγχαρητήρια στον Παντελή Βούλικα, στους συνεργάτες και στους αθλητές της χιώτικης ομάδας η οποία όχι μόνο μας κάνει υπερήφανους με τις επιτυχίες της αλλά μας θυμίζει πως υπάρχει και αυτό το μπάσκετ το οποίο αξίζει στον τόπο μας, το μπάσκετ που τιμά το νησί μας και προβάλει τη Χίο μας...

Διαιτητές: Μαριγλή - Ροδίτης.

Τα δεκάλεπτα: 12-18, 39-29, 61-46, 78-58.

ΒΑΟΛ Χίου (Βούλικας - Συμιακάκης) Χριστοβασίλης, Σαμιώτης 16(1), Ανδρουλάκης 17(3), Σουλίκας 5, Βούτας, Αγγελίδης 6, Καραφαντής 3(1), Τσουρής 12, Αγγελής, Τροβάς 15(4), Μπουμπάρης 4, Κωνσταντινάκος.

ΝΙΚΗ Αμαρουσίου (Χρυσόγελλος - Αναστασίου) Ι. Τσέκενης, Δανάς 6(2), Μιχαλάκης, Σταμάτης 11, Κοντογιάννης 8, Κυπριτζόγλου 16(1), Ντέντα 3, Κουκάκης 12, Α. Τσέκενης, Κανύχης, Σκούταρης 2.