Header

banner_top

07/03 (ΓΥΝ) ΑΙΓΕΑΣ - ΒΑΟΛ 42-32

Μεγάλο ντέρμπι, για 3 τουλάχιστον δεκάλεπτα, επεφύλεξε η αναμέτρηση ΑΙΓΕΑΣ - ΒΑΟΛ για την τελευταία αγωνιστική του Α΄ Γύρου του πρωταθλήματος Γυναικών, σε όσους βρέθηκαν στις κερκίδες του Κλειστού. Κόντρα στα προγνωστικά των ...ειδημόνων ο Βούρειος, παρά τις 8(!) απουσίες πρωτοκλασσάτων αθλητριών του (δεν μας έφταναν οι "μόνιμες" δεν έπαιξε και η τραυματίας από το Κύπελλο Αγγελική Βουδούρη), παρουσίαστηκε ιδιαίτερα ανταγωνιστικός κι αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός θα μπορούσε να φύγει από το Κλειστό με κάτι παραπάνω από μια καλή (και σίγουρα ελπιδοφόρα) εμφάνιση. Πόντο - πόντο πήγαινε το σκορ στο Α΄ μέρος με την Μαρία Μονογιούδη να κυριαρχεί κάτω από τα 2 καλάθια και τις πιτσιρίκες του Γιάννη Σαμιώτη να πυροβολούν από την περιφέρεια. Με απίστευτα μικρό μέσο όρο ηλικίας και έξυπνο αγώνα ο Βούρειος κατάφερε να "βραχυκυκλώσει" το παιχνίδι των γηπεδούχων ελέγχοντας τον ρυθμό του αγώνα. Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό πως ο ΒΑΟΛ έχασε την πρωτοπορεία στο σκορ μόλις στα τελευταία δευτερόλεπτα του Α΄ ημιχρόνου (24-22) ύστερα από ένα ανόητο αντιαθλητικό φάουλ της πολύ καλής κατά τα άλλα Καλλιόπης Γρηγοριάδου (7(1)). Στην επανάληψη και παρά την επιθετική δυστοκία που παρουσίασαν οι φιλοξενούμενοι, συνέχισαν να παρακολουθούν από κοντά το σκορ (31-27 τέλος 3ης περιόδου) και μόλις στην περίοδο η ψαλίδα του σκορ άνοιξε στο τελικό 42-32. Πολύς χρόνος συμμετοχής και σήμερα για τη ...next generation του πολυπρωταθλητή Γυναικών με τις πιτσιρίκες του Βούρειου να δείχνουν έτοιμες να αποτελέσουν μαζί με τις ...μεγάλες επιστροφές και τις "ηρωικές παρούσες" το κράμα εκείνο που θα ξαναφέρει τον ΒΑΟΛ Χίου εκεί που ανήκει και στο μπάσκετ των γυναικών...

Διαιτητές: Λουκαράκης - Αναστασάκης.

Τα δεκάλεπτα: 11-10, 24-22, 31-27, 42-32.

ΑΙΓΕΑΣ (Γιασεμής) Φιλιππάκη 3, Άγκο 15(1), Καρατζάνου 9(3), Γιαννιώδη, Κρουσουλούδη,  Καρούση 2, Φεντισιν, Κάβουρα, Γιασεμή 6(2), Καλιγέρη, Τριανταφυλλάκη.

ΒΑΟΛ Χίου (Σαμιώτης) Σαλιάρη, Μονογιούδη 6(1), Αναστασάκη 2, Σουλίκα 4, Βούλγαρη 4, Γρηγοριάδου 7(1), Φόρου 3(1), Χαρίτου - Φραγκάκη, Χριστοβασίλη, Συρρή 6(1), Νεαμονίτη, Μαυριάνου.