Header

banner_top

18/02 (ΑΝΔΡ/Κ) ΒΑΟΛ-ΟΜΗΡΟΣ 80-58

cup2018Κυπελλούχος Χίου 2017 - 2018 αναδείχθηκε η ανδρική ομάδα του ΒΑΟΛ Χίου μετά τη νίκη της με 80-58 επί του ΟΜΗΡΟΥ Καλλιμασιάς στο κατάμεστο Κλειστό της Χίου. Ο Βούρειος επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και επικράτησε δίκαια επί ενός αξιόμαχου αντιπάλου, φτάνοντας τις 5 κατακτήσεις Κυπέλλων Χίου (ακολουθεί ο ΝΟΧ με 3 και από 1 οι ΑΡΜΟΛΙΑ, ΙΩΝΕΣ και ΟΜΗΡΟΣ). Η ομάδα του Παντελή Βούλικα με αέρα Γ΄ Εθνικής και αρκετά καλή πιεστική άμυνα μπήκε από την αρχή μπροστά στο σκορ και άνοιξε γρήγορα τη διαφορά σε διψήφια νούμερα μέχρι το ημίχρονο (39-25). Στην επανάληψη η διαφορά ήταν σταθερά σε διψήφιες τιμές με τους πρωταθλητές Αιγαίου να φτάνουν άνετα μέχρι το τελικό 80-58 που σφράγισε τις προσπάθειες των παικτών των 2 ομάδων. Όμορφο μπάσκετ κατά διαστήματα με τον ΒΑΟΛ να δημιουργεί τη φάση του αγώνα όταν ύστερα από συνδιασμό και γρήγορες πάσες η μπάλα κατέληξε στο καλάθι των φιλοξενουμένων μετά από ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Λεωνίδα Μπουμπάρη. Αρκετά καλός ρυθμός γενικά για τον ΒΑΟΛ που κρατήθηκε σε αγωνιστική ετοιμότητα εν όψει του πραγματικού τελικού την ερχόμενη Κυριακή με τον ΑΡΗ Πετρούπολης στο Κλειστό. 4 παίκτες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με διψήφιο αριθμό πόντων (Μπουμπάρης 14, Τροβάς 14(3), Σουλίκας 13, Ανδρουλάκης 12) ενώ από την άλλη πλευρά ο Μανώλης Χατζηλάμπρου (παρέλαβε μια ανθοδέσμη πριν την έναρξη του πρώτου επίσημου αγώνα στον οποίο τέθηκε αντιμέτωπος της ομάδας που αγωνίστηκε τα 10 τελευταία χρόνια) και Στ. Λαμπρινούδης κράτησαν την ομάδα τους με 19π. έκαστος. Μπουγέλωμα για τον ρούκι σε τελικό Γιώργο Χριστοβασίλη μετά τον αγώνα και πρώτη κούπα στη Χίο για Αγγελίδη, Γεωργαντά, Βούτα και Καραφαντή. Στο τέλος της αναμέτρησης ο Μιχάλης Σουλίκας και ο Τάσος Τροβάς παρέλαβαν την 5η κούπα του πολυνίκη μέσα σε ζεστό χειροκρότημα και την ευχή μετά τον 2ο στόχο της φετινής χρονιάς, να επιτευχθεί και ο 1ος που δεν είναι άλλος από την παραμονή του ΒΑΟΛ στη Γ΄ Εθνική. Συγχαρητήρια στον άξιο αντίπαλο ΟΜΗΡΟ Καλλιμασιάς αλλά και στο κόουτς, στους συνεργάτες του και σε όλα τα παιδιά του Βούρειου και καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.

Διαιτητές: Κοντίλης - Λουκαράκης.

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 39-25, 61-43, 80-58.

ΒΑΟΛ Χίου (Βούλικας - Συμιακάκης) Σαμιώτης 8(1), Γεωργαντάς 2, Ανδρουλάκης 12, Σουλίκας 13, Βούτας 6, Αγγελίδης 2, Καραφαντής 3(1), Τσουρής, Χριστοβασίλης 3(1), Τροβάς 14(3), Μπουμπάρης 14, Κωνσταντινάκος 3(1).

ΟΜΗΡΟΣ Καλλιμασιάς (Μπόλιας) Στρουμπάκης 1, Μοσχούρης 2, Λαμπρινούδης 19(1), Τσουκάρης, Φεγκουδάκης 10, Κουϊμτζής, Χατζηλάμπρου 19(3), Αλεξάκης, Μακρίδης 2, Φουντουλάκος, Μενδώνης 4, Μιχαλιός 3.