Header

banner_top

10/03 (ΝΕΑΝ) ΒΑΟΛ - ΟΜΗΡΟΣ 57-44

Με νίκη, 57-44 επί του ΟΜΗΡΟΥ Καλλιμασιάς, ολοκλήρωσε τη συμμετοχή της στο φετινό πρωτάθλημα νεανίδων ο ΒΑΟΛ Χίου. Ο Βούρειος παρέταξε για άλλη μια φορά μια άκρως νεανινική ομάδα με παγκορασίδες κατά κύριο λόγο, δίνοντας έτσι πολύ χρόνο συμμετοχής στις αθλήτριες που αποτελούν χρυσή ελπίδα για το χιώτικο μπάσκετ. Άλλωστε από το 1ο κιόλας δεκάλεπτο ο ΒΑΟΛ έχασε εξαιτίας τραυματισμού την πρώτη σκόρερ του μέχρι εκείνη τη στιγμή Αγγελική Βούλγαρη (9π.). Αυτό έδωσε την ευκαιρία στις μαχητικές φιλοξενούμενες να αλλάξουν τη ροή του αγώνα, να καλύψουν διαφορά 14π. και να ισοφαρίσουν μέχρι το ημίχρονο σε 26-26. Κι ενώ όλα έδειχναν ...ντε ζα βού του Α΄ γύρου και του αγώνα των Καμποχώρων, τα κορίτσια του Γιάννη Σαμιώτη μπήκαν μεταμορφωμένα προς το καλύτερο στο 2ο ημίχρονο. Με πολύ έξυπνη άμυνα πάνω στην επιβλητική λόγω σωματικών προσόντων Ζ. Στακιά (13π.) και πολύ ώριμες επιθετικές επιλογές, αλλά κυρίως πιεστικό και γρήγορο μπάσκετ, έστειλαν με συνοπτικές διαδικασίες τη διαφορά στο +20 (52-32) για να φτάσουμε φυσιολογικά στο τελικό 57-44 με τα 12 κορίτσια των νικητών να χαίρονται το παιχνίδι. Ηγετική εμφάνιση απο τη μοναδική "νεάνιδα" του Βούρειο Μαριλίτα Φόρου (17(1)) που είχε συμπαραστάτριες πέρα από την άτυχη Βούλγαρη (περαστικά Αγγελική) την αποτελεσματικότατη Μαρκέλλα Σαλιάρη (12π.), την οργανώτρια Μαρία Σουλίκα (8π.) και τη μαχήτρια Αλίκη Χριστοβασίλη (8π.). Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια που αγωνίστηκαν σήμερα για την προσπάθειά τους και ιδιαίτερα και μεγάλο μπράβο στον κόουτς, στους εφόρους και σε όλες τις αθλήτριες του ΒΑΟΛ Χίου που παρά τις απουσίες που αντιμετώπισαν φέτος, με κυριώτερη αυτή της πρώτης σκόρερ και όχι μόνο, Αναστασίας Μουτάφη, ολοκλήρωσαν με αξιοπρέπεια αντάξια της φανέλας που φορούν και κυρίως άφησαν απίστευτα μεγάλες ελπίδες για μια ακόμη καλύτερη συνέχεια. Μπράβο σε όλες σας κορίτσια, συγχαρητήρια και φυσικά ...τα καλύτερα έρχονται !!!

Διαιτητές: Λουκαράκης - Πουλάκης.

Τα δεκάλεπτα: 19-07, 26-26, 45-32, 57-44.

ΒΑΟΛ Χίου (Σαμιώτης) Σαλιάρη 12, Α. Νεαμονίτη, Στουπάκη, Βούλγαρη 9, Σουλίκα 8, Π. Νεαμονίτη, Φόρου 17(1), Χαρίτου - Φραγκάκη, Χριστοβασίλη 8, Αναστασάκη 3, Μαθιούδη, Μαυριάνου.

ΟΜΗΡΟΣ Καλλιμασιάς (Γρηγοριάδου) Μαμάκου, Βλαχάλη, Πυκνή 5, Σίνα 2, Μίχαλου 5, Κοιλιάρη 8, Παναγιωτάκη 9(1), Κοντούδη, Ρακιτζή 2, Στακιά 13.