Header

banner_top

20/02 ...ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΧΙΟΥ

cup18

Το 5ο της Κύπελλο Χίου (την τελευταία 7ετία) κατέκτησε η ομάδα Ανδρών του ΒΑΟΛ Χίου. Με τη φετινή κούπα αύξησε τη διαφορά της από τον 2ο σε κατακτήσεις ΝΟΧ  που έχει 3 (όλες στην πρώτη φάση ζωής του θεσμού) και τους ΟΜΗΡΟ, ΙΩΝΕΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ που ακολουθούν με 1 κούπα έκαστος (οι 2 πρώτοι σύγχρονες, η δε ομάδα των Αρμολίων την πρώτη την περίοδο 1989 - 1990). Το απόλυτο ρεκόρ παρουσιών σε τελικό συνέχισε ο ΟΜΗΡΟΣ Καλλιμασίας καθώς βρίσκεται πάντα σε τελικό από το 2011 - 2012 (7 στα 7 δηλαδή) έχοντας κατακτήσει μία φορά το τρόπαιοxrisi vivlos

Για να φτάσει στη φετινή κατάκτηση η ομάδα του Παντελή Βούλικα χρειάστηκε να νικήσει κατά σειρά τον ΦΟΒ, τον ΚΟΦΙΝΑ, τον ΝΟΘ και τον ΟΜΗΡΟ στον τελικό, με άλλα λόγια τις 4 από τις 5 ομάδες που προπορεύονται στον φετινό βαθμολογικό πίνακα της Α΄ Ανδρών. Αυτή ήταν η 4η φορά που ο ΒΑΟΛ κατακτά Κύπελλο στο Κλειστό ενώ έχει ακόμη μία στα Καμπόχωρα την περίοδο 2013-2014.xrisi vivlos w

Στις Γυναίκες ο ΑΙΓΕΑΣ έφτασε στην κατάκτηση Κυπέλλου Χίου αυξάνοντας σε 2 τίτλους τη διαφορά από τον ΒΑΟΛ που ακολουθεί με 1 κατάκτηση. ΒΑΟΛ και ΑΙΓΕΑΣ είναι οι δύο ομάδες που έχουν Κύπελλο Χίου στην τροπαιοθήκη τους στην 4χρονη ιστορία του θεσμού. Ο ΦΟΒ έγινε η ομάδα που αγωνίζεται σε τελικό Κυπέλλου Γυναικών με τον ΑΙΓΕΑ να έχει 3 παρουσίες, τον ΒΑΟΛ 2 (και 1 κούπα) και την ΕΝΩΣΗ να είναι 2 φορές φιναλίστ (χωρίς τίτλο).

Ο ΒΑΟΛ συνέχισε να διατηρεί το απόλυτο ρεκόρ παρουσιών σε final-4 Κυπέλλου καθώς είναι η μοναδική ομάδα της ΤΕ Χίου που έχει παρουσία στις τελικές φάσεις Ανδρών και Γυναικών τα τελευταία 4 χρόνια που καθιερώθηκαν οι ετήσιες γιορτές του χιώτικου μπάσκετ, τόσο με την ανδρική όσο και με τη Γυναικεία ομάδα του.

Πλέον η 4η Γιορτή του Χιώτικου Μπάσκετ πέρασε στην ιστορία επιτελώντας ταυτόχρονα το σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο της καθώς με τη συνδρομή όλων συγκεντρώθηκε ένα σεβαστό ποσό που θα δοθεί εξ ολοκλήρου στην οικογένεια του άτυχου συμπολίτη μας που έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία λίγες ημέρες πριν. Καλή συνέχεια σε όλους και φυσικά ραντεβού την Κυριακή 25/2, στις 17:00 στο Κλειστό ώστε να στηρίξουμε όλοι μαζί την ομάδα μας στη Γ΄ Εθνική, στη σημαντική αναμέτρηση ΒΑΟΛ Χίου - ΑΡΗΣ Πετρούπολης.