Header

banner_top

24/02 (ΝΕΑΝ) ΒΑΟΛ - ΦΟΒ 58-56

Σπουδαία νίκη γοήτρου για το τμήμα νεανίδων (2000+) του ΒΑΟΛ Χίου καθώς το απόγευμα του Σαββάτου επιβλήθηκε με 58-56 του ΦΟΒ μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα. Παρά τις πολλές απουσίες του (Μουτάφη, Β. Βούλγαρη, Χαλιορή, Καραμανή) ο Βούρειος στηριζόμενος στις κορασίδες και τις παγκορασίδες του (μόνη "νεάνιδα" η Μαριλίτα Φόρου) έπαιξε έξυπνα, συνετά και ψυχωμένα και στο τέλος πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη που ήρθε ως επιστέγασμα της μεγάλης προόδου που έχουν καταγράψει οι πιτσιρίκες της next generation του ΒΑΟΛ Χίου. Οι αθλήτριες του Γιάννη Σαμιώτη παρά το (πολύ) νεαρό της ηλικίας τους αγωνίστηκαν με πλάνο και οδηγούμενες από την εξαιρετική Αγγελική Βούλγαρη (19π.) και την πραγματική αρχηγό Μαριλίτα Φόρου (16π.) έφτασαν δίκαια στην επικράτηση μετά από έναν αγώνα ντέρμπι. Ειδική μνεία για τις 3 παγκορασίδες που άφησαν άφωνο το γήπεδο, την ονειρική Μαρία Σουλίκα (12(1)) με μια σπάνιας μπασκετικής ωριμότητας και ευφυίας εμφάνιση, την καθοριστική Μαρκέλλα Σαλιάρη (. και σπουδαία δουλειά στο πρώτο παιχνίδι μετά τον τραυματισμό της) και την καίρια Άννα Χαρίτου - Φραγκάκη με 4 συνεχώμενους, ψυχρούς, πόντους που έκαναν το 58-52 και ουσιαστικά σφράγισαν τη σημαντική νίκη. Κι όλα αυτά σε έναν αγώνα ντέρμπι με εναλλαγές στο σκορ, όμορφες συνεργασίες και ασίγαστο πάθος. Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια για τον όμορφο αγώνα που προσέφεραν σε όσους παρακολούθησαν τις προσπάθειές τους από τις κερκίδες του Βούρειου και καλή συνέχεια με τη βεβαιότητα πως θα συνεχιστεί η ανοδική πορεία και η πρόοδος τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο. Από τον ΦΟΒ καλύτερη η Μ. Μπατή με 26(1) και η Α. Οικονόμου με 16(3).

Διαιτητές: Κοντίλης - Φλωράδης.

Τα δεκάλεπτα: 11-14, 27-30, 46-48, 58-56.

ΒΑΟΛ Χίου (Σαμιώτης) Σαλιάρη 5, Α. Νεαμονίτη, Στουπάκη, Σουλίκα 12(1), Βούλγαρη 19, Π. Νεαμονίτη, Φόρου 16, Χαρίτου - Φραγκάκη 4, Χριστοβασίλη, Αναστασάκη 2, Μαυριάνου.

ΦΟΒ (Μαργαρίτη) Οικονόμου 16(3), Ζαννίκου, Φαφαλιού 5(1), Μαθιούδη 2, Δάνδουλα 1, Πατέτσου, Μπατή 26(1), Σπάρταλη, Οικονόμου Θ., Σκιαθίτη, Κυπριάδη 4, Καραμανή.